Kastrering...

Nu har ÄNTLIGEN min älskling Calypso fått komma hem. Hon kastrerades igår på morgonen och allt gick bra, men efter operationen började hon blöda så de fick behålla henne över natten med dropp och medicin som skulle göra så hennes blod i såren koagulerade som det skulle (otäckt). Men idag ringde de äntligen och berättade att hon var bättre så hon fick komma hem.


Vi fick träffa en veterinär först för att gå igenom alla händelser och fortsatt medicinering (smärtstillande och antibiotika), då sa veterinären att Calypso måste vara lugn, inte springa, inte busa och inte hoppa förrän såret är läkt... gissa vad hon gjorde när hon fick träffa mig och Björn...allt hon inte fick göra, så glad blev hon! så söt.

Sen fick vi åka hem och sätta på henne tratten så hon inte slickar på såret. Hon protesterade inte men hon går in i ALLT med traten och fastnar sen står hon bara där och tittar på oss som "hjälp mig, jag sitter fast". Just nu är hon utan tratt , jag la in hennes säng i vardagsrummet så hon kan sova där vi ser henne. Hon är så trött min stackars älskling, säkert för att hon har så ont. Det syns i ögonen på henne att hon har ont, tycker så synd om henne. Tur att hundar läker så fort! Om tio dagar ska vi på återbesök och ta bort stygnen om allt går bra.


Just nu ser magen inte fin ut, hon har ett stort sprätt över hela magen och ett blåmärke i mörk-lila över hela magen samt en "påse" på magen som blivit av blödningen hon hade som typ är fylld med gammalt blod och sårvätska, usch stackarn. Men nu kommer hon inte lida mer av löpning och skendräktighet iaf, för det led hon verklingen av!


Frågade veterinären om hennes vikt oxå, jag har ju alltid tyckt att Calypso varit för smal...men veterinären tyckte absolut inte att hon var för smal utan hon tyckte att hon var perfekt! Gissa om jag blev förvånad?! Aja skönt att få det bekräftat att hon inte är för smal, jag var ju rädd att de skulle tycka att hon var för smal och tro att jag inte gav henne någon mat. Men det är klart Calypso har ju alltid varit smal ända sedan hon var liten så det är kanske därför hon inte lägger på sig något. Får se om hon går upp ivikt nu när hon är kastrerad, de blir de tydligen efter...


Nog pratat om äckliga sår, nu ska jag gosa med min älskade Calypso, Jag har saknat dig så mycket att det gjort ont!!! ÄLSKAR DIG!

Blessed be!

Ett gott nytt jul ;)

Jul och Nyår var jätte bra. Firade med min älskling hos mormor i jul fick massa fina julklappar bland annat presentkort på clip-in extensions från happyhair.se. Jag har velat ha det sedan jag tröttnade på min frisyr jag klippte i sommras när jag klippte av mig typ allt hår. I början när jag klippt mig gick det jätte bra och jag var jätte nöjd, sen kom den första dagen jag skulle sätta upp håret och då insåg jag mitt misstag, mitt hår var kort och TUNT! (Något jag absolut inte är van vid) Så i väntan på att håret ska bli som det var förut har jag köpt lite hjälp, och jag är jätte nöjd! Kolla resultatet under.

Visst ser det ut som mitt håt!! Helt underbart, äkta indiskt hår med små hårspännen på baksidan som man bara knäpper fast under det egna håret.

Nyår var oxåa bra firade med älsklings Björn hos mamma och pappa, Calypso var lite orolig när de sköt raketer men jag lugnade ner henne så hon somnade efter en stund. Däremot är det ung-jävlar som fortfarande skjuter raketer utanför lägenheten, får jag tag idem ska jag skälla ut dem som fan, inte shyst att skrämma hundar mer än en gång om året enligt min åsikt.

Dagen efter nyår åkte vi till Björns syster Jennie och hälsade på hans släkt det var trevligt, sen åkte vi en runda till Björns mamma och ungicks ett tag där med, alltid lika kul, Rhonda you're a darling xo! Björnas andra syster Åsa och hennes fästman Kevin följde med hem till oss så vi hade filmkväll så Calypso fick träffa deras hund Rexi.


Eftersom Calypso typ aldrig får träffa några andra hundar så var detta jätte kul för henne. I början vaktade Calypso lgh och ville inte att Rexi skulle komma in, när hon kommit över det så ville Calypso busa men då sa Rexi ifrån och Calypso blev jätte paff och bara gick och la sig. Kul med en hund som bestämmer över Calypso :)

2/1-11 fick vi "slakta" våran julgran...Jag råkade gå emot en gren och då rasade typ hälften av barren av så det var bara att inse fakta och låta granen gå vidare...

Befor...

...and after :S

Och bara för att jag kan...den låt som jag haft på hjärnan i typ 3 månader...


Blessed be!

RSS 2.0