Skit vaccin..

Jaha och nu har man gått med i de vaccinerades gäng då. Jag vet att jag sa att jag ABSOLUT INTE skulle ta svininfluensa vaccinet, men efter alla som dött så tänkte jag va fan jag tar väl den dumma sprutan då då!!
Så när alla (inklusive jag) blir några zombie-liknande varelser som i I am Legend så ska jag vara den första att säga "I told you so....*splatt*" (splattet är när jag blir omvandlad till zombie och äter upp någon...) Jag veeet jag är typ super hypokondriker som tror att det är fel på allt :) Vilket även styrks av att jag känner mig sjuk nu..

 

08.00- jag tar sprutan, känner inte ens att sköterskan sticker mig men känner en brännande kännsla när vaccinet åker in i axel-muskeln. Nej jag tittade inte när jag fick vaccinet jag gjorde rätt för en gång skull och tittade åt andra hållet för att jag inte instinktivt skulle rycka undan armen när de ska sticka. Som jag gör om de ska sticka mig i fingret (som btw gör hundra gånger mer ont än att få ett stick i armen..)

09.00- jag får ont i axeln och det bultar upp i nacken och ner lite i korsryggen. Jag sitter och försöker övertala kroppen att det är inbillning att jag bara känner efter för mycket.

10.00- Jag får ont i hela skelettet, känns lite som när jag trillade av hästen så det gör ont inifrån och ut.

11.30- Jag yttrar mig till mamma-sjuksköterskan om att det gör ont. Hon säger att jag inbillar mig vilket bekräftar att jag är hypokondriker. Men borde jag inte ha kommit på något bättre än bara att ha ont i skelettet då? Jag vet inte jag är ju bara sjuk i huvudet XD och det är INTE av vaccinet det har jag alltid varit haha. (understryks av att jag skrattar åt mina egna kommentarer).

nu (13.06) har ätit och har fortfarande ont i skelettet. Ont i huvudet oxå men det kan ju vara själva överarbetandet för att känna efter om jag inte är sjuk iaf.

Så ge den Inbillade sjuke några socker piller så det blir bättre! (från Molieré).

Blessed be!


Dagens låt 091130

Dagens låt "Hot stuff" med Donna Summer. Klippet är från filmen The full monty (Allt eller inget som den heter på svenska). Så jäkla rolig. Älskade låten innan och efter man såg filmen för typ 100 år sedan älskar jag den ännu mer :)


Blessed be!

Dagens låt 091129

Dagens låt "All I want for Christmas" med Mariah Carey. Jag gillar inte sångerskan men låten är faktiskt bra...sen är ju videon typ gjord för mig: All I want for Christmas is you=Johnny Depp hehe XD

 

Blessed be!


Mmmmm sova hela dagen :)

Shit va skönt! Jag sov till 11.00 idag, och jag somnade typ vid 23.00 igår vilket betyder att (räknar på alla fingrar och tår jag har) jag sovit 12 timmar . Jag kommer fasen inte ihåg när jag senast sov 12 timamr bara så där (utan att vara bakis eller något hehe). Skönt som fasen var det, särskilt efter denna "helvetes-veckan" då alla varit sjuka eller borta på utbildning (till skillnad från mig som är full lärd i allt hahaha). Det som är ännu konstigare är ju att Calypso (hunden) oxå sov yill 11.00 hon brukar annars vara rätt så duktig på att väcka mig... måste bero på att hon är trött av skendräktigheten?

 

Om jag kryper ihop riktigt mycket så ser de inte att jag ligger i soffan...


"Come here to me..." (från vänner)



Sen var det ju bara att ta fram strykjärnet (rätta en stackars dyslexiker tack?) och börja stryka juldukarna så det ångade om det. Calypso var INTE särskilt förtjust i att det läta om strykjärnet som pös ut ånga varje gång jag lyfte den haha.. så hon proteserade mot allt detta genom att sätta sig i soffan. Gick i skogen med hunden som vid detta laget blivit totalt galen av att sova länge och varit sur på allt strykande. Hjälpte mormor med att julpynta med alla hennes 60678026789237 st totar hon sparat på sig (eller sparat och sparat...alla tomtar som vi barnbarn gjort/köpt/hittat och gett henne...) Men jag fick ju lön för mödan oxå som man säger :)


För liten soffa kanske??

När allt detta var färdigt fick jag nybakade lussekatter :) Åh va gott det var! Och med jätte kall mjölk till mums! Världens bästa mormor liksom. Så efter att jag klämt i mig typ 8 lussekatter fick jag gå hem och umgås med min vovve. Som vanligt när jag varit borta i typ 2 sekunder var Calypso galen när jag kom tillbaka som om jag varit borta i 5 år men det är faktiskt lite gulligt ändå :) Resten av dagen har hon typ gått mig på hälarna för att jag INTE FÅR GÅ NÅGONSTANS. Just nu ligger hon på mina fötter och snarkar nöjt, eftersom hon vet att jag inte kan gå någon stans utan att hon märker det :) hon är för söt min "lilla" Calypso.



Blessed be!


Dagens låt 091128

Dagens låt "The Christmas song" med Nat King Cole. Min favorit jullåt, har suttit och lussnat på den om och om igen nu när jag hjälpt mormor att julpynta :) Men det måste vara med Nat King Cole annars får det vara, jag kan bli "lite" aggressiv mot en del andra som försöker göra om denna låten och det inte blir lika bra...jag är sjuk jag vet .)


Blessed be!

Boll=bebis??

Jag tycker så synd om min lilla vovve Calypso, hon är skendräktig nu vilket innebär att hon tror att hon ska ha/har fått valpar. Det roliga och lite sorgliga är att hon har en leksak som hon tror är hennes bebis. Man kan ju tänka sig att det är någon pipleksak eller något av de 1789324 gosedjuren hon har men nej. Det är hennes svart/vita boll som är hennes bebis.

Jag vet inte om det är för att Calypso är svart och vit och att det är därför hon tror att bollen är hennes bebis eller om det bara är slump. Denna bollen går hon då runt med i munnen hela tiden och vill att man ska hålla i och helst klappa. Sen ska hon ju även sova med den vilket inte går så bra för hon vill typ ligga och "ruva" på den men när hon börjar lägga sig på den så reser hon sig upp häftigt och snurrar runt runt runt eftersom hon inte vill krossa den.

Så har hon hållt på de senaste dagarna och när man tar den piper och gnäller hon efter den och går och letar efter den. Men nu fick jag nog och gömde den, för att se om det gick över hon sov ganska lugnt inatt iaf så får se om det går över snart annars får vi hämta ut medicin som vi fick förra gången då hon blev så dålig av det att hon slutade äta helt och inte kunde sova... Jobbiga grejjer det där.

Sen ser hon ju inte särskilt fin ut när hon är skendräktig heller, eftersom hennes "tuttar" blir mjölkfyllda och typ hänger ner 5 km under magen. Stackarn får ju utslag av att de "ligger och skaver" när hon sover oxå så det är bara problem med det där. Jag visste inte att det skulle bli så jobbigt för Calypso, fast vad vet jag. Vår förra hund Iza fick ju en hysterektomi (eftersom hon fick en inflammation) efter första gången hon löpte så hon hann ju aldrig bli skendräktig. Och det var ju rätt skönt iaf, inte bara att hon slapp det utan att hon slapp att löpa 2ggr/året som stackars Calypso får stå ut med.

Jag lider verkligen med henne, men blir hon inte bättre inom en vecka får vi nog åka till veterinären och hämta ut sån där medicin som stoppar det igen. Det är bara så tråkigt eftersom det kostar så mycket (och Calypso behöver ju rätt mycket medicin för att det ska ge effekt, det är då det hade varit bättre med en tax då den hade klarat sig på typ en droppe...) Aja vad gör man inte för sin kära Hund hon är ju ändå som min bebis :)

Blessed be!

Köp inte kläder i olika färger!

Jag skulle ha gjort färdigt pralinerna till jobbet igår, men jag orkade inte. Förresten sa de iaf att jag skulle vänta till måndag innan jag tog dem till jobbet så varför inte? Så igår ägnade jag typ hela kvällen åt att tvätta, min överfulla tvättkorg har psykat mig hela veckan där locket har legat på sniskan och kläderna bara väller ur korgen som om den kräktes som straff för att jag inte tog hand om den.

Igår fick jag nästan allt färdigt, det som blir kvar är de vanliga kläderna som alltid blir kvar: 1 rosa linne, 1 grön tröja, 1 gult linne, 1 beige tunika och 1 vit bh. Fan att man skaffar kläder av annan färg än svart (vilket typ hela min garderob består av, det och lila). det blir ju omöjligt att kunn atvätta det typ någonsin. Visst KAN man slänga in ett klädesplagg i tvättmaskinen men jag får ångest bara av att tänka på det eftersom det är slöseri med vatten, el och tvättmedel. Jag veeet det är bara att hand tvätta skiten men jag ska ju orka oxå...får se när jag tar itu med dem.

Mitt tips är att man väljer två färger på kläder och så köper man endast de, så är problemet fixat. eller får man väl helt enkelt köpa kläder i olika färger men använda enbart en färg/vecka så att alla i samma färg hamnar i tvätten samtidigt? Kan inte komma på någon bättre lösning än så, om man nu inte vill tvätta 1 röd socka med vit-tvätten så allt blir rosa??

Blessed be!


Dagens låt 091127

Dagens låt "Ice ice baby" med Jim Carey. Så jäkla rolig parodi på Vanilla Ice, denn är fasen 10000ggr bättre än orginalet haha..

Blessed be!

Stress :S

Fasen va stressad jag är hela tiden nu då..
Alla är typ sjuka på jobbet så jag är överallt och ligger efter med typ allt på alla avdelningar. Känns som om man skulle behöva semester sen när alla är friska? Äh jag ska snart till Sthlm den veckan jobbar jag bara 4 dagar s¨å lite mini semester blir det iaf :)

Jag är stressad sen igår oxå. Det började med att mina arbetskamrater tjatade som vanligt om att det måste vara dags för mig att bjuda på julgodis snart. Jag förklarar som vanligt att jag inte bjuder på julgodis förrän sista veckan innan jul, för jag har inte råd att göra godis varje dag fram till jul och bjuda på (det är faktiskt ganska dyrt att göra praliner...) aja sen slutade det med att jag fick en peng de andra hade sparat ihop så jag skulle göra godis till dem haha. Så det bar iväg till affären och köpa massa choklad och annat till godiset. Sen hämtade jag Molly som skulle till Örsjö (konstigt nog ville hon följa med mig när jag sa att jag skulle göra praliner hehe).

Lagade lite mat till mig först så jag inte skulle hungra ihjäl när jag höll på med chokladen, så jag inte råkar äta choklad när jag inte tål det.. Jag hann väl med att påbörja 6 sorter, 3 blev helt färdiga och de andra står hemma i skafferiet och väntar :) Jätte roligt att göra praliner faktiskt, men det är ju mindre roligt när man har ont om plats både till att göra dem och att förvara dem. Men det löste sig, jag fick flytta omkring allt så inget står där det ska :)

Jaha och helt plötsligt så var klockan 22.00 så då insåg jag att jag fick sluta för dagen annars hade jag hållt på än :) Molly sov över, vet inte om hon hade något ont i magen för hon hade slickat alla bunkarna haha. Aja sen börjar jag dagen med att försova mig typ 30 min så då blev jag stressad där sen skulle jag lämna Molly på stationen och sen till jobbet...Och som sagt så är ju typ alla sjuka så då blir det ju automatiskt stressigt här med. Nu har jag iaf haft lunch så jag har fått sitta ner och ätit min broccoli i lugn och ro (nu grimaserar Molly för att jag pratar om broccoli, men jag ska nog kunna lära henne att äta det med haha).

Nehe nu ska jag stressa vidare, sova får jag göra ett annat år :P

Blessed be!

Dagens låt 091126

Dagens låt "From this moment on" med BSB och Shania Twain. Underbart, rösterna passar jätte bra ihop så man bara ryser hela tiden, sen är ju låten fin bara den liksom :) Fast nog kunde jag ha varit utan Nicks sång i mitten som är så falsk att man skäms...


Blessed be!

USB värmare??

De flesta har nog hört talas om diverce värmande artiklar som utvecklats till att få ström från datorn genom USB.. men vissa uppfinningar är kanske lite överdrivna?

Värme för frenetiskt mus-klickande? ^^ haha det är väl ok fast vet i fan om jag velat ha en hamburgare till det?


