Fikarast :P

Här sitter jag nu på min sista fikarast på jobbet innan jag ska gå hem. Sitter och knaprar på ett äpple och dricker varmchoklad, shit va gott det är med automat choklad! Skönt med varm i halsen oxå :) Jag saknar dock marshmallows att ha i chokladmjölken, jag veet det låter ingen vidare men det är super gott!!!


Gott gotti gott gott...


Ska snart åka hem, då ska jag lägga mig i soffan och försöka slappa lite så lungorna får vila sig (kan vi skylla på jag hade nog gjort det oavsett om jag varit frisk eller inte haha).


Blessed be!

Dumma svininfluensan.

Hellu, sitter på min lunchrast och skriver (jag har precis ätit lövbiff med hasselbacks-potatis och "bea"-sås gott!). Jobbar första dagen sedan jag blev sjuk, det är jobbigt men vad gör man inte för företaget ;) Jag är inte sjuk längre men jag är inte frisk heller.. det är det där jobbiga mellan tinget. Jag har ingen feber längre och jag är inte lika förkyld som innan men lungkapaciteten är typ som en 3:åring som röker tre limpor om dagen :( Bara jag går till bilen känns det som om jag sprungit 1000m och så jag blir trött och anfådd hela tiden... Men jag har fått Vicks av mamma som jag typ lever på nu, jag sniffar det, jag inhalrerar det och smörjer in mig med det för att lungorna ska kännas bättre. Och det gör det faktiskt en stund iaf.. Tack mamma! Det är inte alla som har en privat legitimerad sjuksköterska :)


Bra uppfinning är typ vasselin med eukalyptus, så man går rund och luktar tuggummi/tandkräm :)


Men de är verkligen super snäll på jobbet idag. Alla undrar hur det är med mig och säger att jag bara ska ta det lugnt och inte stressa och bara sitta på kontoret idag :) Jag har verkligen världens snällaste jobbar kompisar!!! Tack för att ni finns!

Blessed be!

Dagens låt 090831

Dagens låt "Straight through my heart" med BSB. Deras nya låt som jag och Emmelie kommer att se live den 4/12-09.Blessed be!

Tjej-kväll igår :)

Igår hade jag och Molly "syrran" en riktig tjej-kväll. och gissa vad vi pratade om...KILLAR naturligtvis haha.. och så kom våran sjuka humor och så blev det skratt fest istället XD En kompis till Molly ringde oxå (Robin) och skulle prata med henne, och så fick han tyvärr uppleva fåra flummanfall (sorry Robin!!).

Här är bilden på Molly som jag lovade Robin att ladda upp ;) Molly är duktig hon kan träna, hålla balansen klappa Calypso, skratta och prata i mobilen samtidigt XD en stund iaf...sen trillade hon av bollen haha... jag veeet dåligt ljus men det var ganska sent och min mobilkamera är inte den bästa.. (Nu garvar Molly för att jag sa "jag veeeet" för typ hundrasjuttioelfte gången haha).

Det är roligt att ha sådana oplanerade prat kvällar när man bara pratar roliga minnen...och killar hö hö :) (Nu garvar Molly igen, jag veeet vi är lättroade hö hö).

Blessed be!


Sagan om ringen- De två tornen

Såg på andra delen av Sagan om ringen igår.

Här är första gången Gollum är riktigt med i filmerna. Jag tycker att Andy Serkis har gjort ett bra jobb, både med rörelser och inte minst med rösten :) Btw. så kan jag låta lika dant som Gollum, men inte så långa stunder i taget då det gör väldigt onte i halsen efter ett tag.

Andy Serkis och GollumVisst ser Gandalf den vite mycket yngre och fräshare ut än han gjorde som Gandalf den grå? Fast tanken slår mig om och om igen: Varför blir han aldrig skitig? (Hade det varit jag så hade kläderna inte varit vita särskilt länge). Fast han är ju trollkarl, han kan säkert någon "snabb vit-tvätts formel" för envisa fläckar haha.. Reklam kanske? "Du får mycket rent hos Gandalf"...

Gandalf den smutsige och Gandalf den kliniskt-rena..Mearas-hästen "Skuggfaxe" är ju bara såå fin i filmen, han ser i prinsip ut som Milton gjorde ni vet "Drömhästen". Mysigt inslag i filmen tycker jag (fast jag föredrar svarta hästar eftersom det sägs att helvita hästar bringar otur...). Roligt att de fejkat att Ian McKellen alias Gandalf rider. Han är tydligen super rädd för hästar och vägrade/vägrar rida, så de har en double för ridscenerna och så klipper de ihop hans kropp och hästen efteråt så det ser ut som om han rider själv. (Undrar hur mycket extra det kostade att klippa och klistra för att han var rädd för hästar???)

Milton och Skuggfaxe/ShadowfaxJag tycker att scenen i slutet när Gandalf kommer med extra styrkan vid slaget vid Helms klyfta är otroligt välgjord. Dator animeringen av när hästarna galopperar ner i stupet är väldigt bra. Påminner om sekvensen från Lejonkungen när gnuerna rusar ner i passet till Simba. De har säkert använt sig av samma metod och det är väl därför det fungerar så bra.

Författaren har även gjort en bra "Cliff-hanger" i slutet av denna filmen som gör att man bara MÅSTE se den sista delen av filmerna. Vilket jag inte kännde i slutet av första delen av filmen. Så därför får denna filmen 5 av 5 pentakel av mig.


Blessed be!


Dagens låt 090830

Dagens låt "Get me bodied" med Beyoncé. Oehört bra får mig alltid att vilja dansa :) 5.00min in i videon gör Beyoncé en rörelse som gör att hon nästan rör golvet med håret baklänges, detta har jag lärt mig att göra fast fan vilken träningsvärk man får i jumskarna efteråt :)

Blessed be!


Test??

