Harry Potter byebye

Ikväll ska jag och älsklingen på sista delen av Harry Potter. Ska bli skönt att få se slutet hatar nämnligen filmer som inte är slut när de är slut om det är någon som förstår vad jag menar... De som slutar med ett "to be continued" HATAR jag (om jag inte har filmen hemma med efterföljande film redo för uppspelning). Jag får nästan lite psykbryt av sånt, jag vill ju inte vänta jag vill veta nu oavsett hur det slutar.


En smart grej jag gjorde när sagan om ringen började visas, var att jag väntade med att se dem tills sista delen visades på bio, då gick jag helt enkelt och köpte film 1 och 2 tittade på dem och gick sedan och såg tredje på bio. Jo visst blev man typ utmobbad för att man INTE hade sett filmerna när ALLA andra hade gjort det men då slapp jag den där panik ångesten över att inte få se slutet med en gång (sen var jag besviken på att dumma Frodo inte dog retade mig på honom i alla filmerna men men...)

Med risk för att bli blogg-lynchad... jag hoppas att Harry Potter dör i denna filmen... jag vet inte varför antagligen samma anledning som med "Frodo", jag irriterar mig på honom...eller är jag en äkta Slytherin och är "evil to the core"...


Puss saft och bulle (förgiftad bulle??)

Flower power...

Tog bilder av mina blommor i trädgården och insåg att jag hade blommor både inne och ute... tydligen har jag omedvetet valt blommiga tapeter till alla rum utom vardagsrummet där det är rutor...





Svart/vita rosor på tapeten i köket...

Lila tapeter med vita hundkex i hallen...och naturligtvis ska hunden vara bland hundkexen :)

Blå tapeter med blommönster i sovrummet... Känner mig lite som Ferdinan "jag trivs bäst här där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på blommorna..."

Blommor på hjärnan??

Puss saft och blomma?

Öland är semester!

Har varit på öland för första gången i år i helgen, ville ite åka där ifrån. Jag ÄLSKAR öland! Om jag kunde och fick skulle jag bo på öland året runt, men tills den drömmen blir sann får jag nöja mig emd soliga dagar på stranden. Badade tre gånger och fick min dagliga dos av karamellstössel (med lite glass). Älsklingen satt mest i skuggan och löste korsord när vi inte badade, men det var väldigt varm så man var i havet ganska länge.


Nu kan jag inte åka tillbaka till öland förrän tidigast onsdag men enligt väder prognosen ska det regna ons-tors så får väl se när solen bestämmer sig för att dyka upp nästa gång... LÄNGTAR!!! Jag måste bara komma ihåg att försöka att bara sola vänstra sidan nästa gång, jag brände mig tydligen på höger sida/skinka och är krit-vit på vänster sida haha polkagris-sanna...

Puss saft och bulle

SEMESTER!!!!

Nu har jag äntligen semester!


Fick lunch på jobbet som gemensam avslutning, de bjöd på exotisk planka jätte gott och schyst. blev väl mest städning igår eftersom vi storstädar när vi ska vara borta länge. Hann med att montera lite lampor igår iaf, "Star 6-lågig" i rå koppar blev det.


När jag kom hem från jobbet la jag mig i soffan en halvtimme för att komma in i lugnet till semestern, sen tänkte jag gå ut och sola men då fick jag skjutsa in mamma till Nybro för att hämta hennes glasögon. Jag fick en mjukglass för att jag körde och det tackar man ju inte nej till :) Alltså jag är fan beroende av mjukglass med karamellströssel... Men det sjuka är att det bara är gott tills strösslet är slut sen ger man bort den, tvingar ner resten eller slänger den åt fåglarna. Jag vill ha strössel i hela glassen...Jag behöver gå på rehab, varför finns det bara AA och allt sådant. Jag är beroende av sötsaker, var finns den rehaben?


I bilen hem sa jag att jag tänkte lägga mig och sola när jag kom hem, gissa om det låg ett stort, tjockt och svart molntäcke över hela Örsjö när jag kom hem... typiskt så satte mig med älsklingen och skulle kolla film istället..

Älsklings-Björn gjorde hemmagjord pizza till oss som var skit god, sen blev det godis på det. Och sen hade jag ont i magen resten av kvällen...tydligen ska man inte vräka i sig mat och godis som en val. Fick gå och lägga mig i sängen och somnade vid 18.00 typ och vaknade nu vid 06.30 trött var jag tydligen.


