Målade naglarna..

Jag kom på att jag aldrig la ut någon bild på den nya nageldesignen som jag gjorde förra helgen. Jag har en ny nu ska lägga upp bilder på det i eftermiddag. Men här är iaf nageldesignen jag hade förra veckan :)

Här använde jag mina nya lack, en lila grund (med extra glitter i) och en randig zigzag mönster i mörk rosa (oxå med extra glitter i). Det blev lite polka godis över det så man blev ju lite sugen på att börja ganga på naglarna... inte så bra med tanke på att man är en föredetta nagelbitare :/


Bilden fick mig att tänka på hur långa händer jag har, här är ju bara halva med...Jag har ju 20cm långa händer från fingerspets till handled...Ganska långa va? Men inte lika långa som Uma Thurman hon har faktiskt 22cm långa händer:)

Kanske inte är världens bästa bild just för att se hennes händer men man ser ändå hur totalt långa de är :)

Idag ska jag handla igen..tråkigt men nödvändigt. Sen ska jag hem och laga thai mat. Jag hade tydligen ätit upp mitt lager av det från förra omgången (a) Så nu får det bli en stor sats till idag så jag klarar mig ett tag igen haha.

Vad ska ni göra i kväll?

Blessed be!

Jag är reklam för företaget!

Hellu, jag har precis suttit och avnjutit en lyxmiddag som bestod av resterna från fredag (ja jag frös ner maten, jag lät den inte ligga i kylen i 5 dagar). Det var fläsk ryggfilé (med andra ord något de vill ska låta som filé men som är sladd-produkten av kotlettraden men vad spelar det för roll) köttet var stoppat med ost och kryddor och grillad i ugnen med halverade potatisar (så potatisen smakade nästan som bakpotatis). Det var faktiskt jätte gott, och PAPPA hade lagat det!! Jag blev lite förvånad faktiskt när han hade vågat provat något nytt med maten (annars blir det samma uppstekta varianter av mat och kokt potatis haha). Till detta fick jag BEA (a.k.a. Bearnaise-sås) supergott.

Så som sagt så blev dt över massa mat så jag gjorde matlåda och idag åt jag det och det var nästan lika gott idag som i fredags (hade varit bättre om man sluppit micra maten).

Titta nu pratar jag om mat igen, "shut me up"!.

Det jag skulle skriva om var att jag är med på vårat reklamblad för företaget! Lite rolig faktiskt. Ni som följt min blogg läste nog för evigheter sedan att vi tagit kort "in action" på mitt jobb som skulle sättas ihop på ett utskicks-blad till olika företag om att de skulle använda oss till lagring av produkter, och nu är det då färdigt. Jag lägger upp bilder på det nedan:

Här är kortet, jag är längst ner till vänster i bilden, förstoring nedan:

Inte världens bästa skärpa men det är jag :) En rolig sak som har med själva fotograferingen att göra är att fotografen hela tiden sa till mig att luta mig närmre skärmen för att jag skulle komma med i bilden...men hur trovärdigt ser det ut om man har ansiktet tryckt mot skärmen? så "this is the best it could get"...

Lite roligt att man är med iaf :)

Blessed be!


Höst bra eller dåligt?

Godmorgon!

Igår var jag och tränade med syrra #1 (Emmelie). Det gick bra och jag har faktiskt inte så mycket träningsvärk som jag trodde att jag skulle ha (jag fick typ kramp i vaden på löpbandet så jag trodde att benet skulle gå av...) Sen åkte jag hem och smällde i mig ägg och bacon så den träningen var ju typ som ogjord, men va f_n om pappa frågar mig om jag bill ha bacon så är jag ju inte så dum att jag säger nej?! Jag menar gratis mat, jag behöver inte laga den, jag behöver inte diska och det är BACON... jag veet jag är sjukligt besatt av bacon men det står jag för!Sen slapp jag ju som sagt åka hem till mig och laga mat hihi..

När jag gick hem med Calypso tog jag lite fina höstbilder (trots att jag inte gillar hösten).

Fin klängväxt..

Ägaren hade lindat växten så fint längs med det tråkiga staketet :)

Lönnen i trädgården hemma hos mig plus att himmlen(himlen?) var fint rosa/lila :)

Närbild på de fina lönn löven.

Trots att det är så fina färger på träden och det är mysigt att klä på sig tjocka stickade tröjor och "sexiga" raggsockor..så blir jag ändå lite putt eftersom allt detta betyder att sommaren är över och att jag måste gå och frsya i ett halvår. Det enda jag kan se fram emot i kylan är att det snart är 23/12 min favorit dag på hela året !!! Men det är fortfarande långt kvar...84dagar kvar till dagen innan julafton min favvo...fråga varför om ni inte förstår :P

Vad tycker ni om hösten? Underbart eller ett rent hel_ete?

Blessed be!

Dagens låt 090930

Dagens låt "Lennart" med Björn Rosenström. Denna tillängnar jag min kära syster Emmelie som på några sett är Lennart (hon har dålig motorik haha). Plus att jag älskar den sorts humor som Rosenström använder sig av i sina låtar hö hö..

Blessed be!

Mobilt bredband

Tja, ett kort inlägg innan träningen :)

Bestämmde mig för att jag ska skaffa mobilt bredband till min laptop. Jag har verkligen haft abstinens nu på kvällarna när jag inte kan blogga hemma hos mig eftersom jag inte har internet :( Nu äntligen har jag varit hos telia i Kalmar och frågat en massa tröga frågor så jag tror att jag fattar något haha. Det är nästan pinsamt att jag är så dålig på att fatta vad de menar på sidor som ska förklara produkter...jag fixar ju det mesta annars bara jag får pilla lite med det haha. Aja, nu har jag nog bestämt mig för vad jag vill ha så får se om jag kan hålla mig till Lördag när vi ska in till Kalmar igen (om jag ska skaffa det då) eller om jag beställer det via nätet...beror på vilket som går fortast.

Väntar på att få göra det här XD XD XD

En annan anledning till att jag ska skaffa just mobiltbredband är att jag då kan ta med mig laptopen till Sthlm i december och till sälen i Januari, så då kan jag blogga fast att jag inte är hemma Tjoho!! Där försvann den paniken XD Jag veeet jag är sorglig som blir så glad/upprörd över mitt bloggande men det fäster sig vid en och blir beroendeframkallande, säskilt när man någon gång får en liten söt kommentar. Just kommentarerna kan göra så att jag är glad resten av dagen :)

Nu ska jag jobba till 16.00 sen bär det av mot Friskis..

Se ya!

Blessed be!


Goodbye muscles!

Jag ska träna idag på friskis med Emmelie. Jag har verkligen slarvat med träningen, jag skäms faktiskt lite... Men till mitt försvar så beror mycket på att jga får skuldkänslor för att jag är iväg från Calypso (hunden) så mycket och bara längtar hem till henne efter jobbet, så många gånger skippar jag träningen för att jag vill hem till henne.

Men idag ska jag träna, detta får mig att tänka på ett klipp från Vänner när Monica ger Chandler massage och han säger "Goodbye muscles!" Lite så känner jag när jag tränat hö hö..

Vänner är bara så jäkla bäst!

Nu ska jag äta färdigt :)

Blessed be!

Varför proppar man i sig så mycket mat?

Godmorgon!

Igår var vi på stan och letade efter present till Marie, fast det gick inte så bra så vi får åka på lördag igen och kolla efter present... Emmelie köpte något som vanligt, ett linne på Vero Moda som hon kollat på förra gången hon var på stan. Det fanns bara ett linne kvar av den sorten och det var rätt strl så det var ju bara ödet som ville att hon skulle ha det linnet :)

Linnet liknade denna fast den var inte randig mer vågig..


Sen gick vi alla till Stekhuset vid sundet och åt jätte god mat. Till förrätt tog vi alla tre vitlöksbröd med aioli (jag veet mycket vitlök, men sån är jag höhö nu blir Molly avundsjuk) Huvudrätt: Mamma åt nötbiff med klyftpotatis, Emmelie åt Peppar planka (nötkött med peppersås och duchesspotatis) och jag åt Fläskfilé med aioli och klyftpotatis :) Och för typ första gången jag varit ute och ätit orkade jag inte äta upp min mat!!!

Mmmmmm...Vitlök...*HOMER MIN*


Jag hade ätit Tacos till lunch på jobbet och det var en väldigt stor portion så jag var inte hungrig när jag började äta..Så när jag kom hem höll magsäcken på att spricka så jag fick bara ligga i soffan hela kvällen och försöka att lugna magen. (det känndes nästan som nyår när man försöker hinna äta allt innan klockan slår tolv...usch...)

Varför gör man så här mot en själv?! Jo det har jag läst om anledningen att man proppar i sig mat/godis osv hela tiden trots att man inte är hungrig är för att det sitter i våra gener sedan stenåldern. För från början var människor tvungna att jaga och arbeta för att få någon mat och man hade inte tillgång till mat så ofta så då fick man passa på att äta medn det fanns mat om man skulle överleva. Men i dagens samhälle så är vi omgivna av mat hela tiden och kan då äta hela tiden, detta gör så att det finns en gen i kroppen som ständigt säger åt oss att PASSA PÅ! Så även om vi inte är hungriga så vill kroppen att vi ska äta för att vi kanske inte får någon mat sen, även om våra huvuden vet att vi inte blir utan mat...lustigt va?

Stenåldern=Nutid... Behöver jag säga att bilden till högen INTE är normal! Jag har för mig att ungen typ bara var 4år eller nåt sånt och redan så stor han kan ju knappt böja armarna så han får in maten i munnen!! Jag tror att vi människor behöver skärpa oss, visst alla är inte så feta som ungen på bilden men det är många som är på väg dit, jag skulle nog inte må dåligt av att gå ner tio kg :/


är det fler än jag som totalt köper det konceptetom att det är våra gener som styr oss? Eller är det bara önsketänkande från en mat frossare?

Blessed be!


Dagens låt 090929

Dagens låt "My Personality" med Erik Gadd. Tänker alltid på när man åkte i bilen med Marie när hon hade detta inspelat på ett kasettband (ni vet föregångaren till CD:n) och hon jammade loss till trumpet solot ha ha. En annan rolig fakta är att Erik Gadd har rötter i Gotland och att pappa på något sett känt hans mamma när de bodde på gotland (pappa flyttade ju hit till småland senare), lite coolt faktiskt, om man gillar Erik Gadd :)





Blessed be!

Present....straff?

Hej, tänkte bara hinna med ett inlägg innan jag ska åka till syrran och byta om inför shoppingen efter Maires present (och nej jag tänker inte avslöja något MARIE :) tydligen skulle hon oxå börja läsa min blogg vilket är jätte roligt men man får väl akta sig för att försäga sig om presenten nu hihi..

"Fast jag tycker inte att hon ska ha någon present, jag tycker hon ska ha ett straff..." (Från Yrrol)

Detta ät till födelsedagsbarnet i ära ;) "Vi kan göra en sagoprinsessa i marsipan men rosa underbyxor i creppapper som krusar sig och när man rör vid henne så kommer det fågelsång så där mystiskt och sen blir det svart....eller jag vet inte?!"

Kram på dig Marie!

Blessed be!

Nya mode-bilder.

Hej, nu kommer lite nya bilder från ANTM. Detta är min favorit omgång från säsong 7. Denna omgång var utmaningen att synas genom mycker smink och  HÅR!!! Väldigt rolig omgång :)


AJ

Amanda

Anchal

Brooke

CariDee (vinnaren av omgång 7)

Eugena

Jaeda

Megan

Megg

Melrose

Michelle

Monique

Min favorit är: Anchal, vet inte riktigt vad det är men jag bara sugs in i den bilden...

Vilken är er favorit?

Blessed be!

Guitar hero

Godmorgon!

Jag var på "kalas" igår (eller födelsedags fest för vuxna??) Det var min morbrors fru Mika som fyllt år och som bjöd på supergott fika :) (där gick den bantningen höhö). Det var jätte trevligt och gott, sen stack vi "ungar" iväg och spelade Guitar Hero. Detta var andra gången jag spelat det någonsin, men det var ju jätte roligt! Blev sugen på att köpa ett sånt spel själv men vi får väl se :)

Där emot var det tråkigt att det inte fanns några Creed låtar med i spelet det hade varit skit roligt!! (Eftersom jag är en Creed fanatiker haha). Men en superbra låt var med iaf: The Kill med 30 seconds to mars, underbart gitarr spel!


Sen bestämde jag Emmelie och Mamma att vi skulle dra till stan idag och kolla om present till Marie som fyller år den 15/10...så det börjar krisa med tid nu... hoppas att vi hittar något. Jag ska även in till Telias butik i Kalmar och höra om mobilt bredband, om det fungerar till min dumma dator skulle vara bra att ha det inte bara så att jag kan ha internet hemma hos mig utan så att jag kan blogga när jag är i Sthlm i december och i Sälen i Januari....Jag har faktiskt haft lite blogg panik nu när jag tänkt på att jag inte ska kunna blogga varje dag :(



Jag veeet, det är lite patetiskt av mig att känna så men det är faktiskt beroendeframkallande...Någon mer som känner så eller är det bara jag? he he..

Blessed be!

Dagens låt 090928

Dagens låt "Nothing else matters" med Metallica. Jag har varit förälskad i denna låten ända sedan en klasskamrat spelade denna på musiken när jag gick på högstadiet... gitarrspelet är bara bäst!!

 

Blessed be!


Freddie Mercury

Efter mitt inlägg igår där jag hade Queen som dagens låt blev jag sugen på att försöka mig på att rita ett porträtt av sångaren Freddie Mercury. Och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med bilden. (i vanliga fall när jag försöker mig på att rita porträtt som måste likna någon så blir det aldrig bra, men jag tycker att man kan se att det är han här faktiskt).


Jag började med att bara rita upp lite rikt-linjer för konturer och skuggor.

Håret ritat

Ansiktet påbörjat..


Den färdiga bilden... fint va?

Vad tycker ni ser man vem det är?

Blessed be!


Dagens låt 090927

Dagens låt "Bad" med Michael Jackson. Den första låten av Jackson som jag hörde och som genast blev min favorit av hans låtar. Sen gjordes den ju 87 oxå...mitt födelseår hehe..ment to be..

 

Blessed be!


Dagens låt 090926

Dagens låt "I want to break free" med Queen. Både låt och video är underbara :) Så kul att Freddie Mercury (född: Farrokh Bulsara)vågade bjuda på sig själv som han gjorde, det är verkligen tråkigt att han inte lever längre han var stor och en av mina absoluta idoler!

 

Blessed be!


Justin Timberlake gör parodi på single ladies

Här är videon jag pratade om tidigare idag. Det är Justin Timberlake och några grabbar som gör parodi på Beyoncé's video single ladies. Och ja det är den riktiga Beyoncé som är med grabbarna, snacka om självdistans haha.


Visst är den underbar haha!?

Blessed be!

Utmaning...

Denna utmaning är något som cirkulerar just nu blad bloggarna här. Den gick i alla fall ut på att skriva ett par saker som man är duktig på. Spräcka gamla jantelagshelvetet med andra ord. (självförtoende bouster?) Länka gärna till mig. Så nu kör vi.

1. Jag är väldigt duktig på att ljuga för mig själv. Typ nä du blir inte tjock om du vräker i dig den där påsen med chips, eller nej den kille är inte ett psycho han har bara en dålig dag...

2. Jag är duktig på att sjunga. Hänvisar till punkt 1 haha. Men alvarligt talat så sjunger jag bättre än många på Idol iaf haha.

3. Jag är duktig på att baka. Man har ju gått tre års gymnasie utbildning för det och gått ett extra år KY-utbildning i konditori och tagit gesäll brev i ämnet. Så här borde jag inte kunna syfta på punkt 1??

4. Jag är duktig på att slarva bort saker :) och är det borta så ligger det med säkerhet i en plastpåse någon stans..

5. Jag är bra på att blåsa rött på polisens alkotest. Inte för att jag är full när jag kör men för att jag har så kraftiga lungor (4.1liter kapacitet) så att jag blåser sönder apparaten (men till mitt försvar så säger faktiskt polisen "blås så hårt du kan", då får de väl ändå skylla sig själva?).

Jag vet "lite" oseriöst, men fan så mycket roligare än om man seriöst sitter och pratar om hur fantastiskt duktig man är på allt haha. Duger inte svaren kan ni ju göra det själva :P

Tack för mig

Totally cool baby!


Blessed be!


Sweet lips.