Om dig
Namn - Sanna/Meduzza vilket som :)
Ålder - 19 de senaste 4 åren :P
Längd - 185
Skostorlek - 39-41 (beror på skorna)
Hårfärg - Svart med Mörkbruna och blonda slingor..
Har du långt hår - Ganska
Är du nöjd med din kropp - Blir man någonsin det?
Hur många djur har du? - Två, en Grand Danois-Hund och en lejon-kanin (Calypso och Lakritztrollet :) )


Senaste månaden
Har du rökt - Nej
Druckit alkohol - Ja
Slagit någon - Ja, Molly när hon önskade snö...
Skrikit åt någon - Ja
Vart arg - Ja
Vart ledsen - Ja
Vart glad - Ja


Favorit

Djur - Tiger
Årstid - Sommar
Väder - Solsken
Mat - PASTA!!!
Färg - Lila och svart (Någon som blir förvånad?)
Artist - Creed
Person - Mina systrar:)
Kändis - Johnny Depp

Har du en
Studsmatta - Nej
En moppe - Nej
En pool - Ja, om det regnar mycket har jag en på parkeringen...
En apa - Nej
En gris - Nej
En ko - Nej
En elefant - Ja (gosedjur)


Frågor
Hur stor är din säng - 140 <3
Trivs du hemma - Ja
Kan du prata med din mamma om allt - Ja
Har ni platt tv - Ja
Har du en mobil?- Ja
Hur många är online på din msn - Inte många
Har du blogg - Ja
Vad gör du helst på friditen - Läser, tittar på film, lyssnar på musik, är med kompisar!
Är det ett tråkigt test - Ja
Vem/Vilka umgås du helst med - Bra personer
Vad är klockan nu - 18.20?
Har du en sjukdom? - Jag är sjuk i huvet :D

 


Sagan om ringen- Härskarringen

Jag såg på Sagan om ringen-Härskarringen igår den gick på tv:n så jag tänkte att jag lika gärna kunde titta på den då. Jag har lite tankar och funderingar kring dessa filmer och tänkte dela med mig av dem och se om det är fler som tänkt på samma saker..

Är det någon mer än jag som har tänkt på namnen Sauron och Saruman? Sauron är det onda ögat och den onda kraften i filmerna. Saruman är en trollkarl som varit god men blivit ond av Saurons kraft. Det komiska är att de har väldigt lika namn:) Sauron och Sa(u)run(s)man? "Didn't anyone see it coming?" jag menar det var ju som en olycka som väntat på att hända.. Aja, filmen är bra så inte för det men det är sånt som jag hänger upp mig på.

Fast det mest irriterande är Frodo, eller ja, skådespelaren Elija Wood. Varför har han inga ögonlock?!!! Hans ögon är ju mer läskiga än det onda-ögat som Sauron utgör. Sauron är ju typ ett spöke så det är ju klart att han kan vara utan ögonlock, men vad är Frodos ursäkt?

Var är ögonlocken?????!!! Tårvätska någon?

Ett slarv som jag upptäkt är att de glömt att sätta i de blå linserna på Orlando Bloom alias "Legolas" i filmerna. Så han skiftar mellan sina bruna ögon och sina blå-lins ögon som han skulle ha som rollen av en alv. Lite klumpigt eller hur?

Här är exempel på när de glömt linserna. Överst utan linser=bruma ögon. Underst med linser=blå ögon...lustigt va?


Christopher Lee gör ett enastående bra jobb som ond i denna filmen oxå. För mig har han och kommer alltid att vara ond ända sedan jag såg honom som "Kato" i filmen "Mio min Mio" när jag var liten. Jag har alltid faktiskt varit lite små rädd för honom sedan dess.. Det är väl detta som är risken med att vara en bra skådespelare, att man för alltid hamnar i samma "fack". Plus att en del skådespelare har sån otur att de är födda med det där rätta "onda" utseendet :).

Christopher Lee som Kato, och sedan Saruman.


En anna sak varför är det bara killar som är medlemmar i brödraskapet? Diskrimminering någon?
Är det bara jag som tycker att rollfigurerna "Sam/Samwise Gamgi" och "Frodo Baggins" verkar vara kära under hela resan? Kanske beror det på att det inte är/var några tjejer med på resan? Ha ha ha...

???? Var är brudarna?

Any way.. bra film över lag den får 4 av 5 pentakel av mig.


Dagens låt 090829

Dagens låt "The Mystic's dream" med Lorena McKennitt. Jag veet det är väl kanske ingen låt så där typiskt, men jag gillar stämmningen i den och blir lugn och harmionisk. Brukar meditera eller ta bad med denna musiken för att riktigt slappna av, speciellt skönt på kalla mörka höstkvällar :) Väldigt fina bilder till låten oxå :)

Blessed be!

Dagens låt 090828

Dagens låt "Glenn" med Björn Rosenström. Detta är verkligen "min" låt av alla hans låtar, så underbar!!! (Min syrras låt är Lennart varför kan vi ta senare haha) Jag vet att endel tycker att Rosenströms låtar är lite förmycket och är kränkande, men man får ju ta dem med en nypa salt och se det roliga i dem. (Sen att jag har sjuk humor gör nog mycket oxå haha)


Blessed be!

Robert Pattinson sjunger

Har någon annan uppmärksammat att Robert Pattinson från Twilight sjunger så underbart!!?? Jag vet i detta klippet sjunger han ju inte särskillt mycket men jag blir lika fast varje gång jag hör det. det är så där härligt raspigt och annorlunda som jag gillar XD Och på något sett så gillar jag honom bättre efter att ha hört att han sjunger så mysigt och att han spelar piano så bra hihi... jag veeet jag är lite såld på honom just nu XD


Underbart eller hur?!

Blessed be!