Hand värmare för de som knapprar på tangentborted så fort att blodet överger fingararna till kylan?? Aja, detta kan jag gå med på det händer väl att man blir kall om fingrarna ibland vid datorn...fast det händer mest när jag spelar piano...undra var usb-portalen sitter i pianot?? haha


Värme-tofflor? Ok jag erkänner jag är ju en av de som fryser fötterna av mig vid datorn så detta är oxå ok.


Varmhållare till kaffe/te/chokladmjölk? Om det fungerar så kan det väl vara bra, men är det inte lika enkelt att dricka upp allt innan det blivit kallt eller gå o värma det i micron?? aja finns säker de som inte kan leva utan det :)


Jaha??? Och nu kommer vi till den mest onödiga uppfinningen...bröst-värmare? För de som fryser om brösten vid datorn? Nu har det väl ändå gått lite väl långt? Om man fryser så dant om brösten kan man väl ta på sig en tröja till?? Kom just på tanken om jag skulle ha sånna på jobbet...hur förklarar man att det hänger ut sladdar från brösten till datorn?? "Eh jo det är den nya inmatningen till datorn?" "Jag tycker om ström i brösten"? Sick sicck sick sick... Är det någon som har upplevt att de bara frysen om brösten och absolut måste använda detta??

Eller är det bara jag som inte fattar?

Blessed be!

Jätten Guffguff

Kan någon förklara för mig varför allt tar slut samtidigt...i kylskåpet altså. Jag handlade igår och fick med mig mina 234789 st tunga, otympliga plastkassar med sånt som tagit slut. Hantagen var typ uttöjda så att jag fick hålla kassarna som öronhängen för att de inte skulle släpa i backen XD haha. Fasen va de handtagen skär in i händerna oxå! Fingertopparna var ju blåa och livlösa medan handflatorna var illröda med stora kratrar efter handtagen. Jag fattar inte vi lever ju i 2000-talet som det heter och ändå finns det ingen bättre lösning på de jäkla kassarna? Kanske man skulle komma på något o bli rik på det?? Smart av mig att säga det här då ^^ Nej jag får nog gömma mig i någon möglig källare tills jag kommit på min uppfinning som kommer att göra mig rik, bli inte förvånade om jag får genomskinlig vit hud och är ljusskygg om ni träffar mig det betyder bara att jag filat på min uppfinning haha.

Kanske man skulle försöka sig på någon uppfinning? Min mammas farfar var ju uppfinnare :) Förövrigt så ägde/startade han ju Örsjös lampfabrik och fick den att bli kännd så varför inte. Btw så finns faktiskt det lampmärket både i Stockholm och i USA så det är faktiskt rätt stort fast man inte tror det. Tyvärr äger vår släkt inte det längre Gammel-farfar sålde fabriken när han blev för gammal men den kommer alltid att räknas som Thorén-fabriken :) Sånt får en att känna sig stolt. Saknar dig gammel-farfar, jag kommer alltid att vara din "lilla-kicka" som du kallade mig (och alla andra barn eftersom minnet inte tillät honom att komma ihåg namn). Jag kommer alltid att sakna dina ändlösa historier du hittade på för vår skull om jätten Guffguff osv. Underbar människa som jag alltid kommer att minnas som MIN farfar då min riktiga farfar dog när jag var 2 år, då är det bra att ha sin mammas farfar som ersättare.

Blessed be!

Dagens låt 091125

Dagens låt "Behind blue eyes" med Limp Bizkit. Bra låt fast nog får den mig att tänka på när "Giles" sjunger denna i BTVS haha.. lite rolig fakta om videon är att Halley Berry i videon skulle kyssa sångaren och beslutade sig för att driva med honom så hon åt typ en hel burk med vitlöksklyftor innan de skulle kyssas så att han inte skulle njuta av det, så jäkla roligt!


Blessed be!

Stalkers?

Jaha då var det bara en månad kvar till julafton...fasen va snabbt det går! Nu börjar man få lite panik ångest att man inte handlat alla julklappar än... Jag måste verkligen planera in lite shopping dagar nu så jag kommer iväg och köper dem. Fast jag ska ju till Sthlm om 10 dagar (eller 8 arbetsdagar beroende på hur man räknar) och där ska vi ju handla "julisar" hehe... kul att man ska kunna handla utan att någon har minsta aning om var man varit eller vilka affärer man handlat i :) (känner hur min inre Grinchen vaknar till liv och ler stort).


Fast det kan bli lite problem att frakta hem julklapparna igen...vi ska ju åka buss för en gångs skull. Vi brukar köra själva när vi ska till Sthlm men eftersom det är 4 december när vi ska dit så kan det ju finnas risk för halka och jag är ju livrädd för att köra bil när det är bra väglag så det kunde vi ju bara glömma haha.

Sen skulle vi bo lite mer inne i stan denna gången så man slipper åka så länge i tunnelbanan på natten efter konserten (det är mycket skumma typer i tunnelbanan på natten) och så är man ju rätt trött efter så man vill bara hem snabbt och gosa ner sig i täcket på hotellet. Sen är det ju så att vi valde det hotellet som grabbarna brukar bo på när de har konsert i Sthlm...nä då vi är inte alls stalkers...nu kommer Grinchen fram igen :) Men det är ju inte som om vi ska gå runt hela hotellet o knacka dörr, vi tycker bara att det skulle vara roligt om man "råkade" stöta på dem av "misstag" om man såg dem hahaha...

Nog om detta för idag, nu ska jag inte tjata mer om att jag och Emmelie ska till Sthlm den 4/12 och kolla på konsert med BSB...tror jag?

Blessed be!

Dagens låt 091124

Dagens låt "U can't touch this" med Mc Hammer. Altså jag garvar ihjäl mig... jag har aldrig tänkt på låten innan jag upptäckte den på sing star och garvade ihjäl mig inte bara för de ortoligt fula kläderna utan dansken, kolla dansen hahaha...var bara tvungen att lägga upp den XD


Blessed be!

The Twiligt saga: New Moon

Jag Emmelie och Molly var ju på "New Moon" i lördags, så jag tänkte försöka ge den en recension. Detta är ju då andra delen i Twiligt sagan. Det fortsätter även med samma problem som i filmen innan: hur ska en människa och en vampyr kunna leva ihop, hur ska de kunna leva utan varandra, hur ska andra kunna acceptera deras kärlek, när ska "Bella" få som hon vill och bli vampyr? Här drivs "Bella" och "Edward" ifrån varandra av kärlek och det är en ständig kamp om hur de ska överleva utan varandra. Bella blir i princip helt apatisk utan sin Edward och börjar hitta på diverse korkade saker för att han ska komma tillbaka.

Hon börjar även umgås mer med "Jacob" hennes kompis sen barndommen och börjar må bättre när hon är med honom. Bells som fortfarande bara tänker på Edward har svårt att förstå att det är en viss kärlek hon känner för Jacob oxå fast Jacob mer än gärna vill ta över Edwards roll i Bellas liv. Hela filmen är en ständig kamp och visst är det spännande men iblan känns det som om man bara vill att filmen ska ta slut. När den väl tar slut hur tror ni att den slutar om inte "to be continued". Jag HATAR filmer som inte är färdiga när man sett dem! Iaf när man inte kan se nästa del med en gång.


Jag ska ju erkänna att jag är helt såld på Twiligt filmerna och längtar till nästa. Men satan va irriterad jag blir att jag kollade på andra delen innan tredje kommit ut. Jag skulle ha gjort som jag gjorde med sagan om ringen väntat tills de två första delarna kommit ut på video och den tredje kommit på bio...då slipper man det irriternade momentet att behöva vänta flera år innan man får veta hur det reder ut sig. Visst jag var typ den enda i hela världen som inte sett allt på bio men skit samma.. Nu måste man ju sitta o vänta på att del tre (Eclipse tror jag den heter) kommer om typ ett år... Aja, filmen var bra inte lika bra som ettan men det är antagligen för att ettan var avslutad.. filmen får 4 av 5 pentakel.

Blessed be!

Lördag allt annat än godis :)

I lördags tittade jag och Molly på film hela dagen :) Alltid lika roligt att bara slappa och skratta åt allt som Jag och Molly tycker är roligt fast att ingen fattar det hehe. Så vi låg och myste i soffan största delen av dagen. Naturligtvis var vi i skogen med Calypso innan så hon fick springa av sig så hon oxå ville ligga och mysa... antagligen hade hon sprungit för mycket för hon var sååååå trött att hon "råkade" lägga sig i soffan när jag vände ryggen till. Och med tanke på att hon typ blir lika tung som en betongsugga när hon väl lagt sig i soffan och INTE vill gå ner så fick hon ligga kvar. (kostigt nog kan hon typ multiplicera sin vikt med typ 100=6400kg när det är något hon inte vill...)

Vi tittade på jul film och kom på att vi ville lyssna på julmusik efter vilket vi gjorde och blev påkommna av mamma när hon kom hem och vi spelade julmusik på högsta volym...det är bara att vi lyckades dra med mamma i julstämmningen så den fick vara på ett tag till haha. Molly och jag fixade med håren inför bion vi skulle på senare på kvällen. Molly våfflade sitt hår och jag lockade mitt...med palttången! Jag veeet det låter helt sjukt att man ska kunna locka håret med en plattång men det fungerer faktiskt. Jag hörde talas om att man kunde göra det och tänkte att va fasen det är väl bara att prova så slipper man vara nyfiken (som jag alltid är) och så fungerade det! Väldigt bra då min locktång gick sönder för typ 3 år sedan när jag använt den för mycket haha. Smart att kunna göra det utan att behöva köpa en ny tång för typ 800kr alltid roligt när man kan lösa saker utan pengar :)


När det var färdigt bar det av till Emmelie där vi skulle laga tacos (mums) innan vi skulle på bio. Det var skitgott som vanligt, ovh Emmelie hade gjort sin supergoda vitlökssås till tacosen (ni som inte redan vet det så är jag sjukt besatt av vitlök). Sen satt vi och pratade skit i typ 2 timmar och stackars Amir (Emmelies pojkvän/manfriend) fick sitta och höra på alla våra historier från skoltiden när alla killarna var taskiga mot oss. Amir blev faktiskt lite förvånad att killar i Sverige verkligen är/var så taskiga mot tjejer.

Amir kommer ju från Bosnien (flyttade hit när han var typ 12 tror jag) och han sa att när han gick i skolan där så var det aldrig någon som var taskig och tex slog tjejer där utan det var bara killarna som slogs. Då sa Emmelie: "Antagligen för att sverige ska vara så jäkla jämnlikt??". Haha jo säkert sant men sanningen att säga så är det nog bara så att BARN ÄR SÅ JÄKLA ELAKA! Iaf de som jag gick i skolan med. Jag har säker redan berättat om att jag kom hem redan fårn lekis och frågade mamma om barn fick fettsuga sig, eftersom alla mobbade mig för att jag var "tjock" (vilket jag inte ar då) redan i Lekis som 6-åring.

Aja, nog om detta jag ska inte börja tjata om att jag hade det jobbigt i skolan jag är medveten om att jag knappast är/var ensam om det. Vi kom iväg till bion så det var roligt att komma iväg och göra något annat för en gångs skull :) Recension kommer senare idag.

Blessed be!

Dagens låt 091123

Dagens låt "Bicycle Race" med Queen. *blink* till Emmelie hehe...


Blessed be!

Dagens låt 091122

Dagens låt "Shattered" med BSB. Min nya favorit från derasnya platta. nu är det inte långt kvar till konserten :)


Blessed be!

Dagens låt 091121

Dagens låt "Kings and Queens" med 30 seconds to mars. Ja...det är ju Jared Leto behöver jag säga mer? han har verkligen allt, röst, utseende, smart, ögon att dö för...hade han bara inte varit typ pygmé hade han varit den ultimata killen!!! (jag veet det är jag som är onormalt lång men ändå...) BRA LÅT!!!


Blessed be!