I mitt förra inlägg la jag upp en bild på läppar doppade i strössel. Kom på mig själv att jag tyckte att det var väldigt snyggt och att uttrycket sweet-lips passade in här bokstavligen :) Så jag letade upp lite fler "söta" läppar ha ha.


Bilden från förra inlägget..

Polka smak eller spirello-glass?

Gelé godis någon?

Den här bilden får mig att  tänka på den där leken att man ska äta en hel socker-munk utan att slicka sig om läpparna. (är det fler än jag som lekte den leken eller är det bara för att jag är konditor??)


Mint pastill någon?

The expensive-taste??!

Purple gaze?

Min favorit var nog mint-pastillen hö hö...Vilken var er favorit?

Blessed be!


Äntligen vinnst!

Godmorgon!
Idag är humöret på topp! Jag lyckades sova 7,5h inatt och igår vann vi ÄNTLIGEN på fotbollen!, tjoho!!! Sen åt jag typ 1kg kladdkaka igår så det kan vara sockret som gör mig så här super uppåt idag. Kladdkaka är typ som knark för mig så jag blir helt hyper liksom :) Detta påminner mig om när jag och syrrorna åkte upp till Sthlm i våras och åt "ta hur mycket du vill-glassbuffé" och vi blev höga på strössel och chokladsås haha.. Eller Emmelie blev hög på chokladsås och jag och Molly blev höga på strössel haha. (Kan ha berott på att jag bantat typ 2 månader helt utan socker och sen chokade jag kroppen genom att äta typ 5kg strössel haha). DÅ var jag helt hyper, och typ skrattade konstant hela kvällen och tyckte att allt var bara SÅÅÅÅ roligt haha.

STRÖSSEL!!! LOVE IT!!!

MMMM...Mer strössel hö hö


Meh titta nu pratar jag om att äta IGEN, jag måste ha allvarliga problem som inte kan hålla mig från att prata om att äta hela tiden XD

Prata om något annat, hmm....vad kan jag prata om som inte leder mig in på mat?... Få se filmkväll ikväll nä det leder till godis prat. Calypso (hunden)...nä det leder till att hon ska ha mat eller att hon tigger min mat. Äh, jag ger upp! Det är bara att konstatera jag är mat galen och kommer in på det hur jag än gör haha.


Någon mer än jag som tänker på mat hela tiden?

Nu ska jag äta upp mitt päron och hålla tyst...kolla mat IGEN! haha sorry fokes' thats all me!


Blessed be!

Dagens låt 090925

Dagens låt "Sexy back" med Justin Timberlake. Jag gillar inte Timberlake i vanliga fall men jag gillar denna sången plust att jag tycker bättre om honom sen jag såg videon där han gör parodi på Beyoncé's video till single ladies (lägger upp den senare).


Blessed be!

Fotboll igen :)

Äntligen lunch! Idag blev det thai nudlar med biff igen... Jag veeet jag typ äter det minst en gång i veckan, men det är ju bara sååååå gott! Jag är så himla stolt att jag kan laga något som är både super gott och nyttigt och att jag tycker om det själv haha.

MUMS!!!

Any way.. Det är fotboll ikväll, det är den matchen som jag trodde blev walkover eftersom motståndarna inte fick ihop lag, men tydligen hoppade de över den reglen som bestämde ett annat datum :/ Fult gjort tycker jag för om det hade varit vi som inte fått ihop något lag så hade det med säkerhet blivit walkover >:( Och sen är det fult gjort att bestämma att det ska vara en torsdag kl. 17.15 det är som om de vill göra så att vi inte får ihop något lag. Ja ja jag får nog släppa det där nu innan jag retar upp mig själv för mycket..

Örsjö IF?



Jag ska iaf. stå i kiosken med syrran och se om vi kan få in lite pengar, blir nog dock inte så mycket folk då det "bara" är en B-lags match mot Emmaboda. Vi får väl se, man har ju iaf ett par stamkunder som är små-barn som typ står för all får kiosk-förtjänst ha ha.


Vilket låter bäst 9h sömn eller 5h sömn?

Godmorgon!
Jag är lite piggare idag, jag gick o la mig vid 21.00 igår så jag lyckades faktiskt somna vid 22.00 :) Det tar tydligen ca en timme för mig att lyckas varva ner så jag kan somna på kvällarna så det var riktigt skönt att äntligen få sova ut mina 7 timmar av sömn (Min hjärna vill helst ha 9 h sömn men då skulle jag vara tvungen att lägga mig 19.00 och hur socialt är det?) Brukar bara vara på helgerna jag får en chans att sova länge men som sagt så märks det stor skillnad att få sova 7 h mot 5 h som det brukar bli annars.


Hur länge sover ni i genomsnitt/natt?

Any way... jag bakade ju kladdkaka igår, det blev bara den snabba sorten då jag inte hade tillräkligt med strösocker hemma för att kunna göra båda (och jag var ju TVUNGEN att äta en på en gång haha). Får se om jag hinner köpa lite socker så jag kan baka den andra kakan ikväll.. Jag tog med mig kladdkakan till jobbet och satte fram den till mina arbetskamrater (eftersom de alltid tjatar om att jag aldrig bakar till dem fast att jag är konditor). De blev jätte glada och kakan gick åt haha.

Blessed be!

Dagens låt 090924

Dagens låt "Stupid girl' " med Pink. Fan va cool hon är! Det ar bara så roligt att hon vågra driva med alla kändisar så öppet i videon :) Och låten är ju fantastiskt som vanligt haha.



Blessed be!

ÄKTA Kladdkaka!!

Hellu!

Jag frågade ju på lunchen om det var någon som hade förslag på vad jag skulle laga för mat idag. Jag fick ett förslag av Emmelie (min syrra) att jag skulle göra Kycklig med äpple, purjolök och creme fraishe i ugnen. Det är JÄTTE gott! Men jag kan inte laga det eftersom det är Emmelie som har receptet :P Så jag får hitta på något annat..

Sen blev jag ju jätte sugen på kladdkaka oxå :O
Så jag frågade Molly om hon ville komma och baka med mig :) (Om hon inte kommer så äter jag upp smeten innan det blir någon kaka hihi). Och naturligtvis gick hon med på att komma och hjälpa mig hi hi. (typiskt att två bagare inte kan låta bli att slicka bunken haha). Funderar på att baka två kladdkakor.

Här är en traditionell, snabb och torr kladdkaka med cacao.

Och här har vi den äkta kladdkakan med riktig choklad i så den verkligen blir kladdig :) *MUMS*


En ÄKTA kladdkaka och den godaste som jag någonsin gjort, hemligheten är att jag använder riktig choklad i den så att den blir riktigt kladdig och bara smälter i munnen. Men det enda dåliga med den kakan är att den måste stå i kylen i ett dygn efter att man bakat den annars rinner kakan (detta beror på den riktiga chokladen som måste stelna efter bakningen). Så därför tror jag att jag även får göra en "vanlig" kladdkaka som bara innehåller cacao så att jag kan få mig lite kladdkaka redan idag :)

Lägger upp receptet en annan dag om det är någon som är intresserade av att göra en äkta kladdkaka. (you havn't eaten a cake like this!!!).

Blessed be!

Trött och duktig ^^

Jaha då var det onsdag igen, och jag måste handla...Varför tar allt slut i skafferiet? Man skulle ju nästan kunna tro att jag äter saker haha. Jag antar att ingen fortfarande har kommit på hur man bygger en robort som gör allt åt en? Inte? Nehe då är det väl bara att pallra sig iväg till ICA efter jobbet då :( Ja ja, det är ju onsdag iaf. Det betyder att det snart är fredag :)

Erkänn att ni gäspar när ni ser denna bilden :)


Jag vet att det låter som om jag hatar mitt jobb eftersom jag bara tjatar om fredagarna men så är det inte! Jag gillar mitt jobb och mina arbetskamrater det är bara lat-masken i mig som gnager på pigg-cellen så att man bara vill ligga hemma i sängen och sova... Mycket beror på att det blivit så mörkt både på kvällar och morgnar nu, för när det är mörkt så vill min hjärna inte vakna då vill den att jag ska sova :)


Typ så här känner jag mig idag... Det ser väldigt skönt ut :)


Btw jag måste sätta ett kryss i taket idag! Idag kom jag ihåg att at med mig alla mina tomburkar och tomflaskor så jag kan panta dem! Tjoho nu kanske jag kan få plats med något i skafferiet?! Jag fattar inte att det ska vara så svårt att komma ihåg och ta med sig dem när man ska handla. Ifs så får jag vara glad om jag kommer ihåg att at med mig inköpslistan men ändå när det blivit så där 4 kassar med pant så borde man ju se dem när man ska hemifrån men nej då de ligger så bra där de ligger ^^.. Känner mig lite uttittad när jag väl kommer till ICA med hela vagnen full med pant så man ser ut som om man gått och letet i soporna på hela stan... Men va fan det är väl bra att man pantar iaf??? Inte som vissa jag känner som slänger det i soporna, "Hallå, spara på naturen kanske?".

Varför syns de inte när man ska åka? (OBS! Denna bild är tagen från google, bara så ni inte tror att alla vinflaskor är mina, typ hallå alkoholist.)


Och nu kom jag på att jag glömt listan hemma...men men jag fick ju med mig panten iaf haha..
Sitter och funderar på vad man ska äta idag...Några förslag?

Blessed be!

Rånet i Västberga

Vid det här laget har väl nästan alla hört nyheten om helikopter rånet i Västberga. Några personer hade stulit en helikopter och sedan flygit till en värdedepå byggnad och stulit pengar där. De hade landat på taket och tagit sig in i byggnaden för att hissa upp stora mängder pengar för att sedan fly 3 mil söder om sthlm och där dumpa helikoptern. Så vitt jag vet så har ingen en aning om var rånarna är. Hörde oxå ryktet att de satt sprängmedel (eller något som såg ut som en bomb)på polisens helikoptrar för att förhindra dem att komma ifatt dem (Jag vet inte om det är sant men jag har hört ryktet).

Här är en bild som en privatperson tog när rånet ägde rum idag på morgonen.


Och här är bilden på när helikoptern hittades efter att rånarna dumpat den. Jag trodde att sånt här bara hände på film, lite coolt faktiskt att det hände i lilla Sverige haha.


Jag är inte för kriminalitet av någon sort, men är det någon annan än jag som tycker att rånarna är värda en eloge för en väldigt genomtänkt plan(iaf så här långt). Jag menar man måste ju erkänna att det är väldigt kreativt av dem att bara komma på tanken att "Ja, vi snor en helikopter sätter sprängämne (fejk eller riktig) på polisens helikoptrar och flyger och rånar en värdedepå!"... Jag menar det är ju iaf mer värt det än de typerna som rånar en bensinmack ha ha. Jag menar om man nu ska råna någon/något så är det väl mer värt att sitta i fängelse om man har chansen att komma undan med flera miljoner än att sitta i fängelse för att ha snott 5000kr på en mack?

Som sagt jag skulle aldrig göra det, men om jag fick välja skulle jag nog köra på alternativ nr 1.


"Flickan som lekte med elden"

Godmorgon!
Ska nu försöka trigga igång hjärncellerna inför min recension(eller hur det nu stavas). Känner mig "lite" sliten från igår bla. Ifs så har jag sovit dåligt sen fredag så det är nog lite sömnbrist sen dess som gnager på mig. Ska jag sluta prata om hur seg jag är idag och komma till recensionen tänker ni nog...Jaaaa jag ska :)


Underbar bild btw.

Detta är ju då nummer två i Stieg Larsson triologin (#1 heter Män som hatar kvinnor). Detta är då fortsättningen där man får veta lite mer om Lisbet Salande och hennes bakgrund då första delen mest handlade om Mikael Blomkvist. Här förstår man äntligen varför Lisbet är som hon är och vinner lite mer sympati. Filmen är dock för kort för att få med allt men jag fattar att de inte kan få med allt från boken (då skulle nog ingen orka se den) men ändå så tror jag att man skulle fatta mer om de inte tog för givet att alla hade läst böckerna, vilket det känns som de har gjort. Men det är en fantastisk film oavsett om de hoppat över saker eller inte. Bra skådespelare särskilt Noomi Rapace (som spelar Lisbet) hon har fångat karaktären perfekt med det defensiva hat/kärlek som hon känner för allt. Och hon kan konsten att vara tuff, farlig och sårbar på samma gång. Paolo Roberto var med i denna filmen i en liten roll och ärligt talat så hade jag kunnat vara utan den rollen... Inget ont om Paolo i sig jag tycker att han är super mysig och kul i hans matlagnings program, men ärligt talat dåligare skådespelare får man leta efter (han skulle platsa bland skådespelarna i Glamour eller nåt liknanade).

Men som sagt filmen var bra över lag och jag ska defenitivt köpa den filmen oxå när den kommer ut. Man fastnar liksom i historien och vill bara se om dem igen. Ser fram emot att se nästa del (#3 "luftslottet som sprängdes"). Denna film får 4,5 av 5 pentakel av mig.

Blessed be!

Tävling Foki/Cocoo

Hellu nu är jag med i en tävlig där jag kan vinna detta fina armband:

Nice!

För att komma till sidan där man köper dessa fina armband från Cocoo tryck HÄR!
För att komma till Fokis blogg tryck HÄR!

Blessed be!

Dagens låt 090923

Dagens låt "Smash in to you" med Beyoncé. Lugna favoriter:) Denna var bara så underbar att se och höra Live när vi var i globen i Stockholm 13/5-09, saknar det!!


Blessed be!

Flickan som lekte med...tändstickor:)

Ikväll ska jag gå på bio med tjej-gänget. Vi är väl totalt 9st nu tror jag...hö hö hoppas att det finns biljetter till oss alla så att jag slipper sitta på "cp-platsen" vid utgången som jag fick göra när vi var på "Sagan om de två tornen" och det inte fanns några biljetter till mig vid polarna...


Vi ska se "Flickan som lekte med elden" del två om Lisbet Salander från novellen med samma namn av Stieg Larsson. Angående min rubrik.. jag skrev så för att jag bara tänker på Anders Timell på Mix Megapol som säger "flickan som leker med tändstickor" för att han aldrig kommer ihåg vad filmen heter haha.. Bra program, fast saknar det gamla vanliga programmet då det var Gry Forsell, Adam Alsing och Anders Timell. Gry är ju mamma ledig och Adam är sjukskriven för att han har fått en höftoperation... Det är inte lika kul utan dem!!!

Any way.. Ska iaf på bio så jag är super taggad :) Ska äta massa godis och mat hö hö.. så bantningen kan ju skjutas upp till nästa vecka haha.

Vad ska ni göra ikväll?

Blessed be!

Mabon!

Idag är det Mabon! För er som inte är insatta i detta ska jag försöka förklara :) Som många av er redan vet så är jag Wiccan, från religionen Wicca även kallad Vitka i sverige men jag föredrar att kalla det Wicca eftersom detta är det universala namnet på religonen (och enligt vad jag lärt mig på språklektioner så ändrar man inte namn?)


Any way.. Mabon är en Wiccansk högtid där man firar höstdagjämningen som infaller idag. Detta står till och med i den svenksa och kristna kalendern detta beror på att vi i sverige firade denna dag förr i tiden innan kristendomen kom hit och prackade på oss deras religion. Ta det inte fel, jag tror på att man får ha vilken religon man vill bara man inte gör någon illa eller tvingar på någon annan ens egen religion. Men nu ska jag inte gå in mer på vad olika religioner tycker om varandra eller vad som är rätt och fel, då blir jag inte färdig med detta inlägget i år...

Åter till Mabon- Idag är det då dagen som är lika lång som natten och hösten tar sin början. Högtiden markerar även skördetidens fulländning som började vid förra högtiden "Lughnasadh". Med detta mens att allt ska vara skördat och omhände taget nu och baseras delvis på gamla bondepraktikan där det står om hur och när man ska skörda för att få bäst resultat. (Själva ordet Mabon kommer från den walesiska guden med samma namn).



Enligt mytologin kring Mabon så är det då (enligt Wicca) som Guden förbereder sig för att lämna sin fysiska kropp och för att påbörja sitt stora äventyr in i det okända, på färd mot förnyelse och för att än en gång få födas av Gudinnan. Med detta menar man att Guden symboliserar naturen som nu på hösten går in i dvala och på ett sätt "dör" för att återkomma i vår, så egentligen så är det inget lustigt med själva mytologin den beskriver det som händer varje år med naturens årshjul som ständigt dör och återföds.

Detta firar då vi Wiccaner med fest/cermoni eller helt enkelt att bara uppmärksamma det (det är inte alla Wiccaner som firar högtiderna, det är som kristendommen man kan vara kristen utan att gå i kyrkan och fira alla högtider...)