"Veckans medarbetare"

Hellu.. eftersom jag bara har legat hemma och varit sjuk nu på sistonde så har jag inte så mycket att skriva om. Men jag kom på en rolig grej som hände förra fredagen. Då kom min jobbar kompis peter och sa att de på lagret hade haft en omrösting om vem som skulle bli veckans medarbetare..(redan här anade jag ugglor i mossen med tanke på att han alltid hittar på något bus). Sen undrade han vem som fick min röst och jag spelade med och sa att "ja det måste väl vara du då?" Då flinar han och sägen "vi andra röstade på dig så nu får du detta armbandet" och sedan springer han skrattande där ifrån :)Jag på jobbet... (innan jag blev sjuk alltså)


Här är armbandet XD Han hade tydligen hittat det i smalgångarna på jobbet och kommit på att han skulle jävlas lite med någon, och så blev det jag (Btw så fick Tony ett par frölunda-flipflop av Peter samma dag eftersom han vet att Tony bara tycker om Brynäs och hatar frölunda haha) Aja, det var ju rätt roligt och TYPISKT Peter så sen var det bara att ta på sig armbandet och se glad ut haha.. fast efter ett tag nu så gillar jag det faktiskt XD

Blessed be!


Febern är jobbig..

Fortfarande sjuk, nu har jag dessutom fått feber "bara" 38°C men för en som brukar ha 35°C i kroppstempratur är det väldigt mycket.. jag veeet det är lågt med 35, men jag har väl ärvt det av pappa han brukar oxå ligga runt 35 i vanliga fall (vilket måste betyda att man har feber om man har 37? eller?). Det värsta med att vara sjuk är att mitt reda dåliga blodtryck blir ännu lägre så jag kan inte ställa mig upp för häftigt för då svimmar jag. Det låga blodtrycket beror delvis på att jag är så lång och då blir det svårt för blodet att pumpas upp snabbt till hjärnan och när man reser sig är det just det som behövs men som inte fungerer så bra på mig (speciellt när jag är sjuk) och då svartnar det för ögonen...

Jag har legat och tittat på skärgårdsdoktorn hela dagen idag och läst min bok. Jag gillar att titta på skärgårdsdoktorn eftersom Samuel Fröler (huvudrollsinnehavaren) har bott i Nybro där jag kommer ifrån och hans pappa Lennart Fröler som var präst här när jag var liten döpte mig :) Lite rolig fakta:)


Nu ska jag gå och lägga mig jag orkar inte sitta mer...

Blessed be!

Dagens låt 090827

Dagens låt "That's not my name" med The Thing Things. Hörde den för första gången idag på MTV och fastnade för den! Jag har en svag aning om att jag hört den förut i någon film men i min lilla sjuka skalle kan jag inte minnas var ifrån. Aja jag tyckte att det var härligt beat i den.


Om någon kommer på vilken film den varit med i, skicka gärna en kommentar med svar :)

Blessed be!

Sjuk :'(

Sjuk idag så det blir inte så många inlägg... Fick stanna hemma från jobbet för jag är så jäkla förkyld så att huvudet känns som en vattenballong. Jag har säkert fått svininfluensan, jag menar den oturen ska man ju ha :( kanske för att man är ett riktigt svin haha. Bättre svin än nöt iaf jag tål ju inte nötter haha (det är sjukan som pratar).


Svininfluensan någon?

Blessed be!

Dagens låt 090826

Dagens låt "Universally speaking" med Red hot chili peppersBlessed be!

Bion G. I. Joe

Jag tycker att filmen var bra. Visst var mycket dator animerat men det fattar man varför när man ser filmen. Allt ska ju vara High-tech framtids saker som ingen ska veta om så det är klart att det inte kunde vara riktigt haha. Men jag tycker iaf att det var rätt bra animerat, det var absolut ingen B-film om man säger så :) Handlingen var bra men ibland lite förutsägbart. Den hade lite av allt möjligt action, sci-fi, komedi, romantik så jag tyckte att det var en bra film absolut sevärd! Denna film får 5 av 5 pentakel av mig.


Popcorn är ett måste när man går på bio, synd bara att jag inte tål bio-popcorn utan måste ta med mig egena. Tydligen så har de något med nötter i fettet de har på popcornen, för sist jag åt det fick jag en allergisk reaktion och mådde jätte dåligt, så nu får jag ta med mig egna popcorn, men det går bra det med. Men varning för nötallergiker ät inte popcornen!!

Blessed be!

Dagens outfit.

Jaha och det här var vad jag hade på mig på bion/shoppingen igår:


Svarta byxor från Vero moda, vitt linne från H&M, Lila skjorta från Gina tricot, Lila skärp från TorgEtt, och så skymtar man min lila väska från Gina Tricot (ni får se den en annan gång jag har den typ jämt så någon gång kommer den nog med haha). Mycket lila blev det, ni som känner mig blir nog inte förvånade eftersom ni vet att lila är min älskligs färg XD

Blessed be!

Shopping

Igår när Emmelie och jag åkte till Kalmar för att se på bio så passade vi på att shoppa lite. Eller ja, det var ju inte meningen att vi skulle shoppa (jag har ju just skickat efter skit mycket kläder) men jag hittade ju massa saker som jag abara MÅSTE ha så då blev det shopping oxå. (Shopaholic?) Till mitt försvar måste jag säga att Emmelie faktiskt oxå köpte ett par saker!! (om det nu är något försvar :) ) Emmelie köpte en t-shirt och ett hårband gjort av fejk-hår som är flätat (väldigt snyggt!). Och jag köpte en massa saker... bilder kommer nedan:


Här är de mindre inköpen från igår: först DVD: "Män som hatar kvinnor" superbra film och hemsk på samma gång. Sen en gummi-anka som piper till Calypso hon bara älskar dessa hon har två sedan innan, en svart och en gul den svarta försvinner lite för lätt och den gula börjar bli lite sliten så jag tänkte köpa en ny till henne.

Sen köpte jag fler hushållsartiklar från samma linje som sopkvasten jag fick i fredags så här är det en mindre borste med skyffel, en diskborste och en rotborste. Och så köpte jag denna ursöta kalender från Hello Kitty så kanske jag kan få lite ordning och reda på vad jag ska göra om dagarna haha. (Och nu tänker Molly usch den är ju rosa...so what!!)


Hittade äntligen en ring som passade på mina feta fingrar (jag skyller på att jag fått för mycket av pappas gener eftersom jag har så tjocka fingrar). Och så hittade jag svarta plutt öronhängen som jag varit ute efter sedan min födelsedag. Båda inköpen hittades på Glitter.