Längtar till mys :)

Åh va glad jag blir när det är fint väder. Idag är nog första gången på två månader som solen faktiskt kommer fram i mer än 2 sekunder. Det känns på en gång att man blir mycket piggare. Men det är ju klart, min hjärna är ju fortfarande styrd så att om det är mörkt så SKA man sova, och då blir det ju piggare när solen lyser :)

Idag är det en sån där perfect höstdag (och då kommer det från mig som hatar hösten) det är ett par plusgrader (så det är inte svin kallt) väst intill vindstilla och strålande sol! sweet! Och nästa vecka är det första advent då skulle det sitta fint med lite frost :) Ni kanske märker att jag börjar få lite julkänningar och sitter och himmlar med ögonen så fort jag tänker på vintermys :)

Men tänk er själva att man går upp en morgon när det är helt frostat över allt i naturen och man byltar på sig massa gosiga vinterkläder och tar en skogspromenad med hunden. Så börjar det snöa lite lätt när man är ute. Man får snöflingor på ögonfransarna som kittlar en när de sakta smälter.  Man blir rosig i det annars så vita kinderna som för länge sedan tappat sin färg från sommaren. När man väl kommer in från den uppfriskande kylan ute sätter man sig framför den öppna kakelugnen och tänder en brasa som sprakar och värmer in i kropp och själ. Samtidigt gosar man in sig i en filt med hunden på golvet... mysigt eller hur??!!


Har ni oxå mys dagar då ni kan vara helt fridfulla och nöjda med allt??

Blessed be!

Äntligen fredag!

Äntligen Fredag! Visst var jag trött som fasen idag oxå , jag kunde inte ens öppna ögonen på 30min efter att jag gått upp (så jag fick äta och borsta tänderna medan jag blundade och det gick märkvärdigt nog bra iaf haha). Men på något sätt så är det ändå inte lika tungt att gå upp en fredag som de andra vardagarna. Måste vara för att man vet att det är sista arbetsdagen och att man har hela helgen framför sig :) (Till skillnad från Söndagen då man inte gör ett skit utom att ojja sig över att helgen snart är slut...)


Any way... idag blir det kalas för morfar Börje som fyllde år i söndags när de var i skåne (så vi får fira honom idag istället). De skulle bjuda på pizza så jag är skit peppad :) (Mycket bättre med pizza än tårta om man frågar mig hehe). Jag har även en påse chips i skåpet som bara står och väntar på mig. Den jäkla påsen har ropat på mig hela veckan (eftersom jag köpte den förra fredagen utan att äta den) men jag har faktiskt varit duktig och låtit den stå kvar oäten :) Men idag ska den fasen få sig en omgång bara för att den retat mig i en vecka (ja jag är sjuk som pratar om att chipspåsar pratar och refererar den till en person men är man sjuk i huvudet så är man haha).

Jag och syrrorna skulle ha gått på "new moon" bion idag men när jag skulle boka biljetter i tisdags så var de utsålda (alla utom en, jag föreslog att jag skulle gå sjäv men det fick jag inte haha). Så nu blev det bokat till imorgon istället då fanns det typ 10 biljetter kvar och vi fick sitta längst fram... så nackspärr lär man ju få, men det är det fan värt jag har längtat efter att se den andra delen av Twilight...underbart, längtar!!! Jag tänkte föreslå att vi skulle shoppa julklappar innan bion, fast jag har inte frågat än. Skulle vara skönt om man kunde få lite "julisar" klara :S

Någon mer än jag som har lite "julklapps-köp-tids-ångest"??

Blessed be!

Dagens låt 091120

Dagens låt "Video phone" med Beyoncé feat. Lady Gaga. Äntligen har videon kommit ut! Varsågoda!


Blessed be!

Bad hair day?

Jag kom på att jag klippte Molly och mig själv igår oxå. Eller jag nuddade Molly med saxen, hon är sjukt nervös hela tiden när någon (inte bara jag) är nära hennes hår med saxar... Hon är faktiskt värre än jag när det kommer till hår-klippar-fobi. Men hon litar mest på mig så nu för tiden är det typ bara jag som får klippa henne. Jag klippte upp håret på henne och tog typ 0,5mm på längden (det är typ så mycket jag får ta) men det blev nog bra även om jag inte såg någon skillnad, eller jo det blev lite friskare och tjockare efter jag klippt henne. Hon var nöjd iaf.


Sen gav jag mig på min lugg som nu växt sig för lång så den inte ens kunde ligga på snedden som snelugg... så jag klippte väl typ 5cm så nu har jag fått tillbaka min hel-lugg (eller vad det nu kallas). Känns lite ovant faktiskt så jag får typ sitta och försöka hindra handen från att dra luggen åt höger som den brukar vara...men det går väl över så småning om haha. Det är bara att då fick jag blodad tand och gav mig på resten av håret oxå och klippte upp och donade.

Jag kom underfund med att det är i sånna lägen det är sjukt dåligt att ha så långt hår, för armarna räcker ju inte till när man ska sträcka och dra åt alla håll för att få det jämnt. Men det blev bra iaf. Under hela denna tiden skulle Calypso promt ligga mitt i den nya rya mattan av hår som blivit på golvet men hon var snäll och skakade av sig håret senare haha. När jag skulle städa upp skiten såg det ut som om vi typ styckat Chewie och blev lite nervös av att slänga det i soptunnan för att någon skulle hitta det och sätta fast oss för mordet haha..

Chewbacca is no more...

Nu ska jag sluta prata hår...en stund iaf XD

Blessed be!


Stormen Moa??

Fasen vilken storm det var igår! Var nog nästan så att den skulle få ett smeknamn iaf?? Nä så illa var det inte men det blåste rätt regält, och spöregnade. Och denna kombinationen gjorde då att det regnade nästan helt horisontalt så paraply var ju bara att glömma haha. Det blev inte till att gå ut på hela kvällen jag satt inne o glodde på tv:n istället (jag försöker att inte låtsas om att jag hade gjort samma sak även om det inte regnat haha).


Molly kom förbi och gjorde mig sällskap. Jag fick låna ut ett par strumpor till henne eftersom hon hade tagit på sig söndriga skor och gått till mig. Det lustiga är att jag inte tror att hon har några skor som INTE är söndriga... Och det som är ännu lustigare är att hon typ har nya skor hela tiden och ändå är de sönder efter typ 1 dag??? Måste vara något lurt med hennes fötter. Jag har ju kvar skor sen högstadiet som bara är slitna inuti och som fortfarande passar... (jag köper typ nästan aldrig skor eftersom det inte finns skor i strl U-båt...)

Aja, efter ett tag börjar Molly oroa sig för att hon ska gå hem i stormen och då kommer jag på att hon kan sova över. Hon skulle ut till nybro samma tid som jag skulle till jobbet så då fixade sig skjutsen :) Vi var uppe och tittade på Grey's Anatomy innan jag bestämmde att vi skulle gå och lägga oss. Sen var det bara upp vid 5.00 och göra sig i ordning och se till att Molly fick mat i sig (jag proppade iaf inte i henne 50 mackor denna gången som jag brukar när det är skolvecka haha).


Så det hela gick ju bra och vi kom iväg i tid både så hon hann med bussen och jag hann i tid till jobbet, det var lite lustigt att ha någon annan än hunden hemma när jag skulle till jobbet men rätt mysigt faktiskt. Det var ju roligt att ha någon att prata med på morgonen (hunden är ju inte så bra på att svara med annat än lite gnäll haha). sen var det roligt när Molly skulle platta håret... Hon gnäller alltid på att hon har så platt och tråkigt/sliskigt hår. Och så ställer sig människan och PLATTAR håret ännu mer!! Jag påpekade detta men då sa hon att det blir mindre platt och sliskigt om man gör så??? Jag fattar tydligen ingenting vilket antagligen innebär att jag är för gammal för att förstå tonårs hår...aja..


Hur har er morgon varit??

Blessed be!

Dagens låt 091119

Dagens låt "I'll be there for you" med The Rembrandts. Tema låten för serien Vänner. Tror inte att jag hört någon annan låt någonsin med denna grupp men bara för att man kopplar ihop den med Vänner så blir jag alltid glad av den :)




Blessed be!

Facebook tricket

COOLT FACEBOOKTRICKET: "Tryck Upp, Upp, Ner, Ner, Vänster, Höger, Vänster, Höger, B,A, Enter, Upp, Ner. Och så kommer det komma magiska ringar! för att få bort dom så logga ut eller uppdatera sidan. DET KOMMER ATT FUNKA och om det gör det så kopiera detta och dela den med andra!!

prova detta när du då är inne på facebook så kommer det upp rosa små bubblor...inget mer händer så det är absolut ingen mening med det det bara fungerar...vad får man ut av det här då? Svar inget, man får bekräftat att man är nyfiken som en liten gris eftersom man provar det bara för att se om det är sant haha.

Blessed be!

Mytoman någon?

Jaha då var det Onsdag då..."lill-lördag"? Nä jag är ju inte ledig imorgon så det blir nog inget med någon "lill-lördag" idag. Jag har ju inte provat det sen jag gick i Kristianstad, och jag kan ju säga det att det är INTE roligt att vara bakis när man håller på och bakar dagen efter...särskilt inte med surdeg :S (Där har vi den absolut största anledningen till varför jag inte vill äta bröd med surdeg i, det luktar bakfylla om det!!)

Bilden på surdegen säger väl allt om hur äckligt det är!

Hur kom jag in på det här då?? Onsdag var det, vad händer idag då?? Antagligen ingenting men det är väl skönt att ha en sån dag oxå :) Jo!!! Jag ska få köra MIN bil idag :D Får inte göra det så ofta eftersom pappa har den (han måste ha den eftersom han passar min hund och min bil är den enda bilen som hon ligger bra i eftersom den är en kombi). Men idag skulle pappa lämna Calypso hemma när han kör och hämtar mamma så då får jag köra den!! TJOHO!!


Nej det är inte min bil på bilden jag fick låna från google, men det är en sån fast mörkblå :)

Jag veeet fan va glad jag blir av det då, jag vet mitt liv är antagligen tragiskt men det är väl bra att jag kan bli glad av så små saker?? Äh screw you om du tycker att jag är knäpp! Jag tycker som jag tycker haha. Nä nu ska jag sluta vara aggressiv... kanske man skulle skriva om sin hypokondri?? eller om mina skador?? eller bara bli mytoman??

-"Jag kommer ihåg den gången jag blev jagad av scottlandyard över hela Öland, sen kom polisen med blåljus och stoppade mig vid Örsjöbelysning och skrek med högtalare att jag skulle ge mig samtidigt som de drar ut mig med dragna vapen...

Haha nu skrattar Emmelie, eftersom jag syftar lite på hennes förra lärare som typ var mytoman och berättade sånt som ovan typ hela tiden :)

Är det roligt att läsa sånt kan ni ju säga till sånt är jag bra på att hitta på, man har ju övat sen man gick i lågstadiet när man lurade kompisarna att det bodde otäcka saker i skogen haha...

 

Blessed be!


Lugn lilla grisen

Nu har jag lugnat ner mig sen igår :)
Jag var väldigt uppretad igår för punkteringen så det blev inte så mycket skrivande gjort igår...
O sen har man ju fastnat i facebook-spel-träsket... jag satt och ignorerade alla som ville bjuda in mig i spelen i typ ett halvår o till slut gick jag med bara för att kolla. Och sen blev jag då fast, det är inte särskilt roligt egentligen men det blir lite tävling om vem som blir bäst. Och så blir jag alltid lika triggad varje gång jag går upp en level och kan köpa nya saker...det blir lite som en drog, man vet att det är totalt onödigt och och att man egentligen inte får ut något av det men ändå måste man... om någon hittar ett rehab för farmville/fishville/cafeworld-beroende hör av er till mig :S

Jag var hemma hos mamma o pappa en stund längre igår, Emmelie var där och gjorde köttbullar :) Jag sa att jag inte skulle ha något men fasen vilka goda köttbullar det var!!! Jag skulle bara smaka 1, men jag åt säkert 10 till slut haha... sen hade hon ju skalat morötter (väldigt goda när man kan vara lat och slippa skala dem själv) så då åt jag det oxå. Och då kom jag underfund med att köttbullar och råa morötter är JÄKLIGT gott ihop...Lustigt eftersom jag hatar att blanda mat men det var faktiskt gott :) Betyder detta att jag har blivit stor nu då?

Blessed be!

Dagens låt 091118

Dagens låt "Sexy back" med Justin Timberlake. Jag är inte särskilt förtjust i Timberlake i vanliga fall men denna låten gillar jag av någon anledning...


Blessed be!

Spik jä_el!!

Jaha, då hade man fått punktering då... som tur är så blev det pyspunka så det märktes inte när jag körde till jobbet, däremot så upptäckte morbror Tony det när han var ute o såg att däcket var ganska platt... Gummit hade till och med lossnat från fälgen så den var absolut ingen luft kvar! Skönt att Tony upptäckte det nu och att jag inte upptäckte det när jag skulle åka hem :S det var höger fram oxå så det hade jag ju knappast tänkt på att kolla innan jag åkte... usch jag hatar när bilar krånglar, de ska fasen bara fungera!!