Tyvärr är det ett stort fel på denna bilden... för Gudinnan är natten och månen medan Guden är dagen och solen, men men man kan inte få allt :)

Jag firar den dock genom en liten enkel cermoni. Samlar färg-glada löv som jag tar hem till mitt "altare" (skriver altare inom "" eftersom det egentligen bara är ett bord med ljus haha). Och sen mediterar jag helt enkelt med blå ljus och löven framför mig och tackar naturen för det den givit oss detta år och önskar den lycka till den återigen kommer till baka som vår.

Om det är någon som har några frågor ar de alltid välkommna och jag ska försöka besvara dem så gott jag kan :)

Och så vill jag bara avsluta med en liten dikt som hör till Mabon:

Löven faller och dagarna blir kallare.
Naturen drar jordens mantel över sig,
När Du, Sol, reser till landet i Väster;
Till de evigt förtrollade rikerna, insvepta i nattens kyla.
Frukt mognar och fäller sina frön.
Dagen och natten balanserar mot varandra.
Kyliga vindar blåser hit från Norr.
I detta skenbara utplånande av Naturens krafter.
Jag vet att livet fortsätter,
För våren är omöjlig utan hösten.
Lika säkert som att Livet är omöjligt utan Döden.
Välsignad är Du o döende Natur.
När du beger dig Dig till Vinterns rike,
och in i Moder Jords kärleksfulla famn.

Blessed be!


be there for your friend

Godmorgon!

Igår "lekte" jag med Molly haha för omväxlings skull :P Roligt som vanlig. Satt i sängen och försökte få två killar att sluta sms:a min hela tiden. Till slut fick Molly säga till dem att sluta, då blev de lite chockade och slutade för kvällen iaf vi får väl se hur länge det håller i sig.. Inte för att klaga jag menar det är jätte gulligt att bli omtyckt av killar och lite extra roligt med två som ger en komplimanger hela dagarna :P Men jag vill ju inte utnyttja dem bara för att jag tycker om att få höra någon gång ibland att jag är söt, så jag tycker att det borde vara shystast (hur stavas det ordet?) att säga på en gång att man inte är intresserad. Eller?

Sen vet jag inte om jag har blivit hel kännslomässigt rubbad efter alla nitar jag gått på när det gäller killar. Men visst har jag svårare att släppa in någon i mitt liv efter allt jag varit med om...

Jag veeet, shit vilken PMS-kärring jag är nu. Men någonstans måste man väl ändå dra gränsen?

Jag?


Molly och jag satt och försökte få en kompis på bättre humör igår oxå. Det var en kompis som var lite nere så vi gjorde vårt bästa för att få upp humöret igen. Och vid ett par tillfällen lyckades vi locka till oss ett skratt. Så det kändes skönt att man kanske kunde hjälpa någon hur lite det än hjälpte:) You gott to be there for your friends!!

Om du läser detta: Du är perfekt precis som du är! Allt ordnar sig ska du se! Låt ingen annan få dig att tro annorlunda!

Blessed be!

Dagens låt 090922

Dagens låt "Beautiful" med Creed. Min favorit grupp:) Låten är underbar som vanligt... Älskar särskillt raden "She told me where I'm going and it's far away from home" får en så härlig rysning där :) Lyssna och njut :)


Blessed be!

Natur bilder :)

Här är "lite" bilder som jag tog med min skit-kamera hö hö, men endel blev faktiskt rätt bra ändå :O

Vanligt spindelnät som det regnat på under natten, detta hängde så fint på bron hemma hos mamma.

Molly och jag i skogen hö hö...men det är ju inte som att vi är i buskarna hö hö...

Calypso strövar omkring i solskenet:)


Granen hade också fått lite väv på sig..

Fint kort på Molly som ser ut som om jag klippt in henne på en fejk-bakgrund men det har jag faktiskt inte blev den effekten med min skitkamera haha.

Bara vackert :)

Porträtt :)

Molly och hennes "åååmbunke" (ormbunke)

Glänta?

Det står en gammal kärra i skogen som jag inte tänkt på hur vacker den faktiskt är...

Närbild.

Och här har vi då "djävuls-hunden" in action...

Harsyra, detta får avsluta fotografierna för denna gången, inlägget är redan alldeles för långt haha.
Mer bilder imorgon:)

Blessed be!


Forts.. på helgens uppdateringar:)

Jaha och nu var det dags för söndagens uppdatering... jag måste säga att det inte känns bra att inte hinna med att skriva något:)

Söndagen började med att jag blev väckt av en kille som inte slutade sms:a mig på morgonen så jag blev skit sur. Jag hatar verkligen när man väcker mig morgon eller natt!!!  Och nej det var inte min störiga granne som brukar göra det (han la av när pappa ringde till honom och sa åt han att sluta eftersom han inte brydde sig när jag sa till honom). Detta var en ny kille som jag pratat med dagen innan men som jag inte kännde något för (fast tydligen kände han något för mig) Iaf började han sms:a vid typ 7.00 på morgonen och jag och Molly som varit uppe till typ 2.00 var inte så pigga då. Jag försökte få honom att sluta men lyckades inte förrän typ 1 timme senare. Sen var jag så uppretad att jag bara fick gå upp för jag var klar vaken...

Jag veeet jag har typ världens sämsta morgon humör, men det är bara när jag blir väckt av mobilen :( 

Sen gjorde jag frukost på sängen till Molly, städade lite efter gårdagen och sen gick vi allihop iväg till skogen.

Det var jätte fint i skogen, hela marken var fylld med älv-slöja (finmaskig spindelväv) som hade samlat upp massa dagg så det såg helt magiskt ut:) Molly och jag tog massa bilder i skogen medan Calypso sprang omkring:) Bilder nedan, (lånar lite bilder av Molly här eftersom jag inte orkat föra över bilderna från min kamera, mina bilder lägger jag in senare idag så håll utkik).


Fin bild på älv-slöjan visst är det vackert?! Lustigt att en liten spindel kan göra något så vackert!

Molly fick en jätte fin bild på väven i en nyponbuske:)

Molly ville ha ett kort på sig och sin favorit "Åååmbunke" även kallad ormbunke av de som inte pratar småländska (tex jag som iaf försöker prata normalt MED RRRRR haha).


Calypso tröttande på att vi bara tog kort hela tiden så då bestämmde hon sig för att äta upp ormbunken ha ha.


Och här är början till Mollys och min produktion av skräckfilmen "The devil eyes" haha. Starring: Calypso som "The devil-dog" och Molly som "The devil-child" haha. Vi skojjar om detta då Calypso alltid får gröna lysande ögon som här på bilden och Molly får alltid röda lysande ögon :) Jag vet inte vad det är för fel på ögonen på dem haha.


Sen gick vi ner till sjön och skulle ta lite kort och då passade Calypso på att bada, tydligen har ingen sagt till henne att Grand Danois rasen INTE tycker om att bada...

Lite bilder från söndagen iaf. Fler kommer i eftermiddag. Då laddar jag upp de fina bilderna jag tog med min kamera:)

Blessed be!


Mycket helgbestyr..

Sorry för att jag inte skrivit så mycket i helgen... Det har varit lite mycket i helgen. Jag kan ju börja med lördag.

Vi (jag och hunden) tog det lugnt och åt frukost och kollade lite på vänner (Ja hunden tittar oxå på tv:n vet inte om hon fattar något men hon kollar iaf sötisen). Sen gick vi i skogen en timme efter att Calypso ätit eftersom man minst måste vänta en timme för att undvika att hon får magomvridning (Ganska vanligt på stora hundar men kan även hända med mindre hundar så se upp med mat/motion för tätt inpå varandra det är en hemsk sjukdom!).

Sen var det B-lags match i Örsjö och vi förlorade typ med 1-6, tråkigt men vi spelade iaf bättre än förra gången. Calypso var ju självklart med o tittade och fick leka med en 2-årig flicka som älskade hundar så det var roligt och Calypso var försiktig och snäll :)

Sen fick jag åka till min halvbror och bogsera min pappa till verkstaden de har där. Pappa hade försökt att laga min bil som hade blivit sliten i drivleden. Sen när han bytt ut det skulle han provköra för att se hur det gick och han kom väl typ 1 km innan drivleden hoppade ur... Så sen var det bara för mig att bogsera tillbaka honom så att han fick börja om från början. Jag tyckte att han skulle lämna in bilen så att den blir riktigt ditsatt men nä då "Pappa kan själv". Visst han var ju bilmekaniker med egen verkstad förut, men det var ju länge sedan typ 15 år sedan och jag tror att han blivit lite för gammal för sånt här...men men vi får väl se hur lång tid det tar innan han ger upp, vi får låna bil av morfar så länge.

Sen ringde Molly och undrade om jag ville hämta henne så att vi kunde ha filmkväll och jag tvekade ju inte en sekund :) Och resten av kvällen gick åt att ta hand om mamma som antagligen blivit smittad av svininfluensan STACKARN!! Hon blir typ aldrig sjuk så när hon blir det blir jag helt hispig och bara trycker på henne filtar och mat hela tiden haha...Men det är väl det hon ska ha mig till, att at hand om henne när hon behöver det. Hon gjorde ju samma för mig när jag bodde hemma så det är ju inte mer än rättvist att jag får återgälda det :)

Sen hade ju som sagt jag och Molly filmkväll...eller ja flummkväll haha... Vi bara flummar helatiden:)
Lägger upp lte bilder nedan tror att det blev någon halv seriös bild haha..


Här bryter jag ihop när jag kasar av sängen och börjar asgarva för något Molly sagt haha, jag typ skrattar så tårarna sprutar haha. (Vi var nog lite övertrötta).

Och här har Molly trillat av sängen i en skratt-attack ha ha. fast fötterna är kvar i sängen haha.

Molly och jag är busiga, hi hi. Och när man busat är håret överallt ha ha.


Ok här är den enda typ seriösa bilden, men jag lovar att det höll bara i sig i typ 3 sek sen låg vi och asgarvade IGEN!

Molly mobbade mig för att jag typ höll på att frysa ihjäl. Medan Molly ville öppna balkongdörren och sätta på fläkten så ville jag ta på mig mössa, halsduk, duntofflor och sätta på värmedynan på högsta värmen haha. sen tvingade jag Molly att sätta på sig mössa hon oxå haha.


Sen avslutade vi kvällen med att ta "Anna Nicole Smith" bilden haha.. hade nog varit snyggare om jag hade skippat duntofflorna haha!

Blessed be!



Dagens låt 090921

Dagens låt "Do bad things with you" från True Blood vet inte vad artisten heter som gör sången men den är go:)


Blessed be!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Leona.

Regler:
Det här är svårare än du tror! kopiera detta till din blogg,
utmana 5 personer ochberätta det för dem.
varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Allasvar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar(förutom på fråga 1)! lycka till!

1. vad heter du? Sanna
2. ett ord på fyra bokstäver: Sant
3. flicknamn: Sandra
4. pojknamn: Stefan
5. yrke: Sotare
6. färg: Svart
7. klädesplagg: Slips
8. mat: Spaghetti
9. sak i badrummet: Smink
10. plats/stad: Stockholm
11. en orsak att vara sen: Sovmorgon
12. något man skriker: Spring!
13. film: Sagan om ringen
14. något man dricker: Sprit
15. band: Sator
16. djur: Spindel
17. gatunamn: Smålandsgatan
18. bil: SAAB
19. sång: Sol vind och vatten

JAG UTMANAR:

* Molly


* Tilda

* Louise

* Fay

* Foki

Dagens låt 090920

Dagens låt "My knight in black leather" med Bette Midler. Hörde denna för första gången när After Dark gjorde den på sin show för typ 15 år sedan. Fast då hade de Lasse Flinckman som Bette Midler och bara killar som bakgrunds dansare i enbart läder-chaps, läder string och läder jacka. Underbart bra!!! Sen är det en underbar låt som alltid får mig att rysa:) Jag bara älskar Midlers röst!!!
My Knight In Black Leather

Blessed be!


Dagens låt 090919

Dagens låt "Pokusaj" med Laka. Det bosniska eurovision bidraget förra året. Jag bara förälskade mig i denna låten som är så larvig att den blir bra! Plus att min syrras pojkvän Amir lärt mig texten (han är från bosnien) så man kan sjunga den korrekt ha ha.. Detta är typiskt en sån låt som jag blir lycklig av att lyssna på och som alltid får mig att le och vem behöver inte en sån låt då och då?

Det komiska är inte bara låten som är halvt baserad på en barn-ramsa utan att de som sjunger ser ut att höra hemma i ett barnprogram haha. Sen är tydligen Helena Bonham Carter's okännda tvilling med och sjunger haha..

Blessed be!


Nya lacket!

Jag kom på att jag aldrig la in nagel målningen jag pratade om förra veckan. Här är de iaf vinter inspirerade med något som ska påminna om snöflingor ha ha.

Jag la en ljus lila grund med en blå topp och gjorde flingorna i mörkblå lack. Rätt effektfullt faktiskt:)


Sen upptäckte jag att naglarna passade väldigt bra med min nya ring jag inhandlat från Glitter hihi..
Fint va?

Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på True Blood som jag spelat in (jag veeet, men jag orkar inte vara uppe så sent så jag kan se det direkt jag har väl blivit gammal :(  )

Vad ska ni göra ikväll?

Blessed be!


Candy-photos

Fick en idé att jag kunde lägga in mina favorit bilder från top model. Som några av er kanske såg så la jag in bilder från förra årets Top model där mina absoluta favoriter från alla omgångar var med. det var bilderna tagna av Nigel Barker där modellerna är i vattnet och bara ögonen är i focus :)

Dessa bilder är från omgång 8 i Top model. Det är bilderna som är godis focuserade (och godis är ju både gott och fint att titta på haha).


Brittany.

Cassandra.

Diana. (Den enda av modellerna som inte var super-smal men naturligtvis vann hon inte).

Dionne.

Felicia.

Jael.

Jaslene. Vinnare av omgång 8.

Natasha.

Renee.

 

Sarah.

Whitney.

Vilken är er favorit?

Blessed be!


Panikdagen kan bara bli bättre!

Godmorgon!

"Jag vaknade på morgonen klockan var ju bara fem jag mörda' väckaklockan och så la jag på en rem"... Ja typ så här kännde jag mig idag på morgonen (texten är tagen från Robert "Robban" Brobergs låt "ÖKEN"). Jag ville verkligen inte gå upp idag, jag hade kunnat göra vad som helst för att få ligga kvar i sängen till 8.00 men man måste ju upp med hunden iaf så det var ju bara att "masa" sig upp ur sängen haha.

Känner ni igen er?


När jag kom upp var cornflakesen slut och jag fick panik eftersom jag typ är beroende av det och inte kan fungera utan min kära corn flakes! Men efter att ha rotat igenom typ hela skafferiet hittade jag äntligen ett paket *Puh!*. Sen satt jag och mumsade nöjt på min dagliga dos av cornflakes haha. Någon stans mellan frukost och tandborstningen hade jag tappat bort mobilen, och här kom paniken IGEN. Till slut fick jag tag på min jobb-mobil så jag kunde ringa till min privata mobil så jag hittade den *Puh!*.

Kul bild!! Ha ha

Sen var klockan helt plötsligt halv sju och jag var tvungen att springa till bilen så jag kunde åka och lämna Calypso innan jag skulle till jobbet. Men vad händer då! Jo nog f_n är det första frosten då!! (detta skyller jag på Molly som suttit och önskat vinter hela sommaren).  Så då får jag börja leta efter skrapan till rutorna, och tror ni att det fanns någon skarapa då? NÄ! Då är den helt plötsligt borta, och jag får ta fram mitt OnOff kort och skrapa rutorna med... Detta fick mig att ännu mer vilja krypa ner i sängen igen och bara skita i att åka till jobbet.

Typ så här känndes det när jag fick skrapa rutorna...

Lustigt att man har sånna dagar då bara allt går fel?
Är det någon mer än jag som har sånna riktiga panik-dagar?

Det positiva är att det ser ut som om det ska bli fint väder idag iaf! Och det är FREDAG tjoho!
Och förresten, dagen kan ju bara bli bättre! :)

Blessed be!

Dagens låt 090918

Dagens låt "Poison" med Alice Cooper. Riktig party låt! Snacka om att jag står och headbangar till denna på festerna haha! Och sen äger jag denna låten på singstar haha, ingen slår mig på denna låten (kanske inte så lustigt eftersom det är min favorit).

Enjoy!

Blessed be!

Personlighets test


Tog ett personlighets test nyss. Här är resultatet:

Din Personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Ofta begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.