Hittade två fina T-shirts på Gina Tricot och upptäckte att texten blev ännu bättre om man satte ihop dem :) Detta stämmer totalt in på mig haha! dessa hade jag tänkt att jag skulle ha på jobbet och jag hade den lila idag, men eftersom jag bara jobbar med killar var det typ ingen som märkte något... jag är glad iaf :)

Blessed be!

Dagens låt 090825

Dagens låt "Bohemian Rhapsody" med Queen här live i Wimbeldon eftersom jag tycker att de gjorde den så bra där :)Blessed be!

Bio idag :)

Idag ska jag och min syrra Emmelie på bio. Vi ska se "G. I. Joe- The rise of cobra", den verkar bra på reklamen så vi får väl se hur den är som film :). Jag åter kommer imorgon med betyg som vanligt :)


Jag veet den verkar lite väl datorgjord, men va fan ibland är de bra ändå :)
Som sagt jag ska inte uttala mig förrän jag sett filmen..

Blessed be!

"Söndags nöjen"

Igår (söndag) var jag på B-lags fotboll, jag skulle ha gått på A-lags matchen i fredags men det spöregnade så jag hoppade över det och gick igår istället för att väga upp för fredagen. Förresten missade jag inget i fredags eftersom vi förlorade mot Johansfors med 0-8... Detta berodde på att Johansfors var skit duktiga och att vårat lag knappt hade nog med spelare (typ alla har fått svininfluensan). Plus att vårat lag typ gre upp när motståndarna fått in ett par mål, då typ är det som om alla tänker att "Äh, jag springer inte efter den bollen fi förlorar ju säkert ändå"... Vet inte vad det är med laget förra matchen var de jätte duktiga och kämpade verkligen och denna gången hade de ju som sagt gett upp, vi får väl skylla på svininfluensan...

Any way.. jag var ju på B-lags matchen igår med Calypso (hunden). Dock såg jag inte så mycket av matchen för det var en liten söt 2:åring som skulle gosa med Calypso hela tiden, och det gör inte mig något att jag missade matchen för det var så roligt att titta på dem när de gosade :) Calypso var jätte duktig och låg snällt still medan flickan klappade, pussade, gosade och matade Calypso med gräs :) Jag är verkligen jätte stolt! Detta var första gången Calypso träffade på ett litet barn så jag är jätte nöjd med att hon betedde sig så bra, annars är det ju lätt hänt att man blir knockad av huvudet, snärtad med svansen eller sparkad med tassen... Men som sagt så var hon jätte duktig.

Jag hoppas att mamman till flickan sprider ut detta så att folket i Örsjö börjar inse att Calypso INTE är någon farlig "best" (som vissa uttrycker sig för att hon skäller ibland och är klumpig). Hon är ju faktiskt mindre farlig än många av de små hundarna i samhället, som sagt så är det bara hennes storlek som gör att alla är rädda för henne, de har inte sett när hon ska sitta i mattes knä för att känna sig trygg, i Calypsos huvud känner hon ju sig typ som en liten tax haha.

Ja, annars igår hände det väl inte så mycket jag läste i min bok "Vid hägerns skarpa skri", (jag veet jag är seg när jag läser, men jag somnar ju medan jag läser på kvällarna så jag får läsa om några sidor) Jag blev fästingbiten första gången på iaf 10 år (äckliga kräk). Sen solade jag en liten stund medan solen var framme, och sedan grillade vi lite kotlett som vi smaskade i oss :)

Antagligen var det för kallt att sola för jag har blivit jätte förkyld ont i halsen... (kanske man har fått svininfluensan? I så fall skyller jag på Örsjö IF!!) eller hade jag för lite kläder på mig på fotbollen, men det var ju varmt när solen var uppe men när den gått ner blev det iskallt, så det kan ju ha berott på det. Eller så är jag helt enkelt allergisk mot hösten som jag känner är på väg (jag är ju typ allergisk mot allt annat så varför inte?).

Hur känner ni inför hösten?

Oj vilket långt inlägg det blev, nu får jag sluta  lunchen är snart slut ..
Blessed be!

Dagens låt 090824

Dagens låt Ex-girlfriend med No doubt.

Gissa om jag ville ha Gwen Stefanis chock-rosa hår efter jag sett videon för första gången!!!
Fast jag har en känsla av att jag inte passat lika bra i den färgen som hon gör. Men iaf haha..

Blessed be!

Kräftfest igår

Igår hade vi kräftfest, det var roligt. Fast jag åt ju inga kräftor eftersom jag är allergisk mot skaldjur. Jag skämtade med min morbror på jobbet i fredags att mamma fick äta kräftorna så tog jag supen haha.. Kräftorna som åts var de jag fiskat upp för två veckor sedan. De som åt dem sa att de var jätte goda, så det var ju skojjigt. Jag åt ju då köttbullar och potatisgratäng mycket godare och mycket skaldjursfritt haha. Nedan kommer lite bilder från kvällen.


Min söta vovve Calypso ville ju oxå vara med och fira, och var väldigt sugen på kräftor :)


Man blir trött av att ha kräftskiva hihi.

Här är en av de fina kräftorna som blev uppätna.

Här är en bild på den fina kräft-girlangen :) och min mamma och pappa...

The show is over!

Blessed be!

Rysslands nationalsång omgjord.

För några år sedan fick jag se denna video där några svenskar "översatt" Rysslands nationalsång den är så rolig! Jag sjunger denna varje gång ryssland vunnit något på OS/VM eller dylikt när de spelar deras låt på tv:n. Det som är så sjukt roligt är att låten inte är mixtrad med på något vis utan den går faktiskt så. De som "översatt" har alltså bara lyssnat på låten och satt in ord på svenska som låter som det de sjunger! Lyssna och skratta haha!Blessed be!

Dagens låt 090823

Dagens låt "Hot in here" med Nelly.