Aja, Tony var så snäll att han fixade det åt mig så jag fick ett "nytt" begangnat däck så jag kan ta mig hem sen...antagligen får man väl köpa nya däck :S Så gick det med de julklappspengarna jag sparat.. Åh jag blir så sur!!! Det satt en spik i däcket så det var därför det blivit punktering. VEM I HELVETE ÄR DET SOM SLÄNGER UT SPIK PÅ VÄGEN???!!! Åhhhhh SÅ SUR!!!

Sorry för mitt arga inlägg, jag var bara tvungen att avreagera mig på något...


Piss off jävla idiot som slängde ut spiken!

Dagens låt 091117

Dagens låt "Disturbia" med Rihanna. Synd att videon inte fungerade...men men, låten är bra iaf.



Blessed be!

Löv trillar fort..

Vi har ett körsbärsträd precis utanför mitt fönster på jobbet som var jätte fint o gult ena dagen o sen nästa så var det typ helt kalt...lustigt.

Fint med gula löv, dag 1.

Dag 2...

Och dag 3...nu ligger alla löven o ruttnar under trädet...fasen va fort det går!

Blessed be!

Elf

Mmm nu har man fått mat, så nu är jag lite gladare igen :) Lustigt att jag är så styrd av mat, om jag är hungrig blir jag mer och mer sur och är jag mätt blir jag glad och en bieffekt är oxå att jag blir trött. Visst jag var väl trött även innan men när man precis har ätit klart och man har sådär typ en kvarts rast kvar då blir man så himla trött. Jag lovar att om jag hade varit ensam i lunchrummet så hade jag nog somnat.. Idag blev det resterna från thanksgiving så jag åt kyckling :) Detta eftersom jag helst inte äter kalkon (jag veet jag ÄR kräsen) men jag gillar inte smaken... Gott var det iaf :)

Sitter och funderer på om pappa vet om att det finns kladdkaka kvar sen middagen i skafferiet?? Om han inte vet det så finns det rätt goda chanser till att jag får en bit när jag kommer hem hihi.. Sen blir det väl hårt träning ikväll för att arbeta bort helgens godsaker men det får jag tänka på sen :)


Jag och mamma kollade på Filmen Elf  med Will Ferrel igår. Jag var sugen på jul så då bestämmde vi oss för att kolla på en julfilm till :) (Vi har ju redan fuskat med att ha tittat på "Tomten är far till alla barnen" och "miraklet i New York") Den är otroligt rolig, iaf för mig som typ har världens sjukaste humor samt är lättroad som en 3:åring haha.. Men som sagt så är den absolut sevärd (gärna när ni är lite trötta så är den ännu roligare), filmen handlar om en människa (Buddy)som hamnat bland nissarna hos Tomten och tror att han är en riktig nisse fast att han typ är tre ggr så stor som dem och inte har samma talanger. Senare får han veta att han är adopterad och bestämmer sig för att åka till sin biologiska pappa som inte riktigt uppskattar den nyvunna sonens över-energi och entusiasm :) Buddy måste även försöka lära sig hur den "riktiga" världen fungerar och anpassa sig efter den vilket inte är så lätt. Denna får 4,5 pentakel av 5.


Har ni några julfavoriter på tv:n??

Blessed be!

Nu é dé slut på helgen, det är dags för vecko-rus...

Jaha då var helgen slut, och jag är inte utvilad... men jag har mig själv att skylla. Först gick vi ju till Chili i fredags och var uppe sent, sen lördag så hade vi ju thanksgiving (lite i förskott) o lagade mat och dukade och städade o var uppe sent..sen igår tänkte jag att jag ska fan bara duscha o sen gå o lägga mig typ vid 18.00. men nej då fastnar jag framför datorn o sedan började en bra film så då var jag ju uppe till 23.00 iaf :S Så nu är det konstaterat att jag ÄR dum i huvudet haha..

Får väl se om jag kanske kan sova lite tidigare idag, men om jag känner mig själv ("det gör jag kanske men jag är inte säker..:") så är jag säkert uppe sent ikväll oxå fast att jag inte orkar.. Sen har jag ju åkt på världens förkyldning (antagligen från när vi gick hem i ösregnet i fredags natt/söndag morgon... Aja.. jag ska försöka sluta klaga "fast det är mest synd om mig i hela sverige" haha. Jag blev iaf jätte glad i lördags när jag kom hem och blev välkomnad med hopp skutt och ylande av min vovve Calypso. Tydligen hade hon varit jätte ledsen när jag aldrig kom hem i fredags så hon var super glad när jag ÄNTLIGEN kom hem :) Jag vet att det egentligen inte är bra att hon är SÅ himla fäst vid mig så hon blir olycklig när jag är borta men jag kan inte låta bli att bli glad när jag vet att hon faktiskt tycker så mycket om mig :)

Någon mer än jag som resonerer så?

Här är en fin bild på när första snön (som låg kvar) kom. Fina spår blev det efter Calypso oxå :)

Varg, björn eller Calypso??


Blessed be!

Dagens låt 091116

Dagens låt "Big girl (You are beautiful)" med Mika. Nu är det inte långt kvar till sälen, kom o tänka på denna låten som de spelade i backen sist när jag skämde ut Molly för att jag dansade mitt i backen med snowboard på haha..jag var ju bara tvungen ;)



Blessed be!

Dagens låt 091115

Dagens låt "Kisses on fire" med ABBA. Jag tänker bara på när After Dark gjorde denna låten och blir så full i skratt. Och jag kommer även ihåg en entervju med Christer Lindarv efteråt där han berättade om när "Frida" från ABBA kom o skulle säga till honom att hon inte hade så stort arsel som han gjort till kostymen (de hade stoppat upp massa skumgummi för att få till rätt form) och för att hon ville bevisa detta skulle hon ta på sig hans kostym och då sprack den  baken XD sen klagade hon inte mer på kostymen hahaha..



Blessed be!

Chili igår :)

Jag var ju på Chili i går, det var riktigt roligt:) Dansade gjorde man ju, och det var riktigt roligt. Sen var det väl den vanliga kvoten av äckliga fyllon där som tror att alla vill ha dem men så länge de håller händerna i styr får man nog vara nöjd haha.

Fick den vanliga kommentaren typ 50ggr igår "Fan va långa ni är!" (Syftar på mig och min syrra som är 185/187cm långa). Man liksom "ja...och? Vad ska jag göra åt det?" man känner sig lite som ett circus freak när typ alla säger det hela tiden, tydligen accepterar inte killar att tjejer är över 175?? De känner sig väl hotade då, men hur skulle vi kunna bli på något annat vis med en mamma som är 180cm och en pappa som är 193cm lång? Aja skit samma vi hade iaf skit roligt.


Chili stängde vid 02.00 och vi var kvar tills dess, se gick Emmelie och jag hem till henne i ösregnet och gick o la oss vid 02.30. Vaknade typ 10.30 och hade skit ont i ryggen och var stel som fan..då upptäcker jag att jag inte har rört på mig på hela natten utan har legat på rygg i exakt samma ställning i 8h. Och för en som mig som är van vid att typ vända på mig en gång i halvtimmen så var det tydligen inte så bra^^ Jag måste varit väldigt trött från sprit dans och att jag varit vaken i nästan 24 h haha.

Nu ska jag iväg igen och hjälpa till med maten, vi ska fira thanksgiving idag (fast att det egentligen inte är förrän 26/11 men vem har tid att göra detta en torsdag??) Vi har väl firat detta typ 3-4år nu tror jag, eller firat o firat vi äter kalkon och kyckling med släkt och vänner.


Blessed be!

Dagens låt 091114

Dagens låt "Thriller" med Michael Jacksson. Denna spelade de igår på Chili och då upptäckte jag att jag visst kom ihåg lite "moves" från videon, det såg säker hemskt ut men fan va roligt det var haha..


Blessed be!

Vaddå trött flumm?

Jag tog lite tönt bilder här om dagen...fråga mig inte varför..

Har jag ont någon stans?? Lite abstinensbesvär kanske haha

Nä jag har inte supit mig full på bilden, jag ÄR bara så töntig/Flummig :)


Bye bye, nu är det förfest på G... ska bli så jäkla roligt. Jag återkommer imorgon med resultatet av mina dansförsök haha.. puss och kram!!!!!!!!

Blessed be!

Natur bilder...igen :)

Jag hörde talas om från min kompis att hennes "hubby" gillade mina bilder från mina promenader i skogen :) Så bara för den komplimangen (ja jag tar det som en komplimang med tanke på att mina bilder inte gör naturen rättvisa) så tänkte jag lägga upp lite fler höstbilder jag tog när det var fint väder (tror inte någon uppskattar regnbilderna??)

Calypso sniffar upp något spår :)

Så fint med stenmurar...tycker jag iaf...måste vara den småländska genen? eftersom småland i princip består ut av sten haha.

Utsikt över sjön :)

Jag gillar träd om det är någon som undrar?

Sen kommer då mitt personliga lilla "svart-vit-monster" fram...jag kan inte hjälpa det jag tycker det är så underbart med svart-vita bilder..

Lovely!

Och min favorit bild! Såg ett så fint träd som ser ut som flera sammantvinnade grenar och så lyckades jag få med mitt älsklingsmotiv med solstrålar i bilden :) Det är liksom min grej att få med solstrålar i bilden, jag vet inte vad det är jag tycker bara att det är så otroligt underbart :)

På vägen hem mötte jag då Molly coh passade på att fota henne med min lilla vovve Calypso :)

 

Vad tycks?

 

Blessed be!


Party party?

Äntligen fredag!!!!!!!!
Shit va skönt det är när man vaknar på morgonen och bara kan tänka att "men det är ju fredag idag" åh va skönt!
Jaha, igår var det till att handla snacks till förfesten :) Gissa om jag hade problem med att låta bli dem igårkväll^^

Sen fick man ta itu med att gå igenom kläderna så man kunde hitta något att ha på sig. Är det felr personer än jag som kan ha typ 5874390 kläder och INGET att ha på sig?? Till slut hittade jag något jag var nöjd med. Jag lägger kläderna på bänken och vänder mig om och får se att en tornado tydligen har gått genom rummet och rensat garderoberna så att allt ligger över hela sovrummet och en bit ut i hallen...Lustigt att ALLA kläderna kunde sugas ut ur garderoben på det sättet helt av sig själva XD Nä men allvarligt så har jag ju tydligen problem som måste dra ut allt för att hitta något?

Den som ändå hade en sån här stor fin walk-in-closet...


Så det var ju bara att börja plocka in grejerna i garderoben igen och hoppas att inget kommer bort :S Sen upptäcker jag att alla kläderna jag valt är svarta...jag veet typiskt mig men va fan jag tänker inte leta igenom garderoben en gång till! Kanske man plockar fram ett skärp med färg så att man inte ser ut som liemannen iaf XD Sa jag förresten att vi skulle ut på kvällen? Vet inte om jag utelämnade det haha.. O så var det ju då tänkt att man skulle...dansa... får väl se hur det går med den saken enligt min "Dagens låt" så vill jag se ut som tjejerna i Sean Pauls video när jag dansar men i verkligheten...ser jag mer ut som Chandler i Vänner när jag bara försöker haha:



Blessed be!


Dagens låt 091113

Dagens låt "Get busy" med Sean Paul. Dagen till ära så ska jag ju försöka dansa så här ikväll när jag och syrran ska ut på puben haha...ingen behöver vara orolig för att det är fredagen den 13 när jag är ute haha..(nä men allvarligt så tror jag inte på att det är otur idag...men jag hinner kanske ändra mig??)

 

Blessed be!


Tårtorna

Här är bilderna på tårtorna jag gjorde idag på morgonen.

Drottningtårta...

Och Hallon/mango mousse-tårta, med mycket frukt som garnering som sig bör haha..

 

Blessed be!


Men lägg av dåliga reportrar...

Läste just att "Nu är det bevisat att Robert Pattinson och Kristen Stewart är ett par" detta är ju typ 236785 gången de påstår det och de har väl säkert förnekat påståendet lika många gånger? Och eftersom jag blivit såld på Twiligt så var jag ju tvungen att läsa.