Jag tycker att det stämmer till hälften iaf.. Personlighetstypen stämmer rätt bra. Men vissa av yrkerna passar inte alls.. Liksom svensklärare, hallå vill ni att jag ska lära ungar hur man INTE stavar, kanske inte världens bästa idé att låta en dyslektiker lära ut svenska? Präst, tja om de startar en "kyrka" för Wiccaner annars får det vara.. Psykolog??? Hallå jag kan ju inte reda ut mina egna problem och ska nog inte då försöka mig på att lösa andras? Bildlärare skulle jag däremot inte ha några problem med :) SKulle vilja bli det om jag bara orkade gå i lärar-skola...

Vill ni oxå testa er personlighet? Klicka här!

Såg testet på en blogg som jag älskar att läsa: http://lowice.blogg.se/

Blessed be!


Antibiotika panik

Läste en artikel om att läkare är oroliga för att det inte finns tillräkligt med olika antibiotika. För det som händer när man använt en sort för mycket gör att bakterierna blir resistanta mot medlet (altså tål medlet för att det utveklat sig i det) vilket gör att man inte kan behandla det. Detta kan utveckla sig i bla. MRSA (Methisillin Resistenta Staphylococcus Aureus ännu ett latinskt namn som jag lärt mig av mammas studier haha) som är stafylococcer (var-infektioner) som antibiotika inte hjälper mot även kallat sjukhussjuka (eftersom det ofta utveklar sig på sjukhus där många patienter smittar varandra och blir behandlade med samma preparat).

Här har vi microskåp bild på MRSA.
Lite roligt att jag kan mer om saken än vade det står i artikeln http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5807438.ab


Inte visste jag att bakterier kunde vara så här fina?! Ha ha (ska antagligen inte skratta för jag har dem säkert allihop :P)


Men det är väl klart att denna sjukdo ökar, jag menar det är ju den enda lösningen/behandlingen man får av läkare idag! (Iaf här). Plus att alla åker till sjukhuset för minsta lilla förkylning nu för tiden. Jag menar så fort jag råkar nämna att jag varit förkyld i en vecka kommer folk och säger till mig att jag borde åka till doktorn och få medecin... Men hallå! Det är bara en förkyldning! Det är ju bättre att uthärda vanliga sjukdommar tills man blir riktigt dålig och behöver medecin! Som typ när jag fick en allergisk reaktion med utslag över hela kroppen som blev infekterade, DÅ tog jag antibiotika! Man behöver ju knappast ha det till allt?!

Men sån är jag, jag härdar heller ut än att ta medecin i onödan... Och då fungerar antibiotikan när man väl behöver den! Så ni läkare: ge inte ut antibiotika hur som helst!

Vad tycker ni?

Blessed be!

Borat träning

Godmorgon!

Jag var som sagt och tränade igår...och naturligtvis har jag träningsvärk idag.. Shit va konditionen försvinner snabbt när man inte håller igång! Jag har ju som jag skrivit i tidigare inlägg, inte tränat sen jag fick svininfluensan.. Så när jag väl tränade igår så var det kämpigt. Men jag klarade iaf 1,5 styrketräning + konditionsträning. Inte så illa tycker jag:)

Jag la ut ett klipp på Borat igår när han ska gå på löpbandet..ha ha...så jäkla bra. Då kom jag på att det finns ett klipp till med Borat när han ska styrke träna.. Lägger upp det nedan:



Jag fattar inte att Sacha Baron Cohen (han som spelar Borat) kan spela så bra, jag skulle ju inte kunna hålla mig för skratt haha..

Blessed be!

Dagens låt 090917

Dagens låt "lose yourself" med EMINEM. En av de få seriösa låtarna so EMINEM gjort, många är ju mest bara skoj (Ifs gillar jag de andra oxå men det är skönt med ombyte:) )


Blessed be!

Meh, låt Drew B. Vara i fred!

Läste nyss på MSN att drew Barrymore har fula frisyrer. Men va f_n låt henne va! Vem har sagt att man måste se ut som alla andra? Och vem har sagt att man inte kan ha en badhairday? Laddar upp bilderna de hade med som exempel på hennes "hemska" hår... Jag menar lägg av..


Här tyckte de hon hade tråkig frisyr...men va f_n är hon på röda mattan eller? Kändisar måste väl oxå få gå ut utan att vara super stylade?!

Här tyckte de att hon hade slitet hår, men vem har inte det? Jag tyckte håret var fint på denna bilden.


Här tyckte de att hon inte passade i denna frisyren... men jag tycker att det ser ut som om hon är på inspelning av något. Och då tror jag att det är regissören som bestämmer hur de ska se ut? Sen tycker jag inte att det är något fel på frisyren här, men vad vet jag?

Här gillade de inte färgen... So what?

Ok, den gär bilden gillar inte ens jag  men jag tycker iaf att det ska vara upp till var och en hur man vill se ut... Sen ser kortet gammalt ut så det kanske var på modet då?

Kommer inte ihåg vad som var "fel" på denna bilden... men inte ser jag det heller, gör ni det?

Här klagade de på att hon hade utväxt från blonderingen... Men är det inte bra att veta att hon inte slösar på pengarna genom att gå till frisören varje dag? Som sagt hon måste ju få vara som alla andra människor...

Här har hon ingen utväxt, det är inte långt och slitet och det är inte page..men ändå klagar de på det... Tydligen så är det så att den/de personen/personerna som gjorde artikeln inte gillar själva Drew Barrymore... Varför ska de annars klaga på ALLt hon gör med håret?

Det måste väl ändå finnas annat att skriva om än att de inte gillar hennes hår? Kom igen skärp er!

Blessed be!

kebabb=träning

Idag blev det kebabb-rulle alla Baroness... mums! Jag vet att det är en bit att köra för att hämta rullen där och att det finns ställen som är närmre som oxå serverar kebabb, men de har inte Baroness goda fullkorns bröd som det har till kebabben, detta brödet är så himla gott så det smakar som typ kött! Shit va gott det är. Och nu har jag även lurat på Tony (min morbror och arbetskamrat) att äta den så idag ville han oxå ha en rulle hi hi..



Så jag körde och hämtade maten, och nu har vi glufsat i oss det :) Det sämsta med rullen är att jag alltid öppnar den i fel ände vilket resulterar i att all sås rinner ut när man kommer till slutet, så man får slurpa som sat_n så att man inte går miste om något haha.

I eftermiddag ska jag och Emmelie åka och träna på "Friskis", det behöver man nog efter kebabben haha. Jag har ju inte tränat sedan jag fick svininfluensan så vi får väl se hur det går... Man har väl noll kondition nu. Men jag är ju konditor så det kanske hjälper? haha kondition/konditor? (jag veeeet jag har sjuk humor som bara jag fattar men vem bryr sig haha).

Jag känner mig typ som Borat i denna videon när jag ska "springa" på löpningsbandet...ha ha...fan va bra han är! (Sen brukar jag ifs. härma Borat när jag kliver upp på bandet...så att Emmelie får skratta lite haha).

Blessed be!


Stäng på värmen!!

Godmorgon!

Va kallt det är på morgnarna/kvällarna nu! Nu är det totalt höst...blir faktiskt lite putt :( Och de sätter ju inte på värmen till elementen i lägenheten heller förrän det typ varit 40 minusgrader i två veckor så man håller på att frysa ihjäl! Fast än är det inte så farligt, förra åren satte de inte på värmen förrän i december och då hade jag max 15 plusgrader i lägenheten i en vecka innan vi i huste kunde övertala dem att stänga på värmen :( Tydligen stänger de av värmen på något sett så att det inte går att stänga på elementen (även om man vrider upp elementen på högsta så är de iskalla). Jag tycker att det är för jävligt, jag begär inte att jag ska kunna basta i lägenheten året om, men jag ska väl iaf kunna ha 20 grader varmt på vintern?

Typ så här kallt är det på vintern...innomhus!


Och det är ju en sak att jag fryser ihjäl i lägenheten men min stackars hund då?! Jag menar jag kan ju klä på mig alla mina kläder så att jag blir varm, men det kan ju knappast Calypso. Minns förra året så fick jag lägga en filt över henne och sova på golvet med henne så hon kunde sluta darra... Taskigt tycker jag. Och det kan ju inte vara bra för hyreshuset heller? Jag menar allt måste ju bli fuktigt och så blir det mögel i väggarna, så de kanske borde stänga på värmen nu...

Och om hyresvärdarna inte passar sig så kan man väl snart göra snögubbar inomhus :(



Jag vet att det blev ett surt inlägg men jag tycker faktiskt att det är dåligt av dem att vägra oss värme som enligt kontraktet ingår i hyran :(

Har ni samma problem?

Blessed be!


Dagens låt 090916

Dagens låt "It's raining men" med Weather girls. Orginal låten, som jag tycker är bättre än de som gjort den efter :)


 

Blessed be!

Nigel Barker

Satt och tittade på Top Model 12 för ett tag sedan, gillar det programmet. Mest gillar jag när de blir stylade inför alla fotograferingar (det skulle vara sjukt roligt att ha det som jobb själva stylingen altså). Sen gillar jag ju naturligt vis när de kommer till det avsnittet när de ska klippa håret på modelllerna haha. Detta är alltid lika roligt att se det är alltid någon som bryter ihop och stor tjuter för att de får klippa sig eller att de får byta hårfärg, jag menar vad tror de att de som modell får välja hur de vill se ut detta är ju upp till de som betalar deras lön för att de är reklam för dem! Inte så smarta alla som är med haha..

Aja, jag kom på att det var en särskild "fotoshoot" förra omgången som jag fastnade för. Fotografen var Nigel Barker (geni-varning) alla hans bilder är hel otroliga och dessa är mina favoriter (so far).

Analeigh.

Clark. (Vann just denna omgången av foto)

Elina.

Isis.

Joslyn.


Lauren-Brie

Marjorie.

McKey (vinnaren av Top model 11)

Samantha.

Sheena.

Vad tycker ni? Visst är de underbara dessa bilder! Totaly my style!

Blessed be!


Swayze R.I.P.

Hörde idag den tråkiga nyheten att Patrick Swayze dött idag av sin Cancer. Jag blev verkligen jätte ledsen när jag hörde detta, han verkade ju bättre ett tag nu eftersom han gick upp i vikt och såg piggare ut och så bara händer det...livet glider ifrån honom. En liten tröst är ju dock att han nu slipper lida mer, men det är sorgligt iaf :'(

Fast å andra sidan så är det ju ett mirakel att han ändå klarade sig så här länge, jag har ett svagt minne av att de bara gav honom någon månad att leva när de väl hittat cancern i honom. Så det är ju positivt att han ändå fick vara med längre än vad de sa att han skulle få leva. Fast jag vet ju inte hur han hade det med sin sjukdom, kanske var den så hemsk att han inte vela ha så lång tid? Men vad vet jag? Jag skulle nog vara gad om jag fick leva länge även om det gjorde ont, men man vet nog aldrig riktigt innan man är i situationen själv. Visar klipp nedan som minne av en underbar person, dansare, sångare och skådespelare! Du kommer att vara saknad!


De riktiga videorna är inaktiverade, (antagligen många som använder dem idag). Men hittade detta fina kollaget med lite bilder istället.


Patrick Swayze blev bara 57 år gammal, och han var en av de största ikonerna av 80-talet. Och jag personligen vill minnas honom som den starka, friska och glada person han var i sina krafts dagar. Som i min favorit film med honom "Dirty Dancing".

Blessed be!

Utrensning...

Godmorgon!

Jag städade färdigt igår som jag sa att jag skulle göra. Sen satte jag igång att rensa i min smink låda... fy f_n va skit jag sparat på! Slängde typ hälften av allt smink jag hade och ändå sparade jag på gamla ögonskuggor som *NÄSTAN* är slut... Jag upptäckte att jag typ hade kvar allt smink som jag sparat på mig sen jag började använda smink typ i 6:an... Och vad ska man med alla läppbalsam som man inte använder och som typ är helt uttorkade?! Och så hade jag gamla sminksvampar som var så torra att de smulade sönder...fattar inte att jag inte rensat ur lådan tidigare! Nu kan jag ju till och med stänga lådan haha.

En sån här låda skulle jag behöva, just nu ligger allt ihoptryckt i ett gamalt smyckesskrin..

Har kommit underfund med att jag borde rensa bland nagellacken oxå... det är en hel del som är nästan slut där med men som jag ändå sparar för att jag KANSKE kan använda dem till något... (Tydligen förtränger jag tanken på att man inte kan få ut färgen utan att skruva på korken helt och hållet...:( )

Jag behöver verkligen rensa lacken....



Och nu kom jag på en till sak, varför går inte penseln ända ner i botten på "flaskan"? Detta skulle ju göra att man kunde utnyttja hela innehållet i nagellacket! nej då har de kapat av den så att den är typ en halv cm ovanför botten *när den är på skruvad* men sen försvinner ju typ lika mycket till när man skruvar av den och så kan man ju i princip bara använda halva flaskan med lack. Antagligen har de gjort så för att man ska tvingas köpa nya lack oftare :( Dumt är det iaf, eller hur?!

Ha en bra dag!

Blessed be!


Dagens låt 090915

Dagens låt "From yesterday" med 30 seconds to mars. Denna frisyr och hårfärg passar Jared Leto perfekt! Låten är som vanligt underbar:)

 

Blessed be!


Städa är såååå tråkigt..

Ska snart hem och städa...det är ju inte som att baka precis... Kan man inte ha en lite robot som städar varje dag åt en så att det alltid är rent och fräscht? Och om den ändå städar kan den ju tvätta, och om den ändå ska tvätta så kan den ju handla mat, och om den ändå ska handla mat så kan den väl laga till maten oxå...haha jag är inte lat näää då..

Min nya butler?

Men allvarligt, lite hjälp hade ju suttit fint iaf. Men jag ska säga er att ibland så städar jag något så frenetiskt att jag liknar Monica i serien Vänner (Typ dammsuger dammsugaren haha). Det är liksom när jag får ett städryck så händer allt på en gång :) Men sen kommer hunden fram och så är det lika skitigt efter typ ett dygn...och så ofta orkar jag inte städa det får räcka med ett par gånger i veckan.



Blessed be!


Hungrig/YRROL

Äntligen lunch! Sååååå hungrig idag (oxå haha). Idag blev det kycklig med ris, pommes och mammas brunsås haha, mycket gott och en standard söndags mat :) Naturligtvis blev det över till mig så jag har med mig restarna som räckte för två dagar så jag får äta det imorgon oxå och jag är inte alls ledsen :) Kycklig är blad det bästa jag vet! Gott!!!

Titta nu pratar jag om mat igen, jag är inte alls besatt haha.. får se vad ska jag prata om??

Jag såg ju YRROL igår, fy fasen va rolig den är! Detta är totalt min sjuka humor XD Jag har typ tvingat alla jag gått i skolan med att koll apå den minst en gång :) Det måste man ju annars förstår de inte hur rolig jag är när jag citerar hela filmen helatiden haha.. typ som att jag alltid säger: "Nä men va fan...hämta saxen", eller "Jag har ätit pannkaka!" ser kanske inte så roligt ut men har man sett filmen så fattar man :) Ska lägga upp lite klipp från filmen som förklarar lite av det roliga haha.

"Det är inget fel på min tyska, det är ju inte skrivet av en riktig tysk, det är ju helt andra bokstäver"... "Japp music!, nä men va fan?" "Ska vi inte pröva att trycka på ON?"
Så underbart, detta är typ min morfar som alltid har radion på högsta volym och på en lustig kanal för att han inte vet hur man ändrar det haha..


"Sen kan det vara en lampa som man inte riktigt ser och så blir det svart...Eller jag vet inte". "Om vi maler ner hans fru till hamburgare så kan han ju inte äta dem...för han är ju vegiterian" Detta är humor, jag fattar inte hur de bara kan komma på allt...


"Jag har ätit pannkaka!" "Rasta mutta cimmerlinen" haha..underbart särskills om de alla är blinda:)


"Hur ska jag kunnat vara otrogen jag har ju varit i afrika?!" "Men din pappa är lite mörk under ögonen det måste vara därifrån..."
HUMOR, nu får jag sluta lägga in klipp, snart har jag ju laddat upp hela filmen haha...

Blessed be!

Blogg/Dagbok?

Godmorgon!