Och ja jag har lärt mig hela låten utantill, fast det tar ju längre tid att lära sig att rappa en låt än att sjunga den, all respekt till de som kan rappa bara på känsla, jag måste ju öva för att hinna säga alla ord haha... (och nu tänker min syrra på när vi har sing-star och jag utklassar henne på rappen på Outkast-"roses" haha)


Blessed be!

Salvador Dali- ett geni

Eftersom jag målar en hel del och har blivit skapligt bra på det (iaf med kol, inte färg kan jag inte påstå), så brukar folk fråga vilken som är min favorit konstnär. Svaret är för mig självklart Salvador Dali!! Det jag älskar med hans konst är att han kan få allt att få så verkligt ut men att sedan motiven är overkliga! Underbart tycker jag, min absoluta favorit tavla av honom är från 1944 "Dream Caused by the Flight of a Bee around a Pomegranate a Second Before Awakening" jobbigt namn jag veet men jag älskar den tavlan.

Jag gjorde ett projekt med den tavlan på bild-timmen i skolan när jag var 14 år då vi skulle ta en känd tavla måla av den och ändra små detaljer i den. Det var då jag stötte på Dali för första gången och jag har varit fast för honom sedan dess :)

Nedan kommer Dali's tavla samt min tolkning av samma tavla som jag gjorde när jag var 14 år.


Här är Salvador Dali's original målning, underbar om ni frågar mig :)


Och här är då min omgjorda variant av Dali's målning. Finn fem "fel", hittar ni dem? Jag har ändrat på fem saker i bilden (att teckningen är svart/vit är inte en av ändringarna).
Blessed be!

Såg på Signs idag igen.

Idag kollade jag på filmen Signs med Molly, Emmelie och mamma. Den är bra tycker jag, jag kan fortfarande inte kolla när Mel Gibson ska kolla under skafferi-dörren med kniven :) Filmen får fyra av fem pentakel, mycket sevärd film men saknar ändå det där lilla extra som får mig att ge en film en femma XD


Som sagt har ni inte sett den så kan ni göra det med gott samvete, väldigt sevärd!

Blessed be!

Dagens låt 090822

Dagens låt My humps med Black Eyed Peas. Jag skulle ha lagt in videon men de hade tydligen tagit bort inbäddnings funktionen på de videorna så det blir bara låten.

Blessed be!

Ny cool sopkvast :)

Jag fick en ny sopkvast + sopskyffel av mina föräldrar igår. De hade hittat världens finaste på Ica som var i mina färger svart och lila! Här är ytterligare ett exempel på något som man gjort lite roligare med ny färg och mönster istället för de gamla vanliga tråkiga städartiklarna. Plus att skyffel hade en ny lösning för det gamla problemet med vanliga skyfflar där delarna alltid lossnar från varandra. Nu har de gjort delarna så att man skruvar i skaftet i själva skyffeln och inte bara trycker i den (vilket gör att den lossnar varje gång man använder den och häller ut allt ma sopat upp MYCKET irriterande!).Läcker eller hur!?


Och så var det en smart lösning på att den inte ska ta upp så mycket plats i städ-skåpet istället för att ställa den på golvet bland allt annat, så finns en liten plastbit på baksidan som gör att man kan hänga upp den på väggen istället och det går att vika skyffeln så att de inte sticker ut mer än 4cm från väggen MYCKET praktiskt tycker jag!

Blessed be!

filmkvällen blev inte lång :S

Hellu, jo jag och Molly skulle ju ha filmkväll igår, den blev inte så lång dock... jag somnade som vanligt, men jag vet inte varför jag inbillar mig att jag kan vara uppe sent när jag går upp vid 05.00 varje dag... Vi hann se en hel film innan jag somnade då såg vi Asylum någon film Emmelie hade som jag inte hade sett, den skulle vara läskig men den vara bara läskig tills man fick se "monstret/spöket" eller vad det nu var. Sen var det mest bara töntigt, lite B-film. Sen skulle vi se Die Hard 4 igen som är väldigt bra, vid kl 21.00 satte jag i filmen och kl 21.01 sov jag... Sorry Molly men soffan var väldigt skön och jag var så dum så jag hasade ner och la mig bekvämt :S sen är det liksom bara en tidsfråga innan jag somnar...


Denna film får ett pentakel av fem, som sagt den var bara bra när skrämsel-taktiken gick ut på att man undrade var och vad det var som lurade i mörkret, sedan var den bara fånig.


Mina två sötisar, Molly och Calypso. Molly busade med Calypso tills hon blev trött och då ville Calypso att Molly skulle kela med henne och försökte få ögonkontakt genom att nästan bryta nacken av sig... hon är bara för söt :)


Innan jag somnade i soffan hann jag och Molly med en Piggelin var iaf. Mycket god glass!! 

Blessed be! 

Världens roligaste låt..

Denna är bara bäst!

Filmkväll igen haha

Det blir filmkväll ikväll oxå surprice! Och gissa med vem, jo "lillasyster" Molly. Hon kommer nog när som helst. Får se vad vi ska titta på :)

Blessed Be!


Dagens låt 090821

Bra låt som vanligt :) Med Evanecsnece - Call me when you're soberJag vill ha Amy Lee's rutiga klänning!!!!! Ge mig den! (jag får väl sätta mig och sy en själv, det är nog billigast tror jag haha)

Blessed be!

Jag är bara LITE överrörlig..

Jag satt och demonstrerade hur överrörlig jag är i mina leder här om dagen på jobbet. (08:an var jätte äcklad haha). Men jag tycker att det är lite roligt att jag kan göra saker som inte många andra kan göra. Jag kan till ex vrida min hand över 360° runt, jag kan lägga upp tummen ovanför knogarna (se bild nedan). 

Jag kan även få båda tummarna att ligga platt mot handlederna (fick ingen bild på detta det var för svårt att ta kort och göra detta samtidigt när jag var själv får se om någon kan hjälpa mig att ta kort på det senare). Jag kan lägga upp benet bakom nacken fast jag vågar inte riktigt om man skulle fastna skulle det vara lite pinsamt. Mina knän och armbågar kan böjas bakåt (åt fel håll altså) fast det är det enda dåliga för om jag står mycket böjs mina knän bakåt och till slut får jag väldigt ont i knäna av det (lustigt va ^^).


liten demonstration på när min armbåge böjs åt fel håll..


och här lägger jag upp tummen ovanpå handen över knogen (tydligen så ska normala personer bara kunna få upp tummen på pekfingret)

Här med knuten hand som är lite svårare då det lägger större press på tummen haha.