(Artikeln med bilder nedan)



"Nu är det inte längre någon idé för Robert Pattinson och Kristen Stewart att försöka förneka att de är mer än vänner!

På väg från en presskonferens i Paris i måndags kväll gick ”New Moon”-stjärnorna hand i hand till sitt privatplan, och Rob verkade mer än nöjd över att äntligen få visa kärleken offentligt.

De två skådespelarna har omgivits av romansrykten ända sedan inspelningen av ”Twilight” förra året, men de båda har gång på gång dementerat att de är ett par. Efter de här bilderna lär det dock inte längre spela någon roll vad varken Rob eller Kristen har för spännande förklaringar…

 

AV MIMMI LEXANDER"

(jag nedan)
Jaha...?? så då är de ihop för att Kristen håller Rob i armen? (Ja ARMEN och även om det vore handen så tror jag knappast att detta bevisar att någon är ihop i så fall är jag ihop med typ alla mina kompisar utan att veta om det :S) Jag blir så trött på detta tjat om att nu är de nog ihop iaf. Men va fan låt dem va! Om de nu är de så vill de ju tydligen inte prata om det och om de inte är ihop så är det väl bra att de kan umgås som vänner? Visst finns det kemi mellan dem vad man kan se på bilderna, men de är ju skådespelare och kompisar så då tycker jag att det är möjligt att det kan finnas utan att de behöver vara tillsammans... Men vad vet jag, jag är ju bara en vanlig dödlig ^^

Någon mer som är trött på allt tjat om deras förhållande/icke förhållande??

Blessed be!


Konditorn hela dan'

Trött, trött, trött...
Jag gjorde nästan färdigt tårtorna igår, det var bara det att mousse tårtan inte hann och stelna innan jag skulle gå hem. Så jag steg upp vid 04.30 idag för att jag skulle hinna med att göra färdigt tårtorna och dekorera dem. Och då tänkte jag i min "smarta" lilla hjärna att jag går och lägger mig vid 21.00 så kankse det inte är så jobbigt att gå upp tidigare imorgon...

Tror ni att jag gick o la mig vid 21.00 då? Nä då var jag inne på min facebook och kollade meddelande och såga tt jag blivit inbjuden (för typ 52723928 gången) till farmville. Och då tänkte jag va fan jag går väl med då! Jaha då satt man ju där och funderade på hur man gjorde detta och dålig som man är så hände typ ingenting :S Sen gled jag in på något annat spel och sen gled jag in på de jäkla testen de har på facebook o så var jag fast där till 23.00

Då insåg jag att jag måste slita mig från datorn, o skulle sova. Så när klockan nu ringde vid 04.30 var jag trött som fan men det är bara att masa sig upp. Gjorde mig i ordning och åkte till mamma för att ta itu med tårtorna. De blev jätte fina så jag är nöjd, nu får jag bara hoppas att de håller sig på vägen till mammas jobb så det inte bara blir mos av allt haha. Jag lägger upp bilder senare idag, det blev lite ont om tid till att ladda in bilder nu på morgonen konstigt nog.

Hur har er morgon varit?

Blessed be!

Dagens låt 091112

Dagens låt " U+Ur hand" med Pink. Blev sugen på att lägga upp denna eftersom hon var i globen för ett pr dagar sedan :) Lite tråkigt att man missade konserten, men det blir väl fler gånger :)


Blessed be!

Nej till godis?

Jag har ju helt glömt bort att ber'tta om en helt otrolig grej som hände i lördags!! Jag är fortfarande lite chockad fakriskt. Molly kom o hälsade på en stund och sedan kom vi överens om att vi skulle åka till Nybro och handla godis eftersom det var lördag. Jag skulle samtidigt passa på att köpa lite grejjer till mamma så helt onödig var inte resan ändå...


Aja, vi kommer fram till godis disken och Molly börjar välja sitt godis, och det är då det otroliga inträffar! Jag står och glor på allt godis och verkligen letar efter vad jag vill ha och kommer fram till slutsatsen: "Jag är inte sugen på NÅGOT godis alls". Jag tror inte att detta har hänt mig förut. Om jag vägrat att köpa godis så har det varit: 1. att jag haft dåligt med pengar, 2. Jag bantar 3. Jag är allergisk mot det godiset eller 4. jag är så sjuk att jag inte KAN äta godis. Men denna gången var det inget av det, jag ville helt enkelt inte ha godis.

Som sagt så är jag fortfarande lite chockad, betyder detta att jag kommit över mitt sockerberoende? Som sagt helt otroligt. O Molly blev lite sur på mig för att jag inte skulle ha något godis då hon tyckte att hon skämdes för att hon skulle äta godis själv...

Har detta hänt någon annan?

(Där emot har jag konstaterat att julmust-suget  inte har försvunnit...jag får fortfarande blunda och springa förbi hyllan som ICA har satt upp aldeles för tidigt. Jag SKA hålla mig, INTE tjuv dricka julmust innan december...)

Blessed be!


Jeff Dunham

Jag handlade frosties till Tony (morbror/arbetskamrat) igår. Jag skulle åka o handla efter jobbet så då erbjöd jag mig att köpa det till honom så slapp han åka efter han slutat. Jag fick 25kr o åkte o handlade kommer fram till paketen och ser: Frosties 24.90kr! Jag var helt imponerad, hur visste han att det kostade 25kr??? Jag har ju inte en aning om vad nåt kostar...aja jag blev lite paff iaf. Sen åkte jag hem o skulle lämna flingorna till Tonys fru Mika och samtidigt ge dem min dvd med Jeff Dunham. Jag ringde på men ingen svarade, Nisse (deras katt) kom o kelade med mig och tittade surt på mig när jag inte kunde släppa in honom, så jag fick bara lämna det utanför dörren o ringa o säga till Tony var jag gjort av det. Men altså den blicken jag fick av Nisse haha han var verkligen skit sur! Både för att jag inte släppte in honom och för att jag inte stannade o kelade med honom längre haha han är för söt.

Any way, Detta fick mig att tänka på Jeff Dunham och hans "dockor" altså så jäkla roligt! Jag var bara tvungen att lägga in en video till (jag har ju lagt in en med Walter innan så nu får ni Achmed).

Achmed the dead terrorist:


Blessed be!

Klantarsel?

Hej,
Jag ska försöka vara mindre tråkig idag ;P Men som sagt så har man vissa perioder då man inte har något intelligent eller roligt att skriva om. (Ifs så ska jag nog vara försiktig med att påstå mig vara intelligent haha).

Jag kan ju börja med att säga att min käke är så gott som återställd nu (Molly har varit orolig att jag skulle vara totalt handikappad resten av livet). Det knäpper lite i käken när jag gapar stort, fast å andra sidan har den gjort det sen jag blev slagen med en bandy-klubba på gymnastiken när jag gick i 5:an så det är nog inte Mollys fel ;)
Kom just på att jag skriver VÄLDIGT mycket om mina skador...kanske jag borde ha en egen kategori för det så ni kan sålla bort dem hehe..(I så fall ska den kategorin heta Klantarsel)


Jag skrev väl att jag börjat tända ljus på jobbet? Det som förvånar mig är att alla blir så glada av en sån liten gest, alla får ett stort leende när de kommer in till jobbet och ser att ljuset är tänt. Och så säger alla snälla saker till mig hela tiden och skryter om hur snäll o go jag är... Riktigt roligt, särskilt när jag inte förväntade mig det. Jag tänkte ju bara att det kunde vara mysigt och att det skulle uppskattas. Men jag fortsätter väl med det för det är roligt på jobbet när det är sån här atmosfär :)

Blessed be!


Dagens låt 091111

Dagens låt "Stand up for love" med Destinys child. Otroligt fin låt.


Blessed be!

Tråkig dag...

Sorry, jag har verkligen varit världens sämsta bloggae idag. Bara dagens låt och ett LÅNGT långt inlägg om ja spotless...aja tänkte hinna med ett inlägg till idag iaf bara för att jag är så tråkig.

Jag har förberett för tårtorna jag ska göra imorgon, det blir drottningtårta (gräddtårta med hallon och blåbär) och mousse-tårta med hallon och mango smak. (jag veet mycket hallon men mamma fick bestämma smakerna och hon är galen i hallon så vad gör man haha). En lite tråkig grej med att jag skulle göra tårtorna just imorgon är att jag missar VIP visningen av Tomas Sabos nya kollektion som naturligtvis var samma dag...en men det blir väl fler gånger. (Vad är väl en bal på slottet? haha)

Usch jag är helt slut, jag har just tagit min en-timmes-träning och det tar på krafterna. Där fick ag för att jag trodde att det inte skule göra något att jag tränade så sent på kvällen...nu är jag ju slut i kroppen men pigg i huvudet...det bådar inte gott inför sömnen?

Usch vilket tråkig inlägg, kanske det hade varit bättre att inte skriva något alls? Många kör ju den stilen oxå att bara skriva för att de ska skriva...äh skit samma jag publicerar väl detta så får ni väl tvinga mig att ta bort den senare :P

Blessed be!


Spotless

Jag hörde talas om en ny serie med rengöringsmedel för ansiktet- ACO Spotless. Jag tänkte att va fan det är bara att prova fungerar det så gör det. Jag testade det i lördags kväll och på söndag morgon *POOF* så var finnarna uttorkade! Jag trodde inte mina ögon, jag menar jag tänkte att ja om typ 1 vecka kanske man ser resultat men den fungerade över natten! Så dessa produkter rekomenderar jag verkligen, det fungerade på min hud iaf.

Man ska använda produkterna morgon och kväll för bästa resultat.


Man börjar med denna: Spotless-Deep Cleansing/ Daily Face Wash. 200ml

Denna använder man som "tvål" (det står i beskrivningen att man ska använda den istället för tvål men det trodde jag att alla visste att man absolut inte skulle använda i ansiktet??) Så denna tvättar man ansiktet med morgon och kväll. Ansiktstvätten innehåller salicylsyra som motverkar och förbygger finnar och pormaskar. Salicylsyran tar bort döda hudceller och rengör porerna på djupet. Glycerin tillför fukt och bidrar till en fräsch hud. Så den ska göra huden bättre med andra ord :)


Steg två är att använda detta: Spotless-Blemish Treating/ Daily Purifying Toner. 200ml

Detta är som vanligt ansiktstvätt som man använder morgon och kväll. Ansiktsvattnet rengör porerna på djupet och motverkar uppkomsten av finnar och pormaskar. Innehåller salicylsyra som tar bort döda hudceller och öppnar tilltäppta porer. Ansiktsvattnet verkar bakteriehämmande och avlägsnar överflödigt fett för en ren och fräsch hud.


Steg tre är denna : Spotless-Two in One/Blemish treating moisturiser. 50ml

Denna gel är även för bruk morgon och kväll. Den fettfria gelen innehåller salicylsyra som motverkar och förebygger finnar och pormaskar. Gelen innehåller fuktbindande Glycerin och Propylene Glycol och verkar återfuktande utan att täppa till porerna.


Sen har vi då denna: Spotless-Oil free Matifying/Daily Moisturiser. 60ml.

Denna använder jag som dagcreme. Gelkrämen lugnar och mjukgör huden efter den dagliga rengöringen. Innehåller mattande mikropartiklar som absorberar överflödigt fett och lämnar huden matt och fräsch. Gelen är fettfri och täpper inte till porerna. Används i hela ansiktet efter rengöring.


Dessa rekomenderar jag verkligen! De är dryga och inte särskillt dyra (jag köpte hela serien på Apoteket för ca 250kr) Och det bästa utav allt är ju naturligtvis att det FUNGERAR!

Blessed be!


Dagens låt 091109

Dagens låt "Girl" med Destiny's child.

 

Blessed be!


Äntligen en HelloKitty med lite attityd!

Såg nyss på sNess blogg att H&M har skaffat in skit snygga kläder med Hello Kitty fast denna gången är det inte rosa-fluff-söt-fjortis-kläder... denna gången är det svarta med horn på HelloKitty! Så as nice! Jag bara måste ha det!





Önskelista nästa!!!

Blessed be!

Baka baka liten kaka?