Läste en artikel i min "Cosmo" igår om att man borde skriva dagbok för att må bra. Jag trodde det var det jag gjorde här på bloggen och visst det är det ju lite. Men när man läste vidare i artikeln så komm de fram till just det, "I bloggen kan man inte skriva om precis allt man tänker och känner". Och visst det kan jag hålla med om. För jag vet själv att vissa saker skulle jag aldrig skriva om här. Och det är nog bra för vem f_n skulle villja läsa en blogg som bara handlade om problem och rädslor? inte jag iaf. Så det var bara att ta fram en bok att ha som dagbok och börja skriva av sig :)



Inte så svår att få upp dessvärre :/

Jag tog dock inte en sån man hade när man var liten, ni vet en sån där i plast med ett litet lås (som man inte insåg att vem som helst kunde få upp bara genom att sticka in vad som helst i låset haha). Nej jag hittade en oanvänd bok som jag köpt in för typ 2 år sedan för att skriva in alla mina recept i fast det blev ju aldrig av haha. Och jag måste erkänna det var väldigt skönt att bara skriva. Utan att behöva tänka på formuleringar, stavning, punkter (som jag är kass på) eller om det man skrev inte var något sammanhängande över huvud taget. Och jag måste säga att detta var första gången jag skrev dagbok utan att känna rädslan för att någon skulle läsa den. Ävan när jag var liten så kunde jag inte skriva om vad som helst i dagboken för att jag alltid var rädd och trodde att någon skulle läsa den :(

Lite enklare och utan lås, jag gömmer väl den istället :)


Men nu har jag kommit igång och det känns bra. En annan sak som stod i artikeln som känndes bra att läsa var att: man inte MÅSTE skriva varje dag, detta inbillade jag mig förr och kännde mig jätte dum när jag inte skrivit ett par dagar. Men det är ju just det, att dagboken ska man skriva när man vill och om man känner att man behöver få ur sig något :)

Shit va jag pratar om detta då! Nu ska jag sluta tjata, jag ville bara meddela att jag tycker att detta var en riktigt bra idé!

Ha en bra dag!

Blessed be!

Dagens låt 090914

Dagens låt "Cheated on me" med Gavin Degraw. Fin låt, fin röst, fin fin fin :)


Blessed be!

Nattmacka :)

Molly och jag hade ju filmkväll igår.


Vi såg "Bedtime stories" med Adam Sandler (från "50 first date" och "Click"), , handlar om en kille som berättar sagor för sina syster-barn som blir verkliga dagen efter:) Mycket rolig film, fast den blir lite förutsägbar emellanåt (inte bara för att de brättar vad som ska hända dagne innan utan hela filmen). Denna får 4 av 5 pentakel.


Sen såg vi "The accidental husband" med bla. Uma Thurman (från "Kill bill" och "Pulp fiction"), Colin Firth (från "Stolthet och fördom" och "Love actually") och Jeffrey Dean Morgan (från "P.S. I love you" och "Grey's Anatomy"). Romantisk komedi om en "up-tight" kvinna som är en kärleks-doktor som ska "lösa" allas problem men egentligen förstör för många. När hon sedan förstör en gång för mycket så hackar killen in i hennes register och registrerar att de är gifta... resten får ni se själva :) Mycket rolig och romantisk som lockar till mer än ett skratt :) Denna filmen får 5 av 5 pentakel av mig.


Komedi med bla. Rob Schneider (från "Hot chick" och "Deuce Bigalow" plus typ alla filmer Adam Sandler är med i haha). Och David Spade (från "Just shoot me" och "8 simple rules"). Rolig och bra film men känns ändå lite B... Handlar om tre vuxna män som spelar Baseball mot ungar som mobbar andra ungar för att de vill att alla ska få spela oavsett om de är töntar eller inte. Bra koncept men den når inte riktigt fram som en riktigt bra komedi lite för mycket tönt varning över den. Denna filmen får 3 av 5 pentakel av mig.

Sen såg vi inte mer eftersom vi tänkt att gå oh lägga oss, men sen började Molly fulla killkompis ringa och prata om en massa osammanhängande strund och försökte stöta på henne hela tiden så vi satt upp till 02.00 och lyssnade på allt lustigt han satt och babblade om haha...fan va roligt när man kan lyssna på sånt när man själv är nykter haha. Sen blev vi hungriga så då fick vi gå och ta en nattmacka fats vi redan borstat tänderna haha. Men vi skyllde på att det faktiskt var en ny dag så det var tillåtet haha. Roligt hade vi iaf :) Vi drev som stan med honom så Molly och jag låg typ dubbelvikta och flabbade hela natten haha.

Nu ska jag gå o kolla på YRROL för hundrafemtielfte gången haha..Har ni inte sett denna så bara MÅSTE ni se den! Jag vågar påstå att detta är den roligaste svenska filmen genom tiderna! Den får absolut 5 av 5 pentakel av mig!!!!


Blessed be!

Dagens låt 090913

Dagens låt "Cop stop" med Gavin Degraw. Underbar röst och han verkar ha en helt otrolig personlighet som bara gör honom bätre hihi.

 

Blessed be!


Glass äventyr:)

Det var fint väder ute en stund mitt på dagen så vi passade på att sola lite (vem vet detta är kanske enda solen vi får innan nästa år?) Eller ja, jag och Mamma solade, Molly klagade på att det var för varmt och att hon ville ha snö... Jag veeeet hon fick stryk sen för att hon önskar snö i september :)

Mamma och jag njuter av solen...


Molly sitter i skuggan med Calypso tills hon börjar frysa och då går hon motvilligt och gör oss sällskap i solen haha..

Sen fick Molly och jag åka ut på lite äventyr, mamma blev sugen på mjukglass med strössel. så hon bjöd oss på glass om vi åkte till stan och köpte åt henne.. Jag körde (lusigt va eftersom Molly inte har körkort haha) och Molly fick hålla kylboxen som vi skulle frakta glassen i så den inte smälte innan vi kom hem till mamma med hennes glass :)


Här sitter Molly inträngd och hållandes kylboxen haha, så söt!


Här är en bild fån fotbollen igår... jag flummade mig lite, för att Molly envisades med att ta kort på mig när jag diskade efter fotbollen, som btw slutade 2-2...

Nu ska jag och Molly hem till mig och titta på film ikväll igen haha:)

Blessed be!


Himlens vida väv

Godmorgon.. eller ja godmiddag hrm... sov lite länge idag. Men jag vaknade upp till världens vackraste himmel:

Visst är den undrbar! Sen gick jag och Calypso ut i trädgården och då såg hästen i hagen oss, gnäggade och travade snabbt till oss (den tror tydligen att Calypso är ett föl..)

Så söt!


Så här står den och väntar på att Calypso ska komma fram och hälsa på den :)


Men Calypso var strängt upptagen med att äta gräs, hon tror tydligen oxå att hon är en häst XD

Sen gick vi i skogen, och sedan gick vi till Mormor och drack kaffe, och ja naturligtvis ville Calypso oxå ha kaffe, allt Matte äter och dricker ska hon oxå ha haha..

Nu ska vi ut i trädgården och sola lite :)

Se ya!

Blessed be!


Dagens låt 090912

Dagens låt "Going under" med Evanecense. Jag är bara så avundsjuk på Amy Lee, hur snygg får man vara?? Och jag bara vill ha hennes kläder... sen sjunger hon sjukt bra!

Blessed be!


Friday night live

Friday night live= A-lag fotboll Örsjö-Flerohopp och jag är där då blir det live...ha ha Jag ska stå i kiosken ikväll med min kära syster Emmelie, så förkläde på och laga korv och kaffe haha. Molly skulle ev. komma och titta om jag förstod det rätt? Vi skulle ha filmkväll idag och eftersom jag skulle stå i kiosken så skulle hon nog komma och titta så kunde vi gå hem till mig efter...

Jag veeet, ni tänker gör de där två inget annat än har film-kvällar...svaret är: nej! ha ha...eller ja, vi har ju snack-kvällar oxå :) Men det blir ju så när vi träffas så sitter vi och snackar och när vi inte har något mer att snacka om så blir det film :) Man är ju något av ett filmfreak..

Film galningarna :) Jag tror på allvar att vi är själ-tvillingar, vi vet precis hur den andre känner och tänker och tycker lika dant om det inte gäller ägg ätning...då vill jag ha gulan och Molly vitan. Men på det sättet så kompletterar vi varandra iaf ha ha.

Jag tycker att jag är världens lyckligaste tjej som har två helt underbara systrar Emmelie och Molly!!! Ni är det bästa jag vet!

Nu måste jag gå ner till fotbollen, tänkte bara hinna med ett inlägg till innan jag måste ner till fotbollen. Kommer säkert ett inlägg efter matchen :)

Blessed be!


Sjuk humor...

Lunch, och gissa vad jag äter....Tacos...IGEN! Det blev så mycket mat över när jag gjorde det (tydligen missbedömmer jag mängden när jag är sat_ns hungrig haha). Men idag är sista dagen jag äter tacos, iaf denna veckan haha.

 Vi satt och lyssnade när en av våra trafikledare satt och försökte förklara för en chaufför hur man använde den bärbara scannen. Och det var sååååå roligt när man bara hörde en sida av samtalet. (jag vill bara förklara att när de säger skjuta så menar de att de trycker på scannings-knappen så att den scannar, det är bara att när vi började fantisera om vad de menade så kunde det låta rätt roligt) jag ska försöka återge samtalet från vår sida (bara den ena som pratade alltså).

-Vet du inte hur den fungerer, vad ska du göra då?
- Ja men då bara skjuter du dem.
-Nej, du får inte skjuta på coldspeed!
-Jo men du får öppna lite försiktigt och titta ut inna du skjuter dem.
-Nej, om du skjuter dem så hamnar de i historia.
-Ja ja men skjut dem så kan du köra hit sen, hej då.

Gissa om vi höll på att garva ihjäl oss! För oss spelades det upp en bild av värsta action-filmen när folk skjuter hej vilt, fast bara med scanner men ändå ha ha.

I våra huvuden såg det ut så här, men...

...i verkligheten var det inte farligare än så hår :)



Tänk va lättroad man är, det sjuka är att vi allihopa på jobbet har typ samma humor så det skrattas endel. Fast det är nog bra att alla har samma humor annars kanske någon skulle ta illa upp när vi skojjar och håller på :)

Hur har ni det på erat jobb/i skolan?

Blessed be!


Förklaring till Meduzza

Godmorgon, jag vill bara på peka att mitt alias Meduzza inte kommer från Eddi Meduzza som många vekar tro. Utan det är från grekiska mytologin där gorgonen Medusa var med. Men eftersom det tydligen är ett mycket populärt namn är det alltid upptaget (jag använder mig av namnet överallt), så fick jag justera det lite så det blev Meduzza istället :) Jag hade ett projekt arbete om just Medusa när jag gick på Jenny Nyströmsskolan och fastnade för henne.

Det jag hittade avr att hon beskrivs som många olika "monster" beroende på vem som skrivit/berättat om henne. Det enda som i prinsip är den samma är att Medusa är en kvinna, hon har ormar som hår och en blick som kan förvandla människor till sten.

Nedan kommer lite bilder jag målade i samband med projektet där jag målade olika bilder för de olika berättelserna om hur hon såg ut:


Här har vi Medusa med orm-kropp.


Här har vi Medusa som harpya (fågel-kvinna) med vingar och klor till fötter.


Mär har vi Medusa som människa/havsnymf. Oxå med henner två systrar Stheno och Euryale.


Här har vi Medusa som ett totalt monster som knappt är mänsklig.

Här har vi Medusa som en fe/nymf.

Och här är min favorit, detta är en skiss av en målning jag såg som David Bowie hade målat och det är bara så underbar, jag var bara tvungen att måla av den!.

Här har vi en lika dan bild som ovan men jag försökte mig på oljefärg den här gången (första gången jag använde mig av oljefärg). Jag modererade bakgrunden lite. Personligen tycker jag att den svart/vita bilden är finade.

Vad tycker ni?

Blessed be!


Dagens låt 090911

Dagens låt "The kill" med 30 seconds to mars. Underbar låt, och man vill ju bara drukna i Jared Letos ögon!!!

Jag bara älskar scenen när det är två av Jared *MUMS*...

Blessed be!


Jag och Chandler är nog samma person

Jag tittade på vänner (för ovanlighetens skull haha), och då var det avsnittet när Chandler och Monica ska ta kort till förlovnings bilden. Och det är här jag och Chandler är samma person, han kan nämligen inte le när någon tar kort...iaf inte le fint utan det blir bara grimaser när han försöker. Detta är precis vad som händer mig och därför finns det inte många kort på mig när jag ler...

Ursäkta den dåliga kvalitén, detta var det enda klippet jag kunde hitta.. Visst är det bara för roligt!!??

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Blessed be!


Idol 2009

Kollade på Idol 2009 igår, jag håller på att skratta ihjäl mig! Jag har börjat förstå att det finns många där ute som inte har en aning om hur de låter när de sjunger. de kommer till juryn och tycker att de är bäst i världen och när juryn säger att de inte sjunger bra så bara total blockar de det och tror inte på dem... jag menar om någon kan höra om man sjunger falskt så borde det ju vara dem? I och för sig så kom ju Amanda Jensen 2:a utan att kunna sjunga rent, men juryn erkände ju iaf att de inte heller tyckte att hon kunde sjunga utan att det var för att hon hade sån utstrålning, och att det var därför hon gick vidare..

Men det bästa med gårdagens avsnitt var ändå när det kom in två "töntar" (de var ju inte så töntiga på riktigt) och låtsades att de ville sjunga men att de var så nervösa så att de bröt ihop... Detta kallar jag underhållning! Juryn gick på det stenhårt så de fick leta upp killarna och fråga om det var på skoj eller om de verkligen var på riktigt, men det var ju naturligtvis på skoj.

Fy fan va roligt, kul att killarna tar upp vad så många faktiskt gör när de kommer dit på audition och inte kan sjunga och bryter ihop när de säger rakt ut att det inte är bra. Den korta killen ska bara bli skådespelare! Ett tag funderade jag på om han verkligen var så korkad som han spelade, plus att han blev en helt annan person när han kom in andra gången :) BRA GJORT!


Och sen då detta som de visade i slutet av Idol igår... jag höll på att kikna av skratt, han var ju bara så söt som var tvungen att nynna musiken mellan sången, hahahaha... Jag skrattade så jag grät, och sen gick det typ 5 min och så började jag skratta igen...så höll jag på tills jag somnade igår hahaha..

Någon mer än jag som bara tittar på uttagingen? Jag tycker att det är roligast, sen blir man bara sur när inte rätt personer går vidare. Så jag får väl se om jag kanske tittar någon mer gång efter uttagningen...

Blessed be!

Bilder..

Tänkte lägga upp lite fler av de bilder jag målat, dessa är från min asagud-period. Med tanke på min religon så har jag läst mycket om de flesta religioner gamla som nya och kom fram till att alla är väldigt lika.. Varför bråkar alla om att deras religion är den enda rätta? Efter mycket forskning kom jag fram till att alla i grund och botten är den samma, den bara visar sig olika och betyder olika saker.. Så varför bråka när alla kan få tycka och tänka som de vill? Det är ju som att säga att alla ska tycka om samma glass-smak, vad vore det för rolig då? Men från början så är det ju samma sak: Galss bara olika smaker och folk gillar olika saker eller hur?

Any way, back to the drawings..

Midgårdsormen, enligt myten är det den som höll/håller vår värld hel. Den växte oupphörligt tills de kom på att om de stoppade svansen i gapet på ormen så växte den inte. en rolig sak är att guden Loke är Pappa till Midgårdsormen. (Han har tydligen många barn och är både mamma och pappa till en del av dem, lustigt men vem har sagt att gudar inte kan vara tvekönade haha..)


Uttaget ur historien om hur en jätte skulle bygga en mur åt gudarna enbart med hjälp av sin starka häst på 1 dag, om han lyckades skulle gudarna ge honom gudinnan freja i pris. Naturligtvis var det Loke som slog vad om detta och för att de inte skulle bli tvungna att ge bort Freja fick Loke förvandla sig till ett sto så att han lockade bort drag-hästen innan muren kunde bli färdig...och resultatet av den parningen blev Odens åtta-benta häst Sleipner.


Här har vi Oden på hästen Sleipner och vargen Fenrir. Sleipner och Fenrirs-ulven är Lokes barn. Fenrir är en stor varg, större än gudarna. Fenrir var fruktad även av gudarna, det var bara guden Tyr som vågade ta hand om honom och blev av med ena handen på köpet..


Här har Jätten Tjatse förvandlat sig till en örn och rövar bort Gudinnan Idun med hennes magiska äppel som gör att gudarna och gudinnorna inte åldras och aldrig dör.