Jag veeet jag är lustig men det är sånt som gör att jag är jag :)

Blessed be!

Dagens låt 090820

Den här låten är bara sååå bra! Jag älskar Amy Lee's röst för er som inte redan har gissat det så gillar jag annorlunda röster som typ Evanescence, Pink, Creed, Kings of leon, Gwen Stefani, osv..Blessed be!

Skrivbords grejer behöver inte vara tråkiga

Jag funderade på jobbet på varför alla skrivbords grejer är så tråkiga. Jag menar måste allt se precis lika dant ut?! Hemma har jag lite roligare tillbehör iaf pärm och tidskriftssamlare (jag tror att det heter det) se bild nedan.


Här har jag en tidskriftssamlare (eller vad det nu heter) från IKEA svart med rött och vitt mönster, jag menar vem har sagt att den måste vara helvit/grå.. Pärmen är inköpt från Bokia svart rygg vit pärm med svart barockmönster(ps samma mönster som jag har på tapeterna i sovrummet jag är inte alls besatt av det mönstret haha). Blå häftapparat. Och vit hålslagare (som jag ska måla mönster på och piffa upp en dag när jag har tid). ser inte detta mycket roligare ut än vanliga gamla tråkiga skrivbords tillbehör?

Jag funderar starkt på att införa detta på mitt jobb ha ha!

Blessed be!

Banken

Jag var på banken idag och skulle sätta in min skatteåterbäring. Lång kö som vanligt, men nu är det gjort iaf och så har man blivit lite rikare (och nej jag tänker inte säga hur mycket jag fick). Att bro på banken, har ni hört att man inte får lämna in riktiga pengar på banken (jag hade ju en check som tur var). Man kan inte heller ta ut pengar på banken längre, detta får mig att undra varför man har banken om man inte får hålla på med pengar där ^^. Det är samma som typ posten... men får inte hämta ut post på posten och man får inte lämna in post på posten... men vad ska man ha posten till då?! Visst jag har hört att de sorterar brev och kör ut brev på posten men hallå! Varför får man inte hämta/lämna post där längre då? Det är ju typ som om man skulle ha en toalett men pissar ute...onödigt tycker jag, vad tycker ni?

Jag fick måla om naglarna igår, tydligen så tålde inte nagellacket två dagars land-rensning haha. Så det var bara att sätta igång att måla nytt. jag hade väl inte så bra fantasi igår på kvällen men jag var rätt trött oxå. Men de blev inte fula iaf, men inte så fina som förra gången. Den här gången blev de lila/rosa med gröna prickar på, se blid nedan (syns inte allt för bra dock).Här är det då mörk lila grund med rosa över halva naglen och grön/guldiga små prickar i mönster, syns inte allt för bra här närbild under som man ser mönstret lite bättre på.

Mönstret syns iaf lite bättre här..

Blessed be!

Tuppaware party.

Jag var på Tupperware party i måndags med min syrra Emmelie. Det var väl sådär, mest jobbigt var att själva handledaren eller vad man ska kalla henne skulle prata om sin familj hela tiden. Jag liksom bara "men prata om de jä_la burkarna istället så vi kan beställa och åka hem"... Jag menar jag var ju knappast där för att lyssna på hennes liv och allt som hänt henne...

Any way.. det blev bara ett par glas med tätslutande lock med hål för sugrör (mycket bra att ha på stranden så att getingarna inte kommer in i glaset). Det var 4 glas med 4 lock och det kostade 254 kr!!!! Så ja det blev bara det, typiskt att det ska vara så dyrt...


Här är glasen jag beställde..


Dagens outfit, lite dålig bild bara... Skor: märke dna inköpta i sthlm 09. Kjol: märke H&M jeans kjol med sjömans-knäppning fran (syns ej på bilden) en hög midja en typisk "pen-skirt". Tröja: märke Vero Moda silkes tyg med siden krage. Skärp: märke Bicbok i äkta brunt läder med snörning fram.


Mina underbara skor som jag använder hela tiden...Märke Dna mycket bra skor, man får inte ont i fötterna ens efter en hel dag av gång på stan..


Jag och syrran Emmelie innan tuppaware partyt..

Blessed be!


Rensat i rabatterna och fått skavsår i öronen...

Idag har jag rensat i rabatterna på jobbet, Tommy alias "08:an" hjälpte till och pratade oavbrutet, så jag fick skavsår i öronen... till slut hämtade jag min MP3 och spelade jätte hög musik så då slutade han prata så mycket, och jag hörde inget (jag veeeet lite taskigt men va fan man måste ju kunna hålla käften i en minut iaf...) Aja,  det var vår chef  som skulle ha kundbesök imorgon så då var det tvunget att vara fint överallt så vi fick rensa i rabatterna, eller jag hon sa åt 08:an att han skulle göra det men han bara klagade på att det var såååå jobbigt att rensa så då gick jag ut och började och när han såg att jag gjorde det kom han så snällt och började rensa han oxå.  Nu är det gjort iaf och Chefen sa att vi var såååå duktiga så nu är jag nöjd iaf haha. (lustigt va mycket det gör bara man får höra att man är duktig :) )


Inte nog med skavsåren i öronen, jag blev typ åderlåten av rostaggarna oxå haha..

Blessed be!


Sälen 2010!!!!!!