Nu har jag ätit lunch, det blev resterna från middagen igår (lövbiff och potatis). Det gick väl hyfsat att tugga trots käken gör ont. Den är inte riktigt lika stel idag som den var i går kväll, så jag antar att mamma hade rätt att det var värt att försöka tugga tuggummi trots att det gjorde ont. Men jag vet inte riktigt vad som hände med örat, det är typ som om det slagit lock för det örat där jag blev sparkad på käken... hoppas att det går över :S

Idag blir det till att planera när jag ska baka till mammas systermöte. De brukar turas om på hennes jobb med vem som ska stå för mat och fika o på torsdag är det mammas tur. Hon frågade om jag ville baka tårtor till henne och eftersom jag är en konditor som inte får jobba med det så sa jag ju naturligtvis ja :) Jag ska göra mousse tårta och frukt-tårta. Jag får ju göra dem på onsdag eftersom jag inte hinner stå med det på torsdag morgon innan jobbet. Och om jag ska göra tårtorna på onsdag så måste jag ju göra bottnarna på tisdag... med andra ord så måste jag försöka planera lite idag och se till att allt finns hemma till imorgon. Usch det känns som om jag har för lite tid till allt, men jag kan ju glädja mig med att jag snart ska till Sthlm så då får jag väl vila upp mig :)

Kom på en annan rolig sak som hände i går förutom ÖIF webshop från förra inlägget. Jag har ju tränat 1 timme varje kväll nu i tre dagar och igår när jag vägde mig hade jag gått ner tre kg PÅ TRE DAGAR! Sånna resultat gillar jag, det är sånt som får en att orka träna vidare när man ser att det fungerar och att man inte jobbar i onödan :) Good bye santa-ass hello skinny-jeans!! haha



Blessed be!

Hjälp ÖIF!!!


Jag fick reda på en jätte rolig grej igår :) Örsjö IF hade startat en webbshop med kläder för att stödja ÖIF!
Med tanke på att det inte gått så bra för föreningen och det har varit dåligt med idéer så är detta första riktigt bra insiativet. Länken har ni här http://orsjoif.spreadshirt.se/ som sagt så är detta en bra idé då spelarna annars får sälja lotter och newbody typ 50 ggr om året så det börjar bli lite tjatigt, och eftersom Örsjö inte är så stort så har nu alla familjer typ 50 par newbody och vill inte ha mer... Så äntligen kommer något som vi faktiskt kan sälja!

Det är lite blandat med kläder med olika ÖIF tryck. En t-shirt ska jag absolut ha iaf det är den första på sidan där det är en hand som "peka-finger" och så står det  "I'm from Örsjö" :) jag bara måste ha den på jobbet!! (Eftersom alla bara klagar på Örsjö så bara måste jag haha.

Jag bara måste ha den haha...fan va mobbad jag kommer att bli :)


Nu vet jag att det knappast är allas dröm i hela sverige att gå runt med en småländsk idrottsförening på tröjan, men man kan faktiskt beställa dem med valfritt tryck så det behöver inte stå ÖIF på dem ni kan i princip få vilket tryck ni vill, och med tanke på att kläderna är rätt billiga så tycker jag att detta vore något för alla :) Sen stödjer ni en förening och gör då samtidigt lite "Charity" hehe...

Blessed be!


Dagens låt 091109

Dagens låt "The Kill" med 30 seconds to Mars. Älskar låten, videon, sångaren...allt! Jag gillar särskilt delen då det är två av Jared Leto haha... Enjoy!


Blessed be!

Skadat mig, IGEN!!!

Sitter och har så jäkla ont i käken... jag kittlade Molly idag och då sparkade hon till mig över käken så det känndes som om den hoppade ur led...Det var inte meningen från Mollys sida hon blir alltid lite crazy när man kittlar henne så det är mitt fel. Men fan va ont det gör. Det gör ont när jag försöker gapa och det gör ont när jag biter ihop så jag försökte hålla den i ett mellan läge men då dunkar det i örat...

Då kom min sjuksköterska till mamma och sa att jag skulle försöka hålla igång käken så den inte typ fastnar för att det brukar stelna till om man inte rör på skadan..så nu sitter jag och försöker förgäves att tugga tuggummi, det går mindre bra. Men har mamma sagt att det blir bättre av det så är det väl bara att bita ihop (fast det gör ont).

Firat pappa idag har vi gjort oxå. Mamma bjöd på älgstek med kokt potatis och typ tre sorters sås :) Jag som helst inte vill äta söta djur (jag vet att jag är knäpp) ville inte äta älg (nu vill Tony och adam slå mig för att jag påstår att älgar är söta) så jag stekte lövbiff åt mig...av en gammal ful kossa haha... gott var det iaf :) (detta var då innan käk-skadan så det var väl tur att man hann äta innan :S

Jag vet jag ha ingen fantasi idag så inlägget får vara så här tråkigt, jag får väl skylla på min käke?? Nu ska jag titta på ännu ett avsnitt av Rome innan det är dags att sova. Är det någon annan som lagt märke till att HBO som står för både Rome och True Blood bara visar en massa sex?? Barnförbjuden kanal någon? aja bra är det iaf.

Blessed be!

Dagens låt 091108

Dagens låt "Jolle är rädd för russin" med...ja...jag har faktiskt inte en aning. Det var min kära syrra Molly som visade mig denna, tydligen var det något radioprogram som gick när hon var liten med Trolles trafikskola eller nåt. Jag håller iaf på att skratta ihjäl mig när jag hör denna föregångare till Britt-Erik som gör Bamse låten haha. Sen passar låten bra till mig som avskyr russin? Jag pillar ju tup bort en halv lussekatt om det är russin i för att inte få i mig dessa otäcka små saker som enligt sången bits haha.


(jag vet att jag har sjuk humor men jag står för det)

Blessed be!

Dagens låt 091107

Dagens låt "I wanna dance with somebody" med Whitney Houston. Nostalgi och längtan till sing star :) Sen att låten är lika gammal som mig är en annan sak :P Jag blir alltid glad av denna låten så den passar bra :)


Blessed be!

Träningsvärk

Jaha då har man avnjutit sin goda melon sallad till lunch. Skulle äta något nyttigt till lunch idag eftersom jag ska få äta pizza ikväll :) Det ska bli så gott, sen är det bara att mysa sig ner i soffan och invänta den efterlängtade sömnen. Jag vet inte vad det är men jag är typ helt slut efter denna veckan. Ifs har jag typ bara varit hemma när jag skulle sova men ändå... Tydligen är jag inte gjord för att vara aktiv 16 timmar om dagen fem dagar i veckan...Aja man kanske vänjer sig?

Jag tränade även igår och upptäkte att jag verlkligen har världens dåligaste kondition. Om det fanns ett pris för detta skulle jag vinna det lätt :P Så idag har jag sjukt mycket träningsvärk (vilket antagligen är ett plus för då fungerade ju träningen?). Fast å andra sigan så är man ju smidig som en gammal kärring när man har träningsvärk... Det positiva är att jag gick ner ett kg bara efter att jag tränat klart så det blir man ju alltid glad av :) Ifs så var det antagligen bara vatten vikt men ändå ;) I fall jag gör detta träningspasset typ varje dag till den 4/12 så kommer jag kanske i jeansen lagom till sthlm?? *hoppas* (It's my skinny jeans). Sorry för den dåliga handfilmningen...


Jag veet fan va jag tjatar om sthlm och bantning/träning...men jag har inget annat att prata om just nu...

Blessed be!


mer jul!

Varför är man uppe sent när man vet att man kommer att vara skit trött dagen efter?
Sv-för att man är korkad!
Jag städade iaf lite igår så någon nytta gjorde man, eller ja dammsög lägenheten...
Jag har slagit in julklappar oxå :) det är roligt! Jag tycker verkligen att det är super roligt, det är faktiskt roligare att slå in julklappar till andra än att öppna mina. Ofta får jag slå in mina julklappar oxå eftersom mamma avskyra tt slå in paket så det är alltid en bonus :) Och nej jag tjuvtittar inte i paketen (mamma brukar se till att de är väl igentejpade) Fast jag brukar skaka på dem bara för att det är så kul :)


Jag tror att jag ska göra praliner i helgen...jag kan inte hålla mig längre, det är ju så roligt att göra dem! Kanske får jag hjälp av Molly? *blink blink*... De har börjat tjata på mig på jobbet att de är sugna på mitt julgodis så kanske jag ska fixa lite till dem. En rolig sak är att de börjat kalla min "vårt lilla ljus" eftersom jag fixade fram en ljuslykta efter att de klagat på att det är mörkt och trist...hehe..naturligtvis var jag tvungen att skämta med dem och fixa ljus och det uppskattades verkligen haha..Vad gör man inte för sina arbetskamrater?

Kolla va gott det ser ut! Jag önskar att jag kunde äta det...

Jag var bara tvungen att lägga upp denna bilden...det är ett skrivbort i choklad! Något att knapra på till rasten? haha..

Usch idag är det verkligen grått och trist, snön är borta och har lämnat kvar blöt lera över allt. Molnen hänger gråa, tunga och hotande om regn. Dimman har lagt sig som ett blött, grått täcke över hela staden...trist, trast, trombon... Jag vill ha sol och kallt...och jag måste erkänna att lite snö hade varit mysigt... men bara lite och bara om det är riktigt kallt annars är det bara jobbigt. Fast fryser det på nu när det är så blött så kommer det att bli svinhalt...så solen får komma först och torka upp allt.

Blessed be!

Dagens låt 091105

Dagens låt "Sensuella Isabella" med Tomas Ledin. jag har inte en aning om ljudet är ok på denna videon  men det var det enda klippet jag hittade...tydligen inte så populär :D Jag gillar den iaf.


Blessed be!

Do the hit list!

du heter: Sanna

smeknamn: "Vårt lilla Ljus", "Lapp-Lisa" (på jobbet haha). Annars är det nog svårt att ha seknamn på mitt namn, om man nu inte ska anspela på att jag är lång som när jag gick i skolan och blev kallad för "Långben" och "Långe Jan"...

vad tror folk om dig? snäll?

vad får du oftast komplimanger för? att jag är snäll... och en o annan kommentar "oj va lång du är! men du är snygg!"

brukar du skratta för dig själv? definitivt. vem ska annars göra det?

vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Hej gull :) gör du? <3"

var bor du? Kalmarlän-långt in i skogen

trivs du där: absolut, skogsmulle som man är.

äger du några converse: Japp ett par slitna.

brukar du bli för full: Det händer väl...firmafesten senast

är du blyg? ja. men för det mesta beror det på att om jag inte har något att säga brukar jag vara tyst.

vill du hellre ha mail än brev: brev är ju roligare. handskrivna. rätt sällsynt.

tror du på kärlek vid första ögonkastet: absolut.

har du spytt offentligt: Det tror jag inte :S

är du nöjd med ditt liv: det går lite upp och ner från dag till dag, men livet är ju inte färdigt än ;)

är du bortskämd:
Ja med mat, jag kan ju alltid flirta in mig för att få mat hos föräldrarna...det är väl lite bortskömt?

vad gör du i morgon: sover till 05.00. jobbar. äter, leker med hunden, leker kanske med Molly kolla på tv:n somnar i soffan?

vad är det värsta du vet? Folk som stör mig när jag sover...och levergryta?

hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? det beror på om det händer något för en gångs skull eller om det är som vanligt?.

vilken kändis tycker du är en bra förebild? Vet inte, alla har väl sina brister även jag :P.

vad längtar du till? 4 december!

är det okej att gråta: självklart. balsam för själen XD.

när grät du senast: 1/11 av skratt när vi tittade på "Tomten är far till alla barnen".

vad skulle du göra om du vann en miljon: Vara tråkig och bara betala av mina lån och sen sitta och klura på vad jag kan göra mest nytta av mina pengar.

bär du glasögon eller linser: Både och. Jag har terminalglasögon till när jag sitter vid datorn på jobbet men oftast glömmer jag dem och sitter och kisar... sen har jag färgade linser någon gång ibland bara på kul.

tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: haha, nej!

vill du gifta dig: kanske...men i så fall borgeligt.

vill du ha barn: ja.

är du bra på att laga mat: Jag har faktiskt blivit det nu när jag flyttade hemifrån upptäkte jag :)

är du musikalisk? Ja det tycker jag nog, medel iaf.

tror du på ett liv efter döden: ja...jag är ju Wiccan och tror på reinkarnation...

bor dina föräldrar tillsammans: Ja

har du tandläkarskräck: Ja, jag kramar sönder stolens armstöd oavsett vad de ska göra med min mun...

har du någon gång gråtit dej till sömns: jadå.

biter du på naglarna: ibland-periodare.