Här är när guden Loke får sitt straff för att ha vållat Balders död. Hans straff är att han skulle vara fastbunden på ett berg med sin sons (Fenrir) tarmar som rep (det enda som skulle vara starkt nog att hålla honom bunden). Och att en giftorm skulle droppa gift på honom i all evighet. Men Lokes fru blev så ledsen så hon bad om att få hålla en skål under ormen så att inte giftet droppade på honom vilket gudarna gick med på. Men skålen blir full emellanåt så att hon måste tömma den och då hinner alltid några droppar träffa Loke så att han skakar kraftigt och okontrollerat och det är detta som ska vara orsaken till jordbävningarna.

Vad tycker ni?

Blessed be!

Tacos!!!

Gjorde tacos igår när jag äntligen kom hem efter mat-handlingen. Shit va gott det är! Sen kan man ju alltid försöka inbilla sig att det är nyttigt eftersom man äter så mycket grönsaker till haha..(som om det skulle hjälpa med vit-tortilla bröd och köttfärs med flott i haha). Aja, det blev massa mat över så nu har jag matlådor till tre dagar. Äter en av lådorna nu, innehållet altså inte själva lådan haha.

Jag köpte Listerine igår oxå, men fan va stark den är! På reklamen så exploderar ju den i munnen när de sköljer med den, men jag visste inte att det var på riktigt! Det känns iaf så när man får det i munnen, det är så strakt att det typ sprutar saliv ur munnen efteråt som om munnen försöker stöta bort medlet...känns inte som att det är så bra? Jag får väl använda upp den, men sen tror jag att jag försöka med någon annan sort som är mer mun-vänlig (annars kanske tänderna fräts bort med tanke på hur starkt det är..)

Så här känns det, fast jag ser inte så glad ut när det exploderar...


Jag använder den här gröna, så jag vet inte om det är bättre med någon av de andra färgerna?


Jag upptäckte en ny bra blogg igår, det är Fokis lillasyster Fay. Jag gillade hennes blogg, visst hon uppdaterar kanske inte lika ofta som andra men hon skriver lite mer om henne och om saker hon funderar på osv... vill bara göra lite reklam för hennes blogg för den är sån som jag gillar att läsa.
ffayis.blogg.se
Den bloggen är som min kusins blogg som jag oxå avgudar, även om vi typ pratar varje dag så gillar jag att se vad hon har haft för sig och vad hon tänker på haha, mycket bra blogg det oxå!!! *TIPS*
thelly.blogg.se

Vilka är era favorit bloggar??

Blessed be!

Dumma öron.

Godmorgon! Jag mår inte så bra idag, jag har fått inflammation på balans-nerven IGEN (sitter i öronen om det är någon som funderar över rubriken)... eller Vestibularisneuronit som det heter på latin. Jag veet onödigt vetande men eftersom jag har detta typ 6 ggr om året så vet jag vad det heter. Sen fastnar latinska namn på hjärnan eftersom min mamma är sjuksköterska och kan alla orden och säger dem till mig... typ som när jag fick en smäll på näsan så att det blev blåmärke från näsan och runt hela ögat så heter det "brillenhematom" sjukt att man kan sånt eller hur?!

Lustigt att en sån liten grej kan göra en så sjuk/dålig..


Iaf, så beror det på att jag var sjuk/förkyld förra veckan och fortfarande lite förkyld, för då får jag nästan alltid inflammation på balansnerven. detta gör att jag blir sjukt yr och har jätte svårt att hålla balansen (ibland försvinner balansen helt så jag blir säng-liggande). Och till följd av yrslen mår jag ju narturligtvis illa.. Men jag har tagit en åksjuketablett så får vi se om det lugnar ner sig, det brukar hjälpa lite iaf (tydligen hjälper det för att det "bedövar" balansnerven så jag inte känner av att det snurrar typ..) Det dumma med den tabletten är att jag blir så himla trött.. förra gången jag hade detta och tog en sån tablett somnade jag nästan på jobbet haha.


Men jag tog bara en halv tablett idag så jag ska nog kunna hålla mig vaken... zZZzzZZzz jag bara skojjar. Vi får se om jag klarar en hel dag på jobbet, blir det värre får jag åka hem.

Blessed be!


Dagens låt 090910

Dagens låt "I don't feel like dancing" med Scissor sitsers. Blir alltid glad av denna låten :)

Jag äger denna låten på sing star oxå hahah...

Blessed be!

Nya kläder o skor

Här kommer de utlovade bilderna från shoppingen igår..

Svarta mocka stövletter från New Yorker (underbar affär btw)

Lila mocka stövletter från New yorker


Flätat hårband från Gina tricot.

Lila kjol med svart bälte från Vero moda.

Shopping gänget, Emmelie, Jag och Molly. (Coola-snubben, sista mohikanen och hon gråter hahaha)
Vi trängde ihop oss i ett omklädningsrum så de andra i affären tyckte nog att vi var lite crazy haha..


Jag och Molly hittade två pallar att sätta oss på medan Emmelie provade kläder, gissa om det är skönt efter en heldag :) (det här är den enda bilden då vi var allvarliga annars låg vi dubbel-vikta och flabbade hela tiden haha).


Blessed be!


Snart uppdatering med bilder

Hellu, sitter på min fikarast. Snart ska jag hem och då ska jag ladda upp bilder från shoppingen och lite annat. Jag har haft lite dåligt med tid för att ladda upp bilder nu i veckan. Jag kan ju bara ladda upp bilder hemma inte på jobbet. På jobbet kan jag ju iaf skriva lite inlägg på mina raster, bra va att jag har rast 3 ggr om dagen så jag håller mig uppdaterad haha.

Kom just på att jag måste panik handla innan jag åker hem, jag har ingen mjölk hemma. Och det är en av de viktigaste sakerna jag har hemma, mjölk... Med tanke på att jag typ lever på cornflakes och mjölk så är det ju ganska mycket panik om mjölken är slut haha... men förhoppningsvis så går det fort inne på Kvantum, borde inte vara så mycket folk där idag...

Min nya drog, haha...men allvarligt jag blir inte mätt på morgonen om jag inte får min cornflakes..

Blessed be!

Thai mat!!!

Tjo, nu är det äntligen lunch! Jag har gått och längtat efter min matlåda hela dagen, jag har med mig min goda Thai mat idag, med nudlar, biff och grönsaker. Det är bara sååååå gott! Jag är riktigt stolt att jag kan laga så god mat hi hi.. Och naturligtvis avnjuts måltiden med Chop-sticks :) (That's the only way to do it :) ) Och jag veeet jag äter typ bara pasta i olika former med olika tillbehör hela tiden men det är bara såååå gott!!

GOTT!!!!!!!!!!!!!

Sitter och längtar till 4 december, när jag och Emmelie ska till Sthlm... Varför är det så långt till December? Jag känner mig som ett litet barn typ "är vi framme snart?"... Aja, det är väl bara att vänta.. Idag är det bara 86 dagar kvar tills vi ska åka... och bara 61 arbets-dagar... nej jag är inte alls hyper över att åka, nej då... det är ju 107 dagar till julafton, men jag ser mer fram emot Sthlm och konserten :) Att bro på Julafton, hittade en perfekt julklapp till min mamma här om dagen (jag tänker inte säga vad det är för då råkar hon väl läsa min blogg haha). Så i år blir det lite tjuvstart på julklapps handlandet (jag brukar inte börja förrän i Oktober men va fan man får väl passa på när man kommer på något?)

Dessa grabbar är det jag och syrran ska se o sthlm 4/12-09!!


En del tycker säkert att det är lite väl tidigt att börja köpa julklappar, men allvarligt om man börjar nu så är det inte totalt kaos på stan i ALLA affärer. Priserna är inte höjda för att affärerna ska tjäna mer pengar på det. Man kan handla mer saker eftersom man inte måste handla alla julklappar på en månadslön (och då får man ju pengar över i December).

Mysigt med julklappar juh!!!


Så varför inte? Plus att man då slipper paniken i december när man inte hittar något att köpa, kanske inte vet vad man ska köpa, och om man köper något som någon sagt att de vill ha nu (typ Emmelie som alltid vet vad hon får i julklapp) så hinner de glömma det till julafton. Smart va?

Blessed be!


Shopping!

Godmorgon! Jag och tjejerna var ute och shoppade igår. Eller ja.. jag och Emmelie shoppade Molly hade inga pengar :( Men jag bjöd henne iaf på mat :)
Jag hittade äntligen stövletter!!! så jag köpte två par haha.. bilder på inköpen kommer senare idag.


Här är berget av påsar som Emmelie och jag inhandlade med ett lyckligt leende på läpparna :)


Nu kommer Emmelie att mörda mig men jag bara måste visa denna bilden för den är såååå komisk. Emmelie skulle pröva ett par siden-byxor eller vad det nu var. och upptäckte att larmet satt på ett minst sagt roligt/dåligt ställe hahaha.. vi skämtade om att hon såg ut som Lille-skutt haha.. Jag varnade Emmelie för att jag skulle sjunga Greased lightning varje gång hon hade på sig dem (eftersom de såg ut som Olivia Newton Johns byxor i slutet av filmen Grease.. Vet inte om det var därför hon inte köpte dem... Jag tyckte att de var fina på henne iaf :)

Emmelie köpte Ett par lår höga stövlar från Scorett, En jeans-kjol från Vero Moda, ett linne/tunika från Vero moda, och en rödrutig väst från New Yorker som jag och Emmelie har delad vårdnad om haha.. det fanns bara en kvar i rätt strl och båda två ville ha den så vi delade på den :)





Blessed be!

Dagens låt 090909

Dagens låt "She wants to move" med N.E.R.D. Fortfarande bra låt :)

Blessed be!


Vitlök!!!

Igår fick jag mat av Emmelie som jag skrev i ett av inläggen igår. Det var jätte gott, TACK Emmelie! Och sedan bestämde vi oss för att vi skulle till stan och shoppa och naturligtvis ville och fick Molly följa med :)

Det ska bli roligt att äntligen få komma ut och shoppa lite :) Och om man har tur så kanske man får äta ute på stan haha..(jag är inte alls besatt av mat haha). Att bro på mat.. idag hade jag till lunch: Kycklingfile marinerad med örter och vitlök, Ugnsbakad potatis med olivolja och vitlök, och gratinerade görnsaker...med vitlök..och så åt jag det med tzatziki (oxå vitlök)... Så för att samman fatta det så åt jag vitlök, vitlök, vitlök med vitlök... ha ha gissa om jag stank haha.


Men jag kan inte hjälpa det, jag ÄLSKAR vitlök, och jag är nog en av de få personerna som inte känner doften av en som ätit vitlök (konstigt eftersom jag tydligen går runt och luktar vitlök själv helatiden). Men allvarligt jag känner inte om någon ätit vitlök, jag känner ju inte ens själv att jag jag luktar vitlök... den doften är och förblir en sak som jag inte kan upptäcka haha. Jag har ätit något med vitlök i nu i fem dagar och nu känns det faktiskt som om förkyldningen håller på att släppa, så tydligen är det ju bra med vitlök oxå :) (Tydligen skulle jag inte kunna bli vampyr, då skulle jag ta kål på mig själv haha).

Blessed be!




Varför tar allt lika lång tid?

Godmorgon! Jag gick upp tidigare idag för att jag skulle till jobbet tidigare. Jag skulle göra detta för att jag skulle kunna sluta tidigare eftersom jag Emmelie och Molly (systrarna) ska ut och shoppa. Så jag gick upp tidigare stressade som fan för att tjäna in tid, och ändå blev jag färdig samma tid som vanlig...


Jag fattar ingenting, det är som när jag gick på gymnasiet i Kalmar. Det är en viss busshållplats som ligger 7min från skolan om man går, det lustiga är att det tar exakt 7min även om man springer det fortaste man kan...Det är som om vissa saker bara SKA ta så lång tid hur man än gör haha.."man går och går men kommer aldrig till dörren" liksom haha.

Men på något vänster kom jag till jobbet en kvart tidigare, så om jag hoppar över en av fika-rasterna så kan jag sluta vid halv fyra...Man hade ju inte behövt stressa så om bara affärerna hade öppet lite längre, kan de inte ha öppet till 20.00 iaf?


Jag ska se om jag kan hitta mig några stövletter, och kanske några lampor haha.. Jag har varit shoppingsugen läääänge nu så jag får väl se vad jag kommer hem med. Det värsta är att jag får besluts-ångest när jag ska köpa något...

Blessed be!

Dagens låt 090908

Dagens låt "When love takes over" med Kelly Rowland. Bra låt som jag hörde för första gången igår, lite annorlunda musik mot vad man är van vid att höra Kelly Rowland sjunga men passar henne perfekt även detta.

Blessed be!


Vem tog sista kakan?!

Nu är jag äntligen hemma :)
Jag skulle ha handlat efter jobbet idag, men Tonys (min morbror) son André (min kusin) hade glömt busskortet, så jag sa tt jag kunde köra honom hem, och glömde då helt bort att jag skulle ha handlat :/ Ja ja, dagens goda gärning är ju gjord då iaf haha Puss på dig André, kul att det inte bara är jag som får hjärnsläpp och glömmer saker haha.

Glömska gänget Hi hi..

Any way.. Emmelie ska bjuda på mat idag (Sötis :) Jag ska få Stekt ägg, bacon och potatis, jag veeet inte nyttigt men oooo så gott!!! Hon står och steker för fullt nu medan jag skriver, och svär över att hon bränner korven haha..

När jag kom hem så tänkte jag att jag skulle ta en liten bit av sockerkakan jag bakade igår, men då var det inget kvar... Pappa hade ätit upp nästan en hel sockerkaka själv idag när han var hemma och passade Calypso... Och då kom jag på att : Det är därför jag aldrig bakar hemma längre, det blir aldrig något över till mig :( Nästa gång får jag väl gömma en bit till mig.


Blessed be!


Vaccinet är inte så genomtänkt.

Jaha, och så var det då kvicksilver i vaccinet mot svininfluensan... Någon mer än jag som tycker att det där vaccinet börjar låta farligare än själva influensan?! Jag menar först går de ut och säger att det inte finns något vaccin, sen säger de att det finns. Sen säger de att de att de ska vaccinera alla, sedna bara de i risk zonen. Sen säger de att vaccinet inte är färdig testat så de vet inte vad det har för biverkningar. Och nu säger de att det är kvicksilver i det... Jag tycker inte att det låter någon vidare. (Länk nedan till artikel om det senaste om vaccinet på aftonbladet)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5750185.ab

Jag har ju som sagt haft svininfluensan och blivit frisk utan några större problem än de man har när man är sjuk annars. Visst jag veta tt det kan bli värre för sådana som ligger i risk-zonen typ de som har dåliga lungor/dåligt immunförsvar. Men ärligt talat så tror jag det är bättre att inte ta vaccinet, med tanke på att ingen verkar veta vad som händer om man tar det (man kanske blir ännu sjukare av det?).

Någon som vill ha en spruta?

En annan dum sak är att, de ska börja med vaccinet i oktober. Men om det redan är här varför börjar de inte nu då, detta får mig bara mer övertygad om att det är något fel på vaccinet... Och så har jag fått reda på att sjukhusen inte ger några ledigt under månaden  Oktober för svininfluensan, de menar att de måste ha alla där om det skulle bryta ut. Men hallå! Vem har sagt att det bara kommer att vara svininfluensa i Oktober, det kan väl lika gärna komma nu eller efter oktober?!

Fick en historia med bild, när jag var sjuk om svininfluensan:
Glöm inte att vaccinera er mot svininfluensan annars blir det så här:

Ha ha ha... så jag antar att jag ser ut så nu XD (eller är det så man blir när man tagit vaccinet? ha ha)

Ska ni vaccinera er? Jag tänker inte göra det...(fast jag har ju haft det då kanske jag är immun?)

Blessed be!


Bilder

Fler och nyare bilder, dessa är från 03.

03
Cleopatra

Quaterhästoch en Pinto.

Diablo?

Samvetet, själv tycker jag att djävulen är finast haha. (Och nu får jag flashback från när jag var liten och gick till kyrkans-barntimme med min "Jag är en Jävel på kärlek" tröja..Jag var inte så populär den dagen :/ haha)

Blessed be!

Trött

Godmorgon! Shit va trött jag är idag, jag har typ drömt hela natten så jag känner mig helt slut. ett par gånger vaknade med bultande hjärta och panik känsla i magen som om jag drömt något otäckt, men det lustiga var att jag inte minns vad det var jag drömde om. Jag brukar kunna rabbla upp allt jag dröm med typ varenda minsta detalj, men den här gången minns jag inget alls! Lustigt, men jag vet att jag var rädd, fär varje gång tog det minst en halvtimme för mig att lugna ner mig. (Vid ett tillfälle tyckte jag att det var någon i rummet igen så det kanske bara är mitt spöke som väcker mig?) Så som sagt så är jag typ utmattad idag.


