Otrolig skogshändelse...

Var ute i skogen med Calypso som vanligt imorse, men det hände något aldeles extra idag...
Calypso "försvann" (som hon brukar göra ibland när hon får upp något spår) Jag, älsklingen och mamma ställer oss och visslar och ropar efter henne, plötsligt ser vi henne springa som satan långt in i skogen. Men på något sett så registreras det i hjärnan att det där svarta snabba som susar för bi i skogen ser lite lustigt ut, sen kopplar äntligen hjärnan... DET ÄR INTE CALYPSO, DET ÄR EN.....ÄLG!!!!!!! mycket riktigt Calypso dyker plötsligt upp bakom oss och är på väg mot älgen! Jag hugger tag i Calypsos halsband i farten och lyckas få henne att stanna.Men det är då det händer. Älgen vänder och börjar springa rakt mot oss! Mamma ropar att vi måste ställa oss bakom ett träd för att skydda oss, så hon och Björn ställer sig bakom närmsta gran. Jag som fortfarande inte kan fatta att älgen faktiskt är där på riktigt (jag har aldrig sett en älg i "vår" skog någonsin) står kvar med Calypso i vänstra handen och bara glor på älgen som springer för fullt rakt mot mig och hunden. Ca. 2 m ifrån oss vänder dock älgen och springer vidare över vägen och in i skogen på andra sidan. Jag står kvar och kan fortfarande inte fatta vad som hänt medan mamma och Björn kommer fram och undrar vad det är för fel på mig eftersom jag inte gömde mig som alla normala människor borde göra... Jag svara: "Jag vet inte... jag kunde bara tänka på att jag måste hålla i Calypso så hon inte jagar efter älgen..." korkat jag vet men på något sätt så var det bara Calypso och älgens säkerhet jag kunde tänka på...Sen var det bara att gå hem (synd att man inte fattade vad som hände så man kunnat filma...det hade varit häftigt!), jag kan fortfarande se allt i huvudet och jag har svårt att förstå hur det kunde ta så lång tid att fatta att det stora svarta inte var Calypso utan en älg.... Visst brukar alla kalla Calypso för "älg-kalven" men det här är ju löjligt...

Blessed be

Snö är bättre än regn!!!!

My god va jag uppdaterar bloggen ofta... måste nästan vara rekord.
Snöovädret är här (äntligen), det har regnat konstant i typ en vecka nu och det är typ översvämning i hela Örsjö. Värderflickorna på 4:an har lovat att det ska övergå i snö ungefär lika länge utan någon framgång, men NU ÄNTLIGEN har det börja snöa istället för att regna! Raggsockor på och julmusik fram! Började dagen med skogspromenad med Calypso och älsklingen i SPÖREGN (kunde ha skitit i att duscha och bara tagit med shampot i skogen och travat runt så hade man sparat på vatten...) kom hem dyngsura alla tre och lassade av alla kläderna och hängde upp dem på allt som gick...30 min senare var det vattenpölar överallt i lgh så nu ligger det handdukar överallt... men nu har det iaf börjat snöa istället så något kan torka?


Var hos mamma och försökte övertyga Emmelies dotter Alva att hon kan dricka ur nappflaskan, efter diverse utbrott som gjort Alva tårögd och högröd lyckades jag mata henne. Jag ska passa henne imon när Emmelie ska ut och handla julklappar så då är det rätt bra om Alva kan stå ut med mat i nappflaska. Annars går det hur bra som helst att passa henne, så fort jag håller i henne så somnar hon typ så det är väl bra haha. Calypso är väldigt avundsjuk bara, "varför ska matte hålla på och gulla med den där lilla saken när jag står här och är söt?" Björn får väl kela med Calypso så det blir rättvist mot "ungarna".


Min sötis!


Nu ska jag försöka knuffa undan en sittplats till mig i soffan (Calypso ligger utbredd och snarkar där) och titta på "halv åtta hos mig" älskar det programmet, Helge Skog ÄGER!!!!!

Blessed be!

RSS 2.0