Calypsos syskon och föräldrar

Hej, kom på att jag kunde lägga upp lite bilder på min hund Calypsos syskon och hennes föräldrar. det kan ju vara så att det är någon som är intresserad av det? Skit samma jag älskar valpbilder på GD nåt oehört och vad passar bättre än på Calypsos familj :) Sen är de ju även lite vuxen bilder (jag hat ju inga valpbilder på föräldrarna). Valp bilderna är när de är 11V (med ett par undantag som tex Calypso där hon bara är 8V eftersom jag hämtade henne då).


Här har vi Azlan som har tagit efter mammans färg=Harlekin. Jag tror att det är Azlan som nu mer bor i Norge..

Här har vi Biffen även han en Harlekin, han stannade i kenneln där jag köpte Calypso. (Calypso är den svarta valpen som tar sats mot Biffen, sen tror jag att det är Tuva i bakgrunden den gula valpen + Pappa Nemos svans)

Här har vi syrran Clownie Harlekin som även hon stannade i kenneln.


Här är Kakan...ser inte fullt så glad ut Harlekin.


Här är Calypso min lilla linslus :) Fast hon hette Lillan på kenneln innan...Jag var tvungen att byta, riktigt så mycket humor har jag inte...

Merlie den nya färgen Bluemerle som är en blandning mellan blå och Harlekin, jag funderade på att köpa henne först men efter att ha forskat om den sorten lite mer fann jag att det ofta blev ögonproblem med just den sorten och att de inte får avlas på hur som helst...så jag tyckte att det verkade lite osäkert att köpa denna även om hon var söt så det blev en säker svart istället och TUR VAR VÄL DET jag älskar min pluttis.

Muffin sort=Svart, det sista valet jag gjorde var mellan Calypso och Muffin, jag tog Calypso för att hon mest såg ut som en tik (även om båda var det) Muffin var lite för grov i min smak men ändå så söt.

Och så till slut Zintra, även hon Bluemerle och världens busfrö! Jag vågar påstå att ägarna till henne har nog fått fullt upp under den månaden jag var och besökte dem innan jag köpte Calypso så var hon aldrig still och när alla andra valpar somnat så rusade hon på dem om och om igen för att busa ännu mer... Vild var bara förnamnet.

Jag vet stor kull det var 8st i samma kull och de hade även en till kull samtidigt med 7st till så det var MÅNGA valpar att välja mellan. Jag bestämde mig för Calypsos kull efter att få träffat föräldrarna och gillade dessa mest.
Sen är det nog många som undrar hur det kan vara tre olika färger på dem då är det ju så att mamman är en Harlekin och Pappan är svart och en av pappans föräldrar var blå så då blev det tre olika färger på valparna.

Här är föräldrarna:

Här har vi Calypsos söta mamma Chezzie. Calypso fick hennes ögon, huvudform och hennes lugn.
Chezzie är en av de få Harlekin hundar jag faktiskt tyckt varit söta.

Och här är då Calypsos pappa Nemo. Och alla ser väl vad Calypso ärvt av honom :)
Det roliga med Nemo är att han är väldigt reserverad mot främlingar och de första gångerna vi träffade honom ville han inte ens komma fram och hälsa utan gömde sig bakom husse och matte och morrade i fall att vi var farliga. Så var han mot alla utom när jag kom. Jag satt mig på huk för att visa att jag inte var farlig och då kom han fram och satt sig i mitt knä (80kg hund) och morrade på alla andra :) Det tyckte både jag och ägarna var ett bra tecken på att jag skulle passa med en av deras valpar.

Tänkte bara klämma in ett par bilder till på Clownie och Biffen nu när de är stora. Och de är STORA, Calypso har inte haft någon chans att lägga på sig så mycket eftersom hon springer av sig all mat när vi släpper henne i skogen varje dag, men jag tycker att hon är lagom tjock nu :) men som sagt hennes syskon är MYCKET större.

Clownie, Kakan och Biffen busar...

Biffen..

Clownie...det roliga med Clownie är att det ser ut som om hon fått en blåtira...särskilt när hon tittar in i kameran så olyckligt haha..

Nu ska jag sluta tjata om alla Grand Danois släktingar, jag har nog tvingat på er tillräkligt med bilder nu ;)

Blessed be!


Vaccineras?

Usch, jag blir sjuk i huvudet av det här tjatet om att man MÅSTE vaccinera sig mot svininfluensan. Jag har hela tiden sagt att jag INTE tänker ta vaccinet, men alla tjatar på en som om man vore en idiot. Själv tycker jag att de är upp till var och en hur de vill göra. Jag vill inte ta det eftersom de egentligen inte vet något om hur vaccinet fungerar eller vad biverkningarna blir. Och eftersom jag typ är hypokondriker så ser jag framför mig filmen "I an legend" där de hittar detta NYA bra vaccinet som botar cancer o sen utvecklas det till någåt ännu värre!



Nu säger jag inte att alla som tar vaccinet kommer att bli zombies, men tänk efter vet vi egentligen vad som kan hända i kroppen om vi sprutar in något som de nyss har utvecklat? Ingen vet vad följderna blir, förutom de symptom som de vaccinerade nu har fått. En del av de som blivit vaccinerade känner ingenting, en del får lite ont i armen, en del får mycket onte i armen, en del blir jätte sjuka med feber i en vecka jag har till och med hört talas om en som fick blodtrycksfall och såg suddigt i ett helt dygn... Vem vet vad mer den kan göra? Jag har en stark känsla av att vi bara sett början av detta. Det är ju samma sak med vaccinet som själva svininfluensan alla reagerar olika.

Jag vill åtminstonde avakta ett tag till innan jag ens funderar på att ta vaccinet. Sen har jag ju alltid varit sån att jag drar mig för att ta medeciner i onödan, jag tycker att man behöver träna upp immunförsvaret så man kan stå emot något av alla sjukdommar som kommer, och sen när man verkligen behöver medecin så hjälper de (för man blir ju resistent mot alla läkemedel om man använder de för ofta). Jag tänker på alla de som jag jämt hör säga att de ska ta pencilin mot allt för att bli friska snabbt...behöver jag säga mer?

Och sen säger de ju att denna svininfluensa som går nu bara är en mild sort och att det kommer att komma en ännu värre... så om jag nu får svininfluensan nu och överlever så borde jag ju ha byggt upp mitt immunförsvar till nästa omgång? Jag vet inte jag är ingen expert, jag vill iaf se vad som händer innan jag tänker ta vaccinet. Sen kan ju ni som tagit det skratta högt när jag blir sjuk men det är mitt val :P

Blessed be!

Vinterdäck PÅ!

Hej hej!
Åkte o handlade efter jobbet: det gamla vanliga cornflakes och mjölk...(jag är inte beroende när då). Men jag handlade även typ 5 ton frukt eftersom jag ska ta ett regält tag i det här med bantningen. Sen åkte jag hem i ilfart för att hinna lägga på vinterdäcken innan jag blev för trött, då blir jag överraskad med att Emmelie var o hälsade på hos mamma och pappa och bjöd på mat!!! Och vet ni vad hon lagat, min favorit köttfärstårta :)(så adjäss med bantningen ännu en gång) vilket innebär köttfärslimpa med ostcreme och örter i ugnen MUMS!! Till detta hade hon gjort klyftpotatis gräddsås med broccoli och sockerärter som tillbehör! Det var super gitt som vanligt (Tack Emmelie) jag fick även med mig en matlåda som jag ska mumsa på till lunch idag :)

Sen gick pappa och jag ner i källaren och letade upp mina vinterdäck, jag körde över till morfar och bytte dem som jag sa igår, eftersom det är lättare. Pappa plockade fram den automatiska bultdragar maskinen(heter det så?) men nej då jag vill inte använda det till pappas stora förtret (eftersom han påpekade att det tar ju mindre tid med den...). Jag är ju en sån där stenåldersmänniska som vill göra det för hand jag liter inte riktigt på den där maskinen, jag vill känna att bultarna sitter fast riktigt ordentligt. Det roliga var att jag knappt fick loss bultarna från sommar däcken, jag bytte ju de förra gången oxå :S Jag erkänner jag tar i LITE för mycket när jag drar åt bultarna men jag bara måste! Aja nu är de bytta iaf, får se om det behövs lite mer luft bara, morfars tryckmätare är lite lustig så jag är inte så säker på att den visar rätt och pappa kunde inte hitta sin tryckmätare så vi får väl ta det en annan gång.

Fusk med maskin, det ska vara rediga grejjer hehe..


Det var tur att jag tog tag i däck bytet igår, idag när jag vaknar har det snöat hela natten (snöar fortfarande) och det har blivit fem cm blötsnö... Det var INTE roligt att köra i snösträngarna till jobbet jag var rädd som fan. Men som sagt det hade varit värre UTAN vinterdäck... Men nu är det mest snöblandat regn så det är väl borta tills jag ska åka hem. Angående min nojja om att göra allt själv och för hand så fick jag mitt straff för det.. Jag har fått en metallflisa i tummen som sticker som satan och den vill inte komma ut... Nästa skada?

Har ni fått snö än?

Blessed be!

Dagens låt 091105

Dagens låt "Bad apple" med Touhou. Såg denna via Fokis blogg det ska jag ju inte ljuga om men jag fastnade för låten som faktiskt är bra fast att man inte fattar vad de sju´nger om (min japanska är inte så bra jag kan bara lite ord och fraser).

Byta däck idag?

Jaha, då har det snöat här hela dagen så det är väl bara att åka hem och knöla på vinterdäcken efter jobbet. Hoppas att de är ok, de har ju legat i källaren så länge nu, kanske har våra mega stora monster råttot gnagt sönder dem :S Nä de är nog ok, jag tror att jag ska åka över till morfar och byta däck, han har ju en riktig stor lift till bilen och asfalterad mark så det blir ju lättare än hos pappa där det är liten mini lift och grus som man bara sjunker ner i...

Molly sitter i Kalmar och gnider sina vinterhänder medan hon skrattar sitt ondskefulla plan skratt: Mohahahaha
De som inte vet: Molly bär hela skulden för när det kommer snö innan och efter december (jag tycker att det räcker i december). Så Molly kommer att få lite spö av mig ikväll för att hon gör så att jag får lägga på vinterdäcken redan nu (halkrädd som jag är). Det vore mysigt med snö nu om det inte vore för just "skrapa rutorna och halka på vägen" syndromet som följer med...

Får se om jag lyckas få bort sommardäcken bara, jag brukar vara lite för bra på att sätta fast däck när jag byter (jag är väl för stark). Jag veet att det inte är bra att skruva för hårt men jag får ju ångest och tror att däcken kommer att ramla av när jag kör om jag inte gör det :S Jag är typ skit skraj för allt som har med bilar att göra och jag kan inte hjälpa det, det skulle vara så mycket skönare om man slapp använda bil över huvud taget... Häst och vagn går lagom fort för mig och det att naturvänligt så kanske man skulle införa det? (Fast bara om det gäller alla, det är nog varken säkert för mig eller hästen om alla bilar ska köra på en?).

Någon mer än jag som är lite små rädd för bilar? (om inte kan ni ju alltid titta på Brum med den otäcka bilen med ögon...usch)

Usch va otäck den är!! (Inget bra barnprogram för mig)


Blessed be!


Sugen på rött hår...

Nu är man mätt och belåten, idag blev det pasta med kyckling, salladslök, sockerärter, spenat, soltorkadtomat, chili och sesamfrö=SKIT GOTT! och det är enkelt att göra inga mått utan allt är bara efter behag (dock inte farbror-melker salt haha). Eget recept så jag är stolt :) Fråga om ni vill ha det.

Jag är så jäkla sugen på att färga håret rött, men jag vet varken om jag passar i det eller om rött passar med lila kläder så tror inte att det blir av men snyggt är det!!!


Den här bilden är väl närmast den färg jag funderat på och frisyren är sjukt snygg men jag vill ju ha lång hår...

Cool slinga :)

Nåt sånt här skulle man kanske kunna våga sig på? Det var jäkligt schyst det med!!

 

Blessed be!


This is it

Jag såg ju "This is it" på bio igår med Emmelie och Marie. Vi hade jätte roligt, för Marie sa att hon skulle bjuda Emmelie på hennes biobiljett eftersom hon körde, o så frågar
-Marie "vad kostar en biljett?"
-Emmelie "90 kr."
(Marie plockar fram en hundring och ger den till Emmelie)
-Marie "Här du kan ta hela, så blir det lite dricks."
(emmelie stoppar ner huindringen i sin plånbok)
-Jag"ursäkta, nu är jag säker dum i huvudet, men skulle inte du bjuda Emmelie på hennes biljett?"
-Marie"jo...vad då?"
-Jag" men om en biljett kostar 90kr...?"
Marie kollar på mig med oförstående ögon)
-Jag"90+90 är väl 180?"
Sen börjar alla gapskratta, när de andra två fattar vad jag menar... Varken Marie eller Emmelie kan tydligen räkna haha, ifs kan inte jag heller det alla gånger men denna gången visste jag det haha. Detta hade vi roligt åt hela kvällen.