Jag får väl plocka lite lavendel och humle till att lägga i en påse under huvudkudden så att mardrömmarna slutar. Det brukar fungera iaf, jag tror att jag ska ha färdig torkade växter någon stans sen förra gången jag hade mycket mardrömmar... jag får nog leta när jag kommer hem.


En annan sak som fungerar mot mardrömmar är drömfångare, fast min gamla gick sönder så jag får köpa mig en ny på nästa marknad.

Någon annan som får perioder med mycket mardrömmar?

Blessed be!


Dagens låt 090907

Dagens låt "Paid my dues" med Anastacia.

Tyvärr kunde jag inte lägga upp den riktiga videon, det är så tråkigt när de inaktiverar inbäddningen på alla videor...

Blessed be!


Målat mammas naglar igen.

Mamma tyckte det var så fint när jag målade hennes naglar förra gången så nu ville hon att jag skulle göra det igen. Och det är ju alltid roligt så varför inte :)



Blev lite inspirerad av hennes fina pelargoner och målade dem i samma färg:)

Blessed be!


Bakar :P

Det blev ingen fotboll, Emmaboda kunde inte få ihop ett lag så det blev en "walkover". Så nu fick jag helt plötsligt tid över... Och då kom jag på att jag var jätte sugen på sockerkaka...eller ja...smeten haha.



Det är ju det bästa med att baka att man får "slicka bunken" :) Det är ju en av de stora anledningarna att man blev bagare höhö..(och där är det inte bara bunkar det är stora kittlar med smet XD). Och så får man anledning att använda min bästa kompis "slicke-pott" höhö.


Jo då det blev smet över så det blir en kaka oxå haha.

Tyvärr har det ju inte blivit så mycket bakning nu eftersom jag fick ett annat jobb. Förstå mig inte fel jag älskar mitt jobb och mina arbetskamrater, men ibland så saknar jag mitt yrke som bagare/konditor. (Man har ju inte gått 4 års utbildning för ingenting). Men nu blev det iaf av att baka lite hemma, får se om jag orkar någon färdig sockerkaka. Det brukar vara så att jag äter så mycket smet att jag blir illamående och inte vill ha någon färdig kaka efter hahaha..

Blessed be!

Bilder.

Fler bilder...

bild från 02. Försök ignorera att skuggan inte stämmer, jag fick tydligen hjärnsläpp där haha.

Från 02, ett försök att måla PINK.


från 02 ett försök att måla Shakira

Från 02, gallopperande häst.


Den här är även den från 02, målade den till min syrras student.

Vad tycks, bättre för varje gång eller hur?!

Blessed be!


Sovmorgon

Godmorgon! eller ja..godmiddag.. såv länge idag ända till 9.00 faktiskt :) sen gick jag i skogen men Calypso och sjöng på "Bäst att ta sig ett glas" den har inte alls fastnat eller så haha.. Sen kom vi hem och jag duschade så jag är lite fräsh till fotbollen ikväll haha. Det är B-lags match hemma Örsjö mot Emmaboda. Jag och Emmelie ska stå i kiosken, så hoppas på att vi iaf kan få en vinnst med B-laget.

Calypso älskar att springa i skogen :)

Blev ingen film igår, det började en serie på tv 400 igår som jag fastnade vid. Den hette "Miss naked beauty" och handlade om att man ska tycka om sig själv hur man än ser ut. Jag tyckte att detta programmet var jätte bra, de tog upp frågor som varför skyltdockor bara finns i storlek 34-36 och inte i storlek 40-42 som faktiskt är medel storleker på tjejer.

Så de gick runt med nya skylt dockor och försökte få in dem i skyltfönstrerna, mycket roligt haha. Sen så fick alla tjejerna som var med säga och visa vad de tyckte sämst om på sin kropp och det var lustigt för det var tjejer som såg ut som modeller som ändå tyckte att de såg för jävliga ut iaf. Men det visar ju bara att de retucherade bilderna som visas i tidningar och tv gör att alla får komplex. Det är verkligen dags att visa riktiga bilder på riktiga människor!


Ser det här normalt ut tycker ni? Anorexia någon? bilden till höger är med skyltdockor i storlek 40-42, ser inte se bättre ut?!

Såg en artikel om just detta i aftonbladet för ett tag sedan som tog upp just detta för att någon tidning hade tagit en bild på en modell som hade både mage och lår, och de som kommenterat var av blandade känslor. En del tyckte att det var jätte bra, och en del tyckte att det var äckligt. Jag tycker att de som sa att det var äckligt är dumma, de får väl leva i sin fantasivärld där alla är perfekta och är 1.80 lång väger 35kg ovh har bröst som Dolly Parton... Jag föredrar att leva i verkligheten, (visst jag är inte perfekt själv men ärligt talat vem är det?).Under är en länk till artikeln.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article5739126.ab


Vad är det för "fel" på henne om jag får fråga? Och det är ju inte som om hon är "fet" hon har ett litet överhäng på magen...men va fan det får väl jag oxå om jag sitter så, ärligt talat de som säger att hon är ful och äcklig kan dra åt...

Vad tycker ni?

Blessed be!
 

Dagens låt 090906

Dagens låt "A beautiful lie" med 30 seconds to mars. Super bra låt!!! Med mening bakom som står för det jag står för: att man måste ta hand om våran jord och inte ljuga för sig själv att vi missbrukar den!

Och sen vill man ju absolut bara äta upp Jared Leto haha *MUMS*

Blessed be!


Fler skisser..

Tänkte hinna med ett par bilder till innan jag slutar blogga för ikväll..

Alla bilder i detta inlägg gjordes  01. Desig av kläder som jag gjorde ett par under sommarlovet.






Svart vit är bättre tycker jag:P


Försök att ignorera blyersklumpen vid munnen, hände en olycka, så det ser ut som om hon spyr...

Var besatt av Geishor ett tag så naturligtvis är det med en som jag faktiskt lyckades göra en fin kimono på :)

Blessed be!


Gamla skisser

Jag fick så bra respons på mina tidigare inlägg där jag la ut ett par av mina målningar så jag tänkte att jag fram över ska lägga ut fler bilder (vissa är så tidiga sen innan 2000-talet). Kommentera gärna vad ni tycker om dem det är inte så många som sett dem innan så nu kan det ju vara roligt att se vad folk tycker om dem när jag inte längre är rädd för åsikter haha.

från 99 (då 12år) två fiskar som pussas:)


Oxå från 99 försökte mig på en bläck-teckning som är inspirerad av Acke-tidningarna (för er som minns dem) och egen designad klänning.

från 99, Pocahontas..

Från 2000, även här Acke-inspirerad med bikini-mode (ni kommer att märka att jag gärna designat kläder). Här även en av de få tekningar jag färglagt (jag gillar inte fårg utan föredrar svart/vit).

Från 00.

Från 00. design av kläder vad annars?

Kolla lite då och då så ska jag ladda upp fler bilder jag målat, de blir bättre allt eftersom de blir nyare, eftersom det är så att man utveklas ju mer man tränar:) (Som tur är annars skulle det ju vara skit tråkigt haha).

Blessed be!


Regn, regn, regn..

Jaha nu har helg regnet börjat så nu blir det väl inget mer fint väder. Det brykar ju vara så att har det börjat så slutar det inte på flera dagar... Får mig att tänka på Orups låt "regn hos mig"..

Försök att inte tänka på bildspelet, bara lyssna på musiken:)

Funderar på vad jag ska göra ikväll, blir väl det gamla vanliga titta på film...hö hö I så fall kommer det sannolikt en resension imorgon:)

Vad ska ni göra ikväll?

Blessed be!

Bäst att ta sig ett glas

Jag kom på att jag skulle lägga in denna sång idag oxå.. "Bäst att ta sig ett glas" med Magnus och Brasse. Vi sjöng den på fotbollen igår när jag satt och klunkade Bellman haha...så jäkla rolig, synd bara att inte videon finns att ladda upp, enligt min mamma så ska den vara jätte bra.
Any way, här är låten så får ni föreställa er videon haha.

Det är bäst när Brasse säger ..."och inte så blyg" och då säger Magnus "Vem fan är blyg här?!" haha... eller när Brasse säger "och ett riktigt järn i det andra benet också" haha... fan va bäst de är!

Blessed be!


Underbara älskade

Jag har precis tittat på filmen "Underbara älskade", detta är en svensk film med Mikael Nykvist i en av huvudrollerna. Jag tycker att detta är en väldigt bra film för att vara en svensk, som många redan vet så gillar jag inte svenska filmer så detta är ett bra betyg:)

Filmen handlar om en son och hans pappa som mist sin mamma/fru och bror/son i en bilolycka. Hur de hanterar sorgen och hur de försöker hitta tillbaka till livet och varandra. Lite seg i börja men den tar sig och blir jätte bra och sorglig. Gråt-varning så fram med näsduken!

Jag förstår att den här filmen fick en guldbagge, det är den absolut värd! Både Mikael Nykvist och Anastasios Soulis spelar otroligt bra. Underbar miljö i skärgården där filmen utspelar sig, jag vill oxå bo där!!! Denna film får 5 av 5 pentakel av mig.

Blessed be!


Skogspromenad

Godmorgon på er!

Jag var på lång promenad med Calypso och mamma nu på morgonen, skönt väder iaf inne i skogen där det inte blåste. Lustigt att blåsten kan göra så mycket... Solen skiner så det är jätte skönt när det är lä, men som sagt så blåste det väldigt mycket så det blir svin-kallt. Men inne bland träden var det skönt:)


Calypso letar efter sin anka som hon just tappat ner i diket :)


Mamma och Calypso...letar efter...jo visst ankan. Tydligen tycker Calypso att det är jätte roligt att "glömma" ankan så man måste gå tillbaka och leta efter den haha..

Det växte en stor svamp på de fällda träden som lyste fint i orange..


Närbild på svampen, tyvärr blev den orange färgen inte så skarp som den var i verkligheten jag får väl åter igen skylla på min dåliga kamera :P


Dagens låt 090905

Dagens låt "Halo" med Beyoncé, även om den spelas typ 100 gången om dagen på jobbet så har jag inte tröttnat på den (vilket annars ofta händer). Det är bara något med den låten som gör att jag inte tröttnar :)



Underbar!!!!

Blessed be!

Sat_ns match!

Jaha, oh så förlorade vi med 3-2 till Boda...fan va sur jag blir... Men jag får väl glädja mig åt att min granne var skit dålig :P Vår "målvakt" skadade sig som vanligt och fick gå av planen...jag vill inte skriva mer om detta jag blir bara förbannad :(


(Det är Tony som är linje-dommare)

En bra sak var att jag fick en öl av Peter och Tony som jag drack på fotbollen :) Vi satt på jobbet och pratade om öl på sista rasten idag och då kom Tony fram till att han skulle till bolaget, och då ville Peter att han skulle köpa några öl till honom oxå. Sen så sa jag att Bellman är gott, och då sa Peter att Tony skulle köpa en öl till mig för Peters pengar:) så snälla de är! TACK Peter för att du bjöd mig på en öl och TACK Tony för att du köpte den till mig :)


Fy fan va gott det är med Bellman!! (det är Josefins fel att jag fastnat för den haha)


Jag och min kusin André kollade in fotbollen :)


Calypso ville helst ha fotbollen hon oxå...hö hö


Jag och mamma Marina... Jag har min nya polo på mig från H&M, lila öronhängen från Guldfynd och Solglasögon i lila och svart från Algutsrums marknad (det behöver inte alltid vara dyrt och märkes vara för att vara snyggt!)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Blessed be!

Naglar och hår

Som jag skrivit i mina tidigare inlägg så har jag ju färgat håret och målat en ny design på mina naglar, här kommer bilderna jag lovade:)


Här blev det då ljusrosa grund med ljusgrön topp och mörkrosa blommor på.


Och som alltid har jag målat dem själv, bra va?


Och här är då min ny färgade frisyr (oxå själv gjord). Lite mörkare än innan, nu är det mer svart än brunt:) "Me like" vad tycks? Här fick jag till och med lite av mi gröna färg i ögonen som inte syns så bra om man inte är riktigt nära :) (alla tror typ att jag har svarta ögon)

Blessed be!


Pizza!!!!

Jag sitter just nu och avnjuter min pizza "juventus special" med vitlöksost, Mmmm...ost :)

Ska snart ner på fotbollen... Heja Örsjö IF!!!!!!

Vad ska ni göra ikväll?

Blessed be!

 


Örsjö-Boda ikväll!!!!

Ikväll är det Fotboll Örsjö spelar hemma mot Boda!! Vi bara måste spöa dom! Jag bryr mig inte om, om vi skulle förlora alla matcher vi har kvar bara vi vinner mot Boda! För er som inte är härifrån så ska ni veta att vi är ärkerivaler sedan urminnes tider, (undefär som Nybro-Växjö i hockeyn haha). Plus att jag vill att Boda ska förlora för att min granne spelar för boda, och ni som känner mig vet ju varför jag INTE tycker om honom *morr* :( (vi kan ju bara säga att han varken är trevlig eller snäll mot mig när han är full...)

Any way.. Vi skojjade lite om att jag skulle vara med och spela eftersom typ halva laget är sjuka (svininfluensan?). Då sa jag att jag ville stå i mål eftersom jag inte är bra på att springa (är någon förvånad med tanke på att jag har världens sämsta kondition). Så då skulle jag spela i rosa tröja och rosa pumps haha. Vår målvakt har rosa tröja och rosa fotbollskor och han är nr 2....hahahahaha (intern skämt).



Vad tror ni, kanske de kommer av sig och gör självmål haha :P
Chockade blir de väl om inte annat haha (man ser ju inte precis ut som på bilden :P)


Blessed be!

Vid hägerns skarpa skri

Nu har jag äntligen läst färdigt min bok av Lian Hearn "Vid hägerns skarpa skri", jag blir faktiskt lite förälskad i böckerna bara av de fina titlarna på dem :)


(Del 4)
Den var super bra som alla de föregående böckerna i samma serie (är totalt 5 böcker). Detta är ju sista delen om Takeo Otori, men det finns en bok till den jag ska läsa nu som är sista boken men handlingen utspelar sig innan alla de andra böckerna (en så kallad "prequel") och handlar om Shigeru Otori (Takeos adoptivfar).


(Del 5) Boken heter "Och himlens vida väv" och vad jag har hört är den en förklaring till hur det blir som det blir i de andra böckerna och ska få en att vilja läsa om de andra böckerna igen bara för att allt får en annan mening :) låter spännande tycker jag :)

Här är bilder även på de andra böckerna:

Del 1: "Över näktergalens golv"
Del 2: "På kudde av gräs"
Del 3: "Under lysande måne"

Jag rekomenderar starkt dessa böcker, jag menar till och med Molly gillar dem och hon HATAR böcker haha.. (puss och gnag i knät på dig älsklig :P)

Idag blev det min berömda thainudlar med biff och grönsaker till lunch..mumsigt värre! Och nyttigt! bara 4 points enligt viktväktarnas räknesätt :) och då är det en STOR portion :) tänkte att jag skulle klämma i mig pizza ikväll innan fotbollen så då får man ju försöka att inte äta något som är allt för fett till lunch XD Längtar till ikväll :)


Blessed be!


Efter regn kommer solsken :)

God morgon! Gissa vem som har ont i halsen igen...:( Men som jag förstått det så kan man inte få svininfluensan två ggr? I så falla är det bara höst förkyldningen och den kommer ju hålla i sig till våren :P

Any way... Jag målade naglarna igår, de blev ljusrosa botten med ljusgrön intonad topp och med mörkrosa blommor på. de blev faktiskt rätt fina. Jag ska se om jag kan ta någon bra bild senare ikväll och ladda upp på bloggen :)

Där emot kom jag ihåg att ta kort på kläderna jag köpt från H&M..


Knästrumpor i två färger, lila och grå, fint att ha så det skymtar över stövelkanten, eller stövletter om jag bara hittar några :'(

Och här är det en svart bommulls klänning som jag tänkt att ha med någon fin kofta eller liknande.

Och en grå stickad polotröja som man kan ha till ett par leggings, mycket fint!!! Detta är väl något som får mig att se fram emot hösten då jag kan ha på mig detta :) Man måste ju göra något för att inte totalt deppa ihop när hösten kommer :)

Blessed be!