Tjoho! Jag har just fått reda på att jag ska få åka till sälen nästa år! Det blir Mormor, morfar, Tom (min morbror) Molly (min kusin och Toms dotter) och JAG!! Fan va nice! Jag sa precis på jobbet idag att jag bara var såååå sugen på att åka snowboard nu, och så komemr jag hem och så har de bokat stuga 3/1-10/1-2010. Jag längtar redan, det är ju 2 år sedan jag var i Sälen sist, när jag lärde mig att åka snowboard efter att inte ha åkt ens skidor sedan jag var typ 5 år... Det roliga var att när jag kom upp till sälen den gången och köpte liftkortet sa han jag köpte det av att jag aldrig skulle lära mig att åka snowboard själv om jag inte ens kunde åka skidor, eller utan instruktör. Men det var precis vad jag gjorde (med hjälp av min underbara Molly, och för att jag är så himla envis...)

Första dagen gick typ åt att bara kunna lära mig att komma upp med liften när jag väl lyckades gjorde jag kullerbytta ner för hela backen och så var den dagen färdig. Andra dagen lyckades jag lära mig att svänga till vänster och att stanna (så man kom inte så långt när man bara kunde åka till vänster haha). men sedan tredje dagen satt högersvängen oxå och vips kunde jag åka snowboard! Resten av veckan blev det bara farten som förbättrades plus att jag lärde mig åka i liften själv utan Molly så jag ser verkligen fram emot denna resa när jag kan åka snowboard från början!

 Shit va jag längtar!!!!!

Blessed be!


BSB 4/dec!

Nu är BSB Hovet Stockholm bokat och betalt för 4/12! Ska bli så roligt! Jag och min syrra Emmelie ska åka upp till stockholm den 4/12 och stanna tills den 6/12. Konserten är på fredagen den 4:e sen ska vi shoppa och äta gott de andra dagarna. Några juklappar hoppas man ju på att hitta oxå, roligt att man kanske kan få tag på något i julklapp som man inte kan skaffa i Kalmar! Vi får se haha. Tyvärr kunde lillasyster Molly (kallar henne det för vi är i princip systrar, fast att vi är kusiner), inte följa med denna gången så det var ju lite tråkigt. Molly var ju med sist när vi var på Beyoncé i Globen 13/5 2009 och det var super kul! Men jag och Emmelie får kul iaf, jag får köpa någon tröst present till Molly i Sthlm ;)Blessed be!

Ny header?...

Hej, sitter och funderar på hur min nya header ska se ut, jag tänkte att jag skulle rita den själv för att få en lite mer personlig touch på den. Eftersom jag tydligen inte hade photoshop så kunde jag ju inte tillverka en där. Kanske för att datorn har varit helt mess up sedan vi fick virus på den. Pappa hade installerat typ 40 olika virus skydd som motverkade varandra. Så när vi lämnade in datorn som blivit hur korkad som helst, tittar expediten upp med stora ögon och säger "Ni har över 5000 olika virus på datorn, det har jag aldrig sett förut". så det var väl inte så konstigt att den var "lite" seg. Any way.. när vi fick tillbaka datorn var allt borta inklusive alla program, words, excel, photoshop osv. och inte kunde väl vi installera det på nytt för då hade pappa slarvat bort alla installations-skivor. Så jag var bara lite pissed på datorn...
Any way.. nu ska jag då rita/måla en bild och sedan ta kort på den och sedan lägga in den i datorn för att använda som header hade jag tänkt. Ni får gärna lägga en kommentar med förslag på vad det ska målas :) Inspiration är aldrig fel.


Glömde skriva att ÖIF spelade sin första riktiga match i fredags mot Alsjöholm IF, och vi vann!! Mycket roligt, det blev 1-3 till oss, starkt jobbat! Nästa match på fredag 21/8-09 kl 18.30 mot Johansfors IF.

Blessed be!


Vallon + Tattare = Jag?

Jaha efter typ 14 år i skolan där man alltid fått förfrågningar var man kommer ifrån, har jag äntligen fått reda på vad jag är för nått.. Ni som har träffat mig vet att jag ser lite utländsk ut, med grova dag och mörkt hår+hud som lätt blir brun + min så kallade "negerläpp" även kallad Thorén-läppen (underläppen som putar ut extra och är sådan på de flesta inom Thorén släkten, väldigt karaktäristiskt för oss).

En "liten" demostration av Thorén-läppen, här är den iaf inte så stor som den är när jag är sur XD

Under skoltiden undrade både skolkamrater och lärare om jag hade utländskt påbrå, och jag svarar varje gång, "nja, men mamma är Ölänning och pappa är Gotlänning". Jag gick även igenom en fas då jag inbillade mig och andra att jag var ryss, jag kommer inte ihåg hur gammal jag var men ändå.

Nu har jag dock fått reda på att jag är Vallon (person som härstammar från den franskspråkiga folkgruppen iValloner i Belgien) genom pappas släkt. Och att jag även kan vara Tattare från mammas sida (Tattare är benämning på resande folk som står utanför samhället, och är en blandning av Ryssar och Turkar, som även kan benämnas som romer om jag fattat det rätt).

Så jag känner mig som en Bellman-historia, ni vet en Belgier, en Ryss och en Turk... Men det var roligt att få reda på det :)

Blessed be!


Filmkväll igen..

Igår blev det filmkväll igen... surprice eller hur?! Denna gången kollade vi faktiskt på film, det blev Hellens små underverk, Enough och Erin Brockovich. Mycket bra filmer. Och vet ni... jag var vaken på alla filmerna faktiskt :)
Recension kommer nedan. Jag åkte på att tvätta idag oxå, mindre roligt men det är skönt att ha det gjort. Får se om jag orkar dammsuga idag oxå, jag har ju bara skjutit upp det hela vecka XD. Annars är det vär som vanligt promenerar med hunden umgås med familjen... same old same old..


Bra och sorglig, historia om hur allt kan ändra sig på en sekund..
får 4 av 5 pentakel. Med Kate Hudson i huvudrollen.

Bra film om en kvinna som blir misshandlad av sin man och försöker fly från honom.
Får 5 av 5 pentakel. Bra insats av Jennifer Lopez, som spelar huvud personen. Även Bill Campbell spelar oehört bra som den psykotiske mannen som misshandlar henne. Blev faktiskt lite rädd för honom, än idag vet jag inte om jag ska gilla honom eller inte eftersom han spelade denna rollen så bra haha.