Aja, åter till filmen. Den var bra, det känns som om konserten hade varit as cool när den väl var färdig så det är verkligen tragiskt att Jackson aldrig hann göra en enda konsert. Visst det är lika tragiskt att han aldrig kommer få göra något över huvudtaget. Sen fick man ju lite inblick i hur Jackson jobbade och det var faktiskt lite imponerande att se hur mycket tid han la ner i att få allting rätt, allt från dans till musik och specialeffekter. Jackson var sjukligt smal vilket inte lyckades döljas under flera lager av kläder men rösten och dansen satt i som från glanstiden vilket var destu roligare att se (inte dåligt av en då döende 50-åring att ha sån energi på scenen) Filmen var absolut sevärd, även om det känns som om man bara behöver se den en gång (inte so mvanliga filmer som man kan se om och om igen). Filmen får 4 av 5 pentakel, RIP MJ.

Blessed be!

Dagens låt 091104

Dagens låt "Man in the mirror" med Michael Jackson. Kollade på filmen igår och var bara tvungen att lägga in denna låten.


Blessed be!

Bio ikväll

Glömde helt bort att skriva att jag ska på bio ikväll. Jag Emmelie och Marie ska gå och se Michael Jacksson's This is it. Det var Marie som kom på idén o nu ska vi då gå ikväll. Emmelie sa något om McDonalds oxå...mums. Upptäckte när jag körde till jobbet att jag glömt att poppa popcorn till bion så det blir ju lite tråkigt :( det är inte samma känsla av bio utan popcorn. Och nej jag kan ju fortfarande inte köpa biostadens popcorn eftersom de har någon nötolja i eller vad det är...jag blir ju allergisk av det iaf.


Jag får väl nöja mig med en läsk. Aja jag ska ju få McDonalds iaf :) Om jag nu orkar det :S Jag hade typ världens största matlåda med mig till jobbet idag. Mamma hade lagat fläskfilé i currysås med potatisgratäng och eftersom hon lagat det på lördagen när jag lagade mat till Molly så blev det jätte mycket över... så jag hade som sagt mycket mat till lunch idag (kanske inte var så väl planerat att äta det idag när jag skulle äta på McDonalds men men..) Jag kan ju lugnt säga att om jag delat upp denna matlådan i så stora portioner jag brukar ha med mig till lunch så hade det räkt till 3 dagar... så jag är jäkligt mätt :)

Any way... jag återkommer imorgon med hur jag tyckte bion var. Glöm inte rösta på kändisarnas halloween outfit här.

Blessed be!

Nya kläder :)

hellu,
Igår var jag ju då i Kalmar och hämtade mamma. Passade då på att prova vinterjackan jag spanat in på stadium och den var perfekt så nu har jag äntligen en riktig vinterjacka :) Det var en Everest så den var ju rätt dyr men jag har hört att de ska ha hög kvalité och lång livslängd så det lönar sig att lägga pengar på dem så det är väl upp till bevis :) Jag har räknat ut att den ska hålla minst 5 år för att jag ska tycka att den är betald, sen är den ju säkert omodern inom en månad men det skiter jag i, jag slipper ju frysa.

Jackan ser ungefär ut såhär fast det är en Everest och inte PEAK...


Sen köpte jag en julklapp till Molly...hehe nu är hon jätte nyfiken :) Jag var tvungen att binda fast henne i soffan igår när jag avslöjade att det fanns en oinslagen julklapp till henne i min lägenhet.. (jag släppte henne naturligtvis när hon lugnat ner sig...eller?)

Jag var inne på Indiska och köpte mig en svart, tight midje-kjol som jag sett att Molly har (och naturligtvis måste jag härmas ;) hon sa att det var ok iaf). Och så köpte jag en ny advetntsljusstake eftersom min nya jag köpte förra året gick sönder när jag skulle sätta i ljusen (jävla billit skräp från ICA som inte ens håller när man sätter i ljusen... (så förra året hade jag 3 raka ljus och en som var lite brandfarlig där den lutade...) men nu köpte jag en i metall så den ska väl hålla bättre än den i porslin. Och sen blev det röda ljus i bara farten när jag ändå köpte "stake" haha (jag har sjuk humor om det är någon som missat det?).

En sån här kjol blev det fast svart...vad annars?

Åkte hem och fick mat av pappa och till och med efterrätt!! Visst det var "bara" vaniljglass som han skopat upp i en desertskål men det var RIKTIG vaniljglass där man faktiskt ser att det är vaniljkorn i så det var super gott. Så nu får jag väl hårdbanta resen av veckan som kompensation. Åkte hem för att upptäcka att någon tagit min tvätttid (visst jag var 1,5h försenad så de har rätt till det men ändå..) så det var bara på med PJ och mysa i soffan. Molly kom en runda så vi hann att snacka lite skit XD Alltid lika roligt, särskilt när jag är trött och missuppfattar alla komentarer Molly lägger haha...Jag får nog inte upprepa dem här och nu för då får jag nog pisk men det var roligt :)

Sen var klockan helt plötsligt 22.30 så då var det bara att masa sig i säng för att hinna med några timmar sömn innan jobbet :)

Hur var er måndag?

Blessed be!


Dagens låt 091103

Dagens låt "Jag måste hejda mig" med Robert "Robban" Broberg. Flumgubbe nr ett och jag älskar låtarna...vad säger det om mig haha...(låten var dock bättre live för ja säkert 15 år sedan eller när det nu var?)


Blessed be!

Rösta!

Såg massa bilder från Kändisarnas Halloween och tänkte att jag skulle ha en omröstning om vilka som hade bäst och sämst kostymer. Röstningen kommer att hålla på till Lördagen den 7/11-09 lägg en kommentar med din röst. Nej ingen tävling bara röstning för att se om ni tycker som jag hehe..


Bai Ling som ja....Kawaii-strippa?

Jessica Alba som...Barbie??

Mariah Carey som ängel.

Mel B med familj som...Circus-freaks?


Paris Hilton som Showgirl med sin personliga bitch?

Alyson Hannigan med maken Alex Denisof och dottern Satyana som familjen känguru..

Anthony Kiedis med Everly som dracula och hans minime?

Audrina Patridge som Sheherazade från tusen och en natt?


Brooke Shields och dotter som sjöjungfrur eller 50-tals klädda?

Christina Aguilera med sonen Max som skelett.


Gwen Stefani, Gavin Rossdale med barnen Kingston och Zuma: Cowgirl, "tråkmåns" Krokodil och dinosurie.

Heidi Klum med Seal som korpar..

Isla Fisher med dottern Olive, som Catwoman och eh ja nåt...

Kate Beckinsale, Len Wiseman och dottern Lily, som ja hippies?

Rachel Zoe som "Djävulen bär prada"?

Tori Spelling, Dean McDermott med barnen Liam och Stella. Tori=flum-docka, Dean=Jack Sparrow, Liam=Spindelmannen och Stella=minime-flumm-docka.

Selita Ebanks som djävul.

Rösta! Vinnaren/förloraren presenteras  på Lördag :)

Blessed be!


Vinter jacka idag?

Usch, jag var uppe aldeles för sent igår kväll. Jag var uppe ända till 23.00 innan jag gick o la mig o sen var jag så trög att jag fick för mig att jag skulle läsa en stund i min bok innan jag skulle sova. Men då blir väl bok-helvetet spännande (efter halva boken som vanligt) så jag var tvungen att läsa mer och mer. Vid 01.30 insåg jag att jag inte fick läsa mer och la ifrån mig boken, men då låg man ju o tänkte på vad som skulle hända sen... dumma bok. Så suprice jag är trött idag (eftersom man går upp vid 05.00).

Nått liknande den jackan jag är ute efter...

Idag ska jag iaf. till Kalmar och kolla vinter jacka. Nej, det blir inte den som jag provade på Intersport där den söta expediten jobbar, jackan hade inte så bra passform och såg faktiskt inte ut som på bilden (eller är det för att jag inte ser ut som en skyltdocka??). Så tyvärr "Oves-tvilling" på intersport, det blir inget handlande av dig. Jag tror inte att det är så bra att ha söt personal i butikerna, iaf inte om jag ska handla för tydligen går jag bara dit för att se personalen och kan inte handla något?

Jag ska iaf åka o kolla på en annan jacka på Stadium efter jag slutat och hämtat mamma på jobbet, sen får vi se om mamma orkar gå en liten runda på stan så att man kan spana in lite julklappar? Jag börjar få lite ångest över att jag bara köpt fem julklappar :S Nu är det ju verkligen dags att börja leta efter saker att ge bort, o det är ju inte särskilt lätt när ingen vill säga vad de önskar sig (hint till Emmelie, Molly, Amir osv...)


Jag längtar till julen! Fast ändå inte (jag har ju inte köpt färdigt julklapparna än men annars längtar jag). Jag såg några på tv:n som åt praliner o då blev jag sjukt sugen på att göra praliner (jag äter ju inte pga min allergi men det är sjukt roligt att göra dem!!). Jag funderar skarpt på att fusk börja göra praliner redan nu, jag får väl blanda i invertan så att de håller sig till jul... Invertan är ett konserveringsämne som hindrar chokladen från att mögla/härskna (lite inside information från min tid som konditor), jag föredrar att inte använda det eftersom det blir lite grynigt av det men om jag ska börja nu så måste jag använda det... får se hur jag gör.

Varför tål man inte sånt här? Det ser ju så gott ut, och det är ju så roligt att göra!!!


Är det fler än mig som är sjukt sugna på jul?

Blessed be!

Dagens låt 091102

Dagens låt "Bring me to life" med Evanescence. Under bar grupp, underbar låt, underbar video :)


Blessed be!

Höst städning


Hellu, jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men å andra sidan har jag bloggat mer denna helgen än vad jag gjort föregående helger. Men det beror på att det händer så oerhört mycket när jag väl är ledig så jag glömmer helt enkelt bort att blogga så jag brukar mest bara lägga in dagens låt vilket jag gör varje dag.

Igår (lördag) så var det då Samhain vilket firades som jag skrev igår. Jag lagade mat till Molly. Jag lagade Kycklingfilé med salladslök, chili och massa vitlök :) sen hade jag örtkryddor o lite mer. Till detta gjorde jag klyftpotatis, vitlöksbröd och tzatziki. (Mer vitlök altså, mamma klagade idag på att vi stank men det skiter jag i haha). Sen blev det godis i massor så nu blir det väl till att skärpa bantnigen haha, nä men någon gång ibland måste man fuska annars är livet för tråkigt :)



Mmmmm...vitlöksbröd!!


Idag gick jag upp vid 9.00 (enligt sommartid för jag vägrar ställa om min klocka :P så 8.00 för er som ändrar tiden). Gjorde frukost på sängen som vanligt till Molly o kollade lite på tv:n medan Calypso vilade efter maten. Sen satte vi igång med att höststäda min balkong. Vilket innebär att jag planterade om mina perenner (fleråriga blommor) och tog in dem och plockade ner allt i källaren samt tömde ut alla mina blommlådor. Tur att jag fick hjälp av Molly annars hade jag väl inte varit färdig än :D Men nu är balkongen sorgligt tom så jag får hitta på något att fylla ut den med nu på vintern. Jag tänkte skaffa en gran till december o ha på balkongen med lite ljus så det inte är fullt så tråkigt men det är ju länge tills dess... ett fågelbord kanske? Fåglarna behöver ju mat ändå...

Skicka lite tips på vad jag ska göra på min blakong vet ja, det kan ju vara roligt :)

Nu ska jag slappa i soffan innan jag ska ta itu med mitt bångstyriga hår (det är nytvättat vilket innebär mega fluff och halvlockigt...inte särskilt attraktivt). Se ya tomorrow!

Blessed be!

Dagens låt 091101

Dagens låt "Nu flow" med Big Brovaz. Jag tror inte att jag har hört någon annan låt med dem någonsin efter att jag hörde denna för typ flera år sedan en jag gillar den iaf :)


Blessed be!

RSS 2.0