Dagens låt 090904

Dagens låt "Upp över mina öron" med Orup.  Bra låt och jag tänker alltid på min kära syster Emmelie när jag hör Orup, eftersom hon var super kär i honom när vi var små..jag citerar: "Oh, mamma vad mitt hjärta bankar" detta sa hon när hon såg Orup på Tv:n gulligt va?!



Kolla va liten/ung han var 89...haha.. tydligen var han med i melodifestivalen med denna låten hade jag ingen aning om...fast jag var ju bara 2 år då så det kanske inte är så lustigt haha :)

Blessed be!

Jag vill ha stövletter!!

Jag är på jakt efter stövletter, har varit på jakt sedan förra året men det är alltid något fel på dem när jag provar dem:(


De här såg mysiga ut och var dessutom fodrade så man kan ha dem när det är kallt, tyvärr hittar jag inte varifrån de kommer/var man köper dem :(

Jag har en del krav på hur stövletterna ska vara: De ska max ha 5 cm klack eftersom jag är 185cm lång så vill jag inte ha för höga klackar på alla skor jag har... De ska inte heller vara helt platta lite klack måste det vara, och inte tjock klack det ser inte fint ut...de ska INTE vara snabel-sko (met tå som sticker ut fem km utanför foten) eftersom jag redan har stora fötter så behöver jag inte lägga till mer :P de får inte kosta över 1000kr, Och så ska de vara fina... förstår ni mitt dilemma?! När jag väl hittar några så är det något fel på dem, och det är väl där skon klämmer (ursäkta ordspråket haha).

Vet någon var jag kan hitta några fina stövletter som stämmer in på detta? Jag börjar bli lite desperat :/

Blessed be!


Header blev...

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag tänkt måla en ny header att lägga in på bloggen.. den är nu färdig men passade inte till min blogg :( så jag lägger bara upp den i detta inlägget. Kommentera gärna vad ni tycker om bilden :)


Jag veeet kanske inte särskillt likt mig eller Calypso, jag är duktigare på att rita när det inte ska föreställa någon... jag har ju problem med att låta saker bli fula när jag ritar så tex gillar jag inte min näsa så när jag målade den så tänker jag omedvetet "jag MÅSTE rätta till det där det ser hemskt ut" och så vips så är det inte likt mig längre :P

Blessed be!

Torsdag, snart fredag :)

Nu är det torsdag det betyder att fredag inte är långt borta :D På något sett är veckorna inte lika jobbiga nu när True blood går på världens segaste dag (onsdagar), då har man ju något att se fram emot :)


Från gårdagens avsnitt...lite roligt att de är ihop i verkligheten oxå :)

Igår fick jag även mat hos Mamma (hon är så snäll hon). Jag fick Kotlett med ris och brunsås, så blev det över så jag fick en matlåda till idag på jobbet :) Vilken tur jag har som har en så snäll mamma :) Ja, snäll pappa oxå eftersom han sa att han inte ville ha resterna så jag fick dem haha tack pappa!

Mammas brunsås är så god oxå för hon har sin "hemliga" ingrediens äppelmos i... Jag säger "hemliga" ingrediens pga ett tillfälle när jag fortfarande bodde hemma och försökte mig på mammas special rätt stek med klyftpotatis och brunsås...men jag lyckades inge vidare med såsen för mamma hade "glömt" att säga att hon hade äppelmos i den... så den blev ju inte lika god som hennes... så nu mobbar jag henne varje gång hon gör brunsås och frågar om hon ska ha något hemlig i den :P

Lustigt att det kan bli så gott i sås med äppelmos när jag avskyr det annars?? På något sätt försvinner äppelmos smaken och framhäver kryddorna i såsen..


Varför kommer jag alltid in på mat? Kanske för att det är det jag gillar och hatar mest? Det jag gillar, GILLAR jag och det jag hatar, HATAR jag, antar att det är därför :/

Vad gillar ni för mat? Skicka en kommentar med eran favorit rätt :)


Blessed be!

Färgade håret igår

Godmorgon! Jag färgade håret igår, slingade det svart, fast det blev inte så mycket slingor av det det blev mer bara svart med några sparade blonda slingor... men men det är inte så lätt när man ska försöka komma åt själv och skvätter svart färg över hela badrummet haha..


Typ så här tråkig tyckte Calypso att jag var... (obs kortet är från ett annat tillfälle).


Som sagt så gjorde jag det helt själv hemma och tycker att det bler rätt bra fast att jag inte såg något :) (Lägger upp en bild när jag kommit hem idag från jobbet).

Jag fick godkännt från Molly och Kalle iaf :) Mamma och pappa såg inget, men De på jobbet reagerade iaf.. "Här var det svart!!" haha, aja vi får väl se hur länge jag vill ha det svart, jag byter ju hårfärg typ 1 gång i halvåret... tröttnar lätt.

Jag har ju funderat på att färga det rött men jag var osäker på om det går ihop med alla mina lila kläder... och jag ÄLSKAR lila!!! vi får väl se ;)

Fick hem tallrikarna jag köpt från Jotex igår, jätte fina.

Svart tallrik och vit assiett (stavas det så? man har ju dyslexi om ni inte förstått det förrän nu haha)


Blessed be!

Dagens låt 090903

Dagens låt "sex on fire" med Kings of Leon. Underbar låt!!!! Gillar den raspande rösten XD


Blessed be!

Onsdag=True blood!!

Ikväll är det andra avsnittet av True blood på SVT1 kl 22.00-22.55. Första avsnittet var förra onsdagen och efter det är jag fast :) Jag har hört att många tycker att serien är skit men det är något som bara "suger" (ursäkta gliringen) in mig i serien (kanske har något att göra med att jag gillar vampyrfilmer, Buffy, Twilight, Undergorund, Blade...osv). Det jag kan hålla med om är att dialekten är lite jobbig ska vara sydstats dialekt från Lousiana vilket de gör bra i denna serien (inte för att jag är någon expert på dialekter men men..). Men om man bara kopplar bort den delen och koncentrerar sig på själva serien så är det faktiskt bra :) Längtar dock tills Alexander Skarsgård dyker upp XD.

JIPPI Onsdag=True blood


Alexander Skarsgård :) Han sed dock ut som om han försöker sig på en Mr. Burns: "Excellent" se nedan..


"Excellent" hö hö 

Nehe, nu ska jag hem och lägga i lite extra slingor med svart på mig själv :) Tänkte att jag skulle pröva Natural & Easy, så får vi se hur resulatatet blir :) Whish me good luck!



Blessed be!


That's not my name

Jag postade ett inlägg med dagens låt för ett tag sedan med The thing things "that's not my name". Jag skrev i det inlägget att jag tyckte att jag hade hört den låten i någon film... Nu tror jag att jag kommit på det: Wild Child från 2008...

The thing things :) Får se om jag gillar flr låtar av dem, denna låten är väldigt bra iaf..


Filmen, var väl ok rolig men mest fjortisfilm med ett slut som man visste precis hur det skulle gå... Får 2 av 5 pentakel av mig.

Bra låt iaf :)


Blessed be!


Sjukt rolig låt :)

Hittade denna låten på Youtube via min älskade syster Emmelie :) "Bamse" med Britt-Erik. Denna låten är nog officiellt Thorén släktens låt för typ alla kan den utantill av någon anledning (Särskillt Adam och André haha).

 

Det roliga är att den är totalt meningslös och totalt tondöv... men den låter typ exakt som en vanlig Bamse historia XD

Jag har nu ätit lunch, idag blev det Skinksnitzel med klyftpotatis, mums. Har börjat använda citronpepper till kött och sås och kommit på att det är SVIN-gott (ingen glirning här heller haha). Och så måste man ju naturligtvis ha en massa vitlök på!!! gott!



Blessed be!


När blev de höst?

Jag vaknade idag och det var kolsvart ute...min första tanke var "meh! när blev det höst?!" Fick tända lyset när jag skulle bädda idag för jag såg typ ingenting, och det berodde inte bara på att jag var trött :P Det var till och med så jag fick tända i trapphuset när jag skulle gå, jag är faktiskt lite chockad...

Fast när jag gick i skogen i helgen upptäckte jag ju att löven börjat ändra färg så jag borde varit mer förberedd...men ändå..

Kvisten i skogen borde ha skvallrat att det skulle bli svart på morgonen :(
Inte så lustigt att jag känner mig tröttare nu än innan, jag är ju totalt styrd av ljuset... Jag blir trött fortare på kvällarna och har svårare att ta mig upp på morgnarna. Hur ska det gå när detta bara är början :S Jag får väl skaffa lite nya lampor att lysa upp dagen med så jag kan inbilla mig att det är sommar :)

Då var det bestämmt nästa gång jag är på stan ska jag kolla in lampor!!!

Blessed be!

Dagens låt 090902

Dagens låt "God is a DJ" med Pink. Mollys och min låt som vi spelade hela resan mellan Kristianstad och Örsjö på högsta volym med fönsterna nervevade... good times :)


Btw, när denna videon kom ut blev jag helt såld på hennes boustié som linne, så jag köpte mig en boustié och hade den som linne i skolan...gissa om många kollade snett på mig haha, men va fan vi lever bara en gång och får göra det bästa med den tiden vi fått XD Jag ångrar inte en sekund av de gånger jag hade på mig detta och var stolt :D


Blessed be!

Sanna tuggar tuggummi..

Ha ha nu tuggar Jag tuggummi :) Köpte "några" paket efter jobbet så nu är jag gladare igen ;)


Jag är inte beroende näää då... Affären hade fått in min favorit sort igen (av någon lustig anledning är den alltid slut) Liquorice mint mums!!! Så jag köpte några paket hö hö..

Jag fick äntligen lite kaffe hos mormor så nu kan jag sova gott :) Jag är nog en av de få personer som blir trött av kaffe och inte pigg... Jag är avig på det sättet haha..


Jag låg och bläddrade i min Glamour tiding när jag fick se detta armband från H&M, så snyggt! Jag bara måste ha den! Jag känner att det är dags för en liten shoppingrunda *Hrm*... jag har ju inte alls handlat skit mycket grejer denna månaden (A)


Hittade "min" sminkning i tidningen, roligt att se att man är "inne" för en gångs skull haha..




Såg dessa underbara stövlar i samma tidning, de är Christian Louboutin... de kostar BARA 12.000kr!!!! Jag veeet de är snygga men inga skor är sååå snygga... Min första bil kostade mig 11.000kr den hade jag i 4 år... jag fattar inte att det verkligen finns folk som köper så dyra saker, även om jag hade några miljoner så skulle jag nog inte köpa så här dyra skor, då finns det bättre saker att lägga pengarna på tycker jag. Vad tycker ni?

Blessed be!


Kaffesugen..

Nu var det rast igen, sitter med min varma kopp choklad och är sugen på mormors-kaffe!!! Undrar om man ska våga sig över till henne idag och tigga till sig en kopp? Jag har inte druckit hennes kaffe på över en vecka!!! Jag har inte velat gå över så jag smittar henne, men nu verkar det hu rätt bra så då kanske man ska våga sig över?

Pratade med Molly igår, och fick reda på att hon inte kommer förrän Söndag :( Hur ska jag klara mig så länge? :'( Vi bestämmde iaf att vi skulle ha filmkväll (är någon förvånad) nästa helg igen. Sitter och funderar på vad vi ska se på. Några förslag?

Jag har ont på sidan av magen oxå.. igår hade jag tydligen skadat mig när vi var ute i trädgården, så när jag kom in märkte jag att det gjorde ont och kollade. (Emmelie du ska inte läsa detta för då svimmar du väl vid datorn...) Och då hade ett födelsemärke på sidan av magen skavts upp så det pissade blod från såret och det hängde en flärp av det som var kcar av födelsemärket.. så det var bara att serilisera en sax och klippa av flärpen. Det gjorde faktiskt inte så ont, eller var det för att det var nygjort jag inte kännde något när jag klippte av den :S Men idag gör den ont...lustigt va?


Blessed be!

Lunch lunch lunch!!!

Shit va hungrig jag var idag! Måste var för att jag är på bättringsvägen :) Nu tänker alla som känner mig "men du är ju alltid hungrig"... ja so what? Man kan väl få tycka om att äta det är väl inget fel med det XD

Och det har faktiskt blivit roligare att äta nu när jag börjat äta fler saker. Jag har alltid varit kräsen när det gäller mat, delvis pga att lärarna alltid tvingade i mig skolmaten vilket gjorde att jag inte ville äta någonting alls... men sen jag slutade i skolan och flyttade hemmifrån så har jag börjat pröva nya saker och tvingat mig själv att lära mig tycka om saker. Tex. så har jag lärt mig att tycka om broccoli och sockerärter och nu längtar jag till och med efter det ibland :)


Lasagnette, jag veeet ;) det ser ingen vidare ut men det är supergott!! fråga Molly :D

Så idag blev det Lasagnette med broccoli i MUMS!!! Ett tips för er som vill lära er äta broccoli, ät det aldrig utan sås i början (det kan smaka lite beskt utan). Och så rekomenderar jag ICA:s "små broccolibuketter" som man ångkokar i micron på 3 min, detta är både enkelt och gott eftersom man i denna påse bara får små mjuka buketter inte de där stora sammarna på broccolin som bara smakar beskt trä. (Hur kom jag in på detta?? tydligen är jag mäster kock nu då?)

MUMS!!!


Any way... nu har jag fått mat så nu är jag mätt, glad och nöjd... ett tag iaf  hö hö XD

Blessed be!

Jag vill ha tuggummi!!!

Upptäckte just att jag inte har några tuggummi med mit till jobbet (de är *glufs* slut...) Jag får faktiskt nästan lite panik... Jag är beroende av tuggummi och jag står för det! Måste...köpa...tuggummi!! Och som alltid när jag får mina tuggummi sammanbrott så får jag denna låten på hjärnan... Tony tuggar tuggummi...med Joddla med Siv



Jag blir galen!!
Blessed be!

Trädgårds kul med Calypso

Igår åkte jag hem från mamma (efter jag hämtat Calypso) tidigare än vanligt. Jag hade tänkt att jag skulle sitta och blogga en stund på kvällen hos mamma (eftersom jag inte har internet hemma hos mig) men det var så fint väder och så var jag rätt trött efter arbetet så jag åkte hem och vilade någon timme eller så sen gick jag och Calypso ut i trädgården vid lägenheten och busade :)

Jag hade ju köpt en ny anka till henne som hon skulle ha och leka med hemma hos mig, så igår tänkte jag att hon äntligen skulle få springa lös i trädgården och leka med den. Jag kollade så ingen var ute först så att inga skulle bli övveraskade och översprungna av min "lilla" Calypso. Sen gick vi ut och började leka, gissa om hon var glad!!

Vi lekte ungefär 15min, sen kom mina grannar ut (eller ja ungarna)... och det gick bra i början de höll sig i ena änden och jag i andra (trädgården är L formad so vi var lite avskärmade). Men sen fick de typ för sig att det var jätte roligt att springa och gömma sig för att se om jag och hunden märkte något så då fick jag koppla Calypso för att prata med dem.

När jag kom fram till busken där de gömde sig så sa jag-"vill ni leka med min hund, så får ni det men om ni är rädda för henne så får ni sluta att springa framför henne för hon tror att ni vill leka då." De fortsätter att göma sig och svarar inte. då fortsätter jag (fortfarande helt lugnt och inte arg)-"Jag vet att ni är där så ni kan väl svara? Jag kommer att ha Calypso lös ett tag till så ni vet, så jag ansvara inte för om hon springer över er om ni fortsätter bara så ni vet det." Jag får fortfarande inget svar så jag går tillbaka till "min" sida och leker ca 15min till innan jag ger upp och går in till mig.

Är det bara jag eller är det inte lustigt att 13-14 åriga pojkar inte ens kan svara när de blir tilltalade? Jag trodde att det var rent hyfs att man gjorde det... och som sagt det var ju inte som om jag var fly förbannad och skulle skälla ut dem och slå dem eller något så vad hade de för anledning till att gömma sig och inte svara?

Jag fattar ingenting, jag är antagligen för "gammal" för att fatta det men jag hade åtminstonde svarat...

Aja, vi fick en halvtimmes roligt iaf, jag ska försöka göra samma sak idag så får vi se hur länge vi kan få ha roligt denna gången..

Blessed be!

Dagens låt 090901

Dagens låt "Cop Stop" med Gavin Degraw. Underbar låt som vanligt :) Och gissa vad nu fungerar uppladdningarna av videorna igen :) Jag blir inte alls lycklig XD



Blessed be!

RSS 2.0