Nu ska vi försöka få lite ordning på lägenheten så det blir färdigt någon gång, och så blir det inflyttnings fest :)

Puss saft och bulle (och samarin)

Lemon and sugar...taste like lemonade

Nu är det inte långt kvar till semestern :) jobbar 6,5h imorgon sen ska jag inte jobba förrän 8/8 igen :)
Fast hjärnan har tydligen redan gått på semester, stod och höll i en kabel i typ 10min för att hjärnan vägrade sammarbeta med mig så jag fick reda på att det bara fanns ett ställe att sätta den på XD Sen blev det samma "non function" när jag trodde att jag kunde skruva fast locket innan jag skruvat fast kablarna som sitter under...lite svårt att få lamporna att lysa då.

Typ som detta klippet känner jag mig ibland haha...


Idag blev det "Xtralight" i krom. Hann knappt bli färdig med dem innan de tog dem för mig, allt är typ super brottom att få iväg nu innan semestern. Typ helt plötsligt kommer de på att vi inte kommer att jobba på en månad och att man måste göra färdigt saker INNAN semestern, men men jag ska inte klaga det är kul att ha något att göra iaf :)

Xtralight krom..


Idag har jag badat Calypso utomhus med vattenkanna, gick bra men hon blev skit sur när hon blev blöt haha men nu luktar hon gott min lilla vovve. Calypso har fått en ny säng (mammas gamla men ändå) i läder som går att torka av (behövligt för alla dregel-fläckar). Så nu åkte den gamla ut som luktade apa och var trasig, fast Calypso är inte helt nöjd den nya madrassen är ju inte hennes säng så hon har protesterat ett par timmar genom att ligga på golvet tills jag tvingade henne att lägga sig på den nya sängen och då kom hon på att det var nog rätt skönt med en tjock dyna iaf. haha sötis är hon när hon försöker vara lika envis som mig.


Provade en ny metod att rengöra/peela ansiktet idag, då använder man citronsaft och strösocker på en bommullstuss och masserar i ansiktet och tvättar av när det är färdigt. Huden blev verkligen super ren slät och mjuk som fasen. svider lite runt näsan men skrapade nog lite för mycket med sockret där. Luktar fräscht gör det oxå, får väl se imorgon hur huden reagerat innan jag gör någon rutin med det.


Nehe nu ska jag gå och ladda upp inför "avslutningen" imon :)

Puss saft och bulle

CALYPSO :)

Har tagit lite nya sommar bilder på Calypso min älskade vovve :)


Calypso vaktar Alva (Emmelies dotter) som ligger och sover i trädgården.


Calypso ligger och solar brevid mig på uteplatsen vid nya lägenheten.

Calypso undersöker om jag verkligen fått bort bladlössen från våra rosor. Eller tänker hon "jag trivs bättre här där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på blommorna..." hon kallar ju kalven av en del så varför inte ;)


Till slut blir det för varm så då flyttar jag hennes filt a.k.a-"nanan" in i skuggan, fast hon är inte överlycklig att jag inte flyttar med henne...hon är ju en sån mamma-gris så hon måste vara så nära mig som möjligt..


Calypso poserar som sfinxen :)

Puss saft och bulle.


"Jag plockar svamp"

Idag blev jag äntligen färdig med "mushroom" lamporna :) När jag höll på att slå in alla mina 21 lampor inför transporten gick min arbetskamrat Stellan förbi och frågade vad jag gjorde jag svarade: "Jag plockar svamp..." haha med min humor kan ni fatta att jag as-garvade länge åt det.

Dagens lampa blev "Puck" i krom inte lika jobbig den är åtminstonde liten :)

Det värsta med krom är att det tar sån tid att få den blnk när man putsar den och alla fingeravtryck syns med en gång...

Var på Apoteket efter jobbet IGEN! Och denna gången hade de min medicin hemma :O Det tog bara 3,5veckor 1,5h kötid 3 utskällningar och ett antal svordommar för att få Apoteket att åstakomma detta. Det är för jävligt att det ska vara så dåligt bara för att Apoteket är privatägt och inte statligt längre, DET VAR BÄTTRE FÖRR!!!!!! Då hade de saker hemma på apoteket och man behövde inte ta med sig fika för en hel dag bara för att stå i kön till receptutlämningen... Behöver jag säga att jag hatar det??