Bra verklighetsbaserad film om en vanlig tjej som hjälper till att reda ut en skandalhändelse som är djupare än man tror. får 5 av 5 pentakel. Julia Roberts gör en strålande insats som huvudpersonen. (den riktiga Erin B. syns även i filmen som servitris, roligt att veta).

Blessed Be!

Sängen viktig att trivas i.

Jag fick för mig att fixa lite extra med sängen idag, som ni kanske har läst innan har jag haft problem att sova sedan mitt "spöke" eller vad det nu var störde mig. Så nu var det dags att frächa upp sängen lite (jag har ju dessutom en ny säng som är "lite" bredare än min förra som var 90cm/nu 140cm  för att vara exakt). Tips var inte rädda för att blanda färger och mönster, förvånandsvärt mycket blir snyggt om man bara kombinerar det rätt. Letar just nu efter en lampa och ersätta min gamla fula med, får se hur det går med det... annars tycker jag att det blev rätt fint, se själva.


Här har jag använt Lila påslakan + örngott från IKEA, Blå/lila rangigt överkast från Indiska. Prydnadskuddar från Indiska.


Att bro på påslagan, jag bara ÄLSKAR denna knapp som numera installerats i änden av påslakanet för att förhindra att själva täcket åker ut eller syns. Mycket bra tycker jag!
Blessed be!


Nagel trenden fortsätter..

När min mamma fick se hur fina naglar jag gjort på Molly (kusinen) och mig själv så ville hon såklart ha lika fina naglar, dock kunde jag bara fixa hennes tånaglar eftersom hon jobbar som sjuksköterska och inte får ha nagellack eller dylikt på fingernaglarna. Men som sagt hon kan ju få vara fin på fötterna iaf :) Nedan kommer en mindre svår design för fötterna.


Här blev det helt enkelt rött-bas lack med vita blommor.


Blessed be!

Filmkväll blev fixar kväll :)

Igår skulle jag ju haft filmkväll men Molly(kusinen), men när hon kom till mig fick jag för mig att jag skulle måla naglarna på henne och mig istället. När jag var färdig med naglarna började jag sminka henne, det blev en lila makeup (lustigt jag som INTE tycker om lila alls haha). När det var färdigt lockade jag håret på Molly, blev jätte fint! (bilder finns i föregående inlägg). Sedan blev det lite vänner tittande istället för film, så mycket till filmkväll blev det inte, man det var roligt ändå :)

Det skulle vara rätt så roligt att hålla på med att designa naglar och sminka folk, men ärligt talat hur skulle jag kunna göra det här i denna lilla ort... Och jag tänker inte flytta till en storstad, jag måste ju tänka på hunden. Jag får nog snällt bli kvar där jag är. Inte för att det är så dligt jag har ju faktiskt världens bästa jobbarkompisar!!! Och lönen är skit bra så varför klaga :) Men ändå jag tycker att det är inte så dåligt av en Bagare/Konditor att kunna göra sånt som jag gör haha.Här är min försökskanin Molly visst är hon söt!!!!


Och här är en mindre sminkad jag haha, lite kul att jag äntligen fick en bild där det syns att mina ögon är gröna(typ alla tror att jag har bruna eller t.o.m att de är svarta haha)

Blessed be!

Naglar och smink

Hade en trevlig kväll igår med Molly (kusinen). Jag målade hennes naglar, sminkade henne och lockade hennes hår. Jag målade även mina naglar, bilder kommer nedan.. OBS! Jag har målat ALLT för hand, inga mallar inga stickers eller någonting. Visst tar det tid att göra allt för hand men fatta vilken status att ha helt handgjorda naglar! Egen design och allt "á la Sanna" Och så är det roligt att göra det helt själv för då finns det ingen som kan ha lika dana naglar!


Mina naglar gjorde jag vit/rosa med lila blommor på.

Mollys naglar gjorde jag vit/blå med lila mönster (roligt när alla naglar är unika).
Här syns även min sminkning.


Mollys hår som jag lockat, med min plattång (jag fick typ nyss reda på att man kunde
locka håret med plattången).

En seriös bild på oss, en flum-bild, och en bild på när Calypso ville ha lite av vårat godis :) (Det var inget i påsen så hon åt inget)

Blessed Be!

Vi e på gång, vi e laddade vi är tända!

Har haft Tomas Ledin på hjärnan hela eftermiddagen. Det måste ha med fredags lyckan att göra :) Det är sången vi e på gång: "Måndag, tisdag, onsdag. Torsdag och Fredag. Går jag mest och väntar på att veckan ska ta slut. Sekunderna springer, timmarna går långsamt. Jag tittar otåligt på klockan, snart ska vi dra ut... ". Det är väl ungefär så jag känner på fredagarna så det är väl därför :).

Nu är jag iaf ledig hela helgen! Städningen blev inte färdig igår kväll, jag lagade matlådor hela kvällen istället. Så man åker väl på att städa färdigt nu :S Jag vet att jag bor ensam (förutom min hund) så det är ingen som ställer krav på att jag ska städa, men jag känner ändå att jag måste det hela tiden (för tänk om någon kommer på besök, typ kungen haha). Jag får antagligen tvätta i helgen oxå, för nu har jag bara två par strumpor kvar i lådan som är rena... det är väl lustigt att man aldrig har några strumpor.. (antagligen för att jag slänger de när de börjar bli slitna, till skillnad från min syrra "sorry" Emmelie haha).  Annars har jag nog inget inplanerat för helgen och det är faktiskt skönt, man är ju så tråkig av sig att man nöjer sig med att stanna hemma om helgerna :)

Kanske ska ha film-kväll med Molly (kusinen), hon säger nog inte nej :) Och så får vi se hur länge jag kan hålla mig vaken, jag har ju en viss "tendens" till att somna varje gång så Molly får titta färdigt själv... Men det händer faktiskt bara om jag sett fimerna förut och vet exakt vad som ska hända. Är det en ny film som jag inte har sett så är jag lite mer inne i själva fimen för att snappa upp varenda