Nä nu ska vi vara positiva jag fick ju iaf pizza när jag kom hem som plåster på såren XD Fast de lurade mig på en bea-sås...undra var den tog vägen... nä nu ska jag lägga mig och titta på film (för man ska ju inte röra på sig när man tryck i sig fett utan dega i soffan) trött efter allt svärande på apoteket...

Sen blir man lite extra gosigt trött efter man fått en varm dusch. Kom på mig själv att tänka att jag skulle spola i kranen till duschen för att få varmvatten (som man var tvungen att göra i en kvart i gamla lägenheten för att få varm vatten) när det slog mig att jag nu har en dusch som klarar att leverera varmvatten på 2 sek :) HIGH FIVE för det!!!!


Nä nu ska jag se vad jag ska titta på för film...eller vilken film jag ska somna till med andra ord...

Puss saft och bulle.

Förändringar :)

Har helt glömt bort att jag skulle lägga upp bilder på nya frisyren jag fixade 29/6 och min nya (och första) tatuering jag gjorde den 1/7.


Före klipp och färg...

Efter klipp och färg...kort blev det men nu kanske min uppklippning kan komma ifatt resten av håret...

Har även provat min nya "nude"-ögonskugga alltså man ska se ut som om man inte har smink utan ser fantastiskt snygg och fräch ut ändå (vilket man absolut inte gör...) gillar den as mycket!!Palett från Isadora (50 matte chocolates) i fem nyanser.


Min fina tatuering :) det är symbolerna för planeterna i vårt solsystem.

Tycker den blev as-nice! för er "messersmith" (besserwissar) som vill påpeka att Pluto inte längre räknas som planet..skit i det!! Pluto var en planet i flera år och jag och de flesta andra blev upplärda i skolan att det visst var en planet så för mig kommer den ALLTID att vara den nionde planeten, så det så :P

Fick "blodad tand" av tatueringen när det inte gjorde ont så nu har jag fler planer på att rita upp andra tatueringar att göra :)

Ha det bra,
Puss saft och bulle!

Mushroom, och jag som inte gillar svamp...

Nu har jag äntligen internet igen, tapetserarna hade lyckats ta sönder vår mottagare när de tog ner el-skåpet för modemet när de tapetserade. Men telia skickade sina gubbar så de fixade det så nu fungerer det igen. Måste bara ringa telia om en ny kod till tv-boxen (som går genom modemet) eftersom den gamla inte fungrerar till det nya modemet.

Helt slut efter jobbet är jag, har hållit på med en krånglig lampa som heter Mushroom, som ser ut som en svamp (där av namnet) hatar när delarna inte passar på en gång så man får sitta och fin justera allt tills det passar så man kan skruva fast det. Jag gör hel vita men var väldigt sugen på att måla röda prickar på så det blev en flugsvamp hihi...men det gjorde jag inte...fick limma fast fingrarna i stolen så jag lät bli färgburken haha.


Mushroom i vitt och orange/vit.

Håller på att titta på filmen Julie&Julia, handlar i stort sätt om att Julie lagar mat efter Julia Childs kokbok och ska göra alla recepten på ett år och blogga om varje rätt hon lagar. Blir alltid så sugen på massa mat när jag ser den men denna gången åt jag faktiskt spaghetti och köttfärssås när jag tittade på den så hjärnan lugnade ner sig haha.



Tänker alltid när jag ser filmen att det skulle vara så jäkla kul att göra som i filmen och laga alla recept i en kokbok och blogga om det... men sen återvänder min hjärna till min kropp på jorden och inser att det inte skulle gå så fantastiskt bra som jag inbillar mig. -Jag tycker ju inte om mat...... min första tanke när jag tänker på att göra en ny maträtt är nä usch jag gör något enkelt som jag vet att jag äter, min andra tanke är om jag byter ut det och det och det mot typ piffi och kyckling så kan jag äta det... Det är bara att om jag byter ut allting så är det ju samma mat som jag alltid äter?! Så får hålla min blogg till det vanliga klaga på skador och allt annat och prata om min underbara hund...

Nu kom jag på att jag inte nämnt Calypso i detta inlägget...fan där sprack det. Äsch om ni läser det får ni stå ut men min hund haha.

"Puss saft och bulle"

RSS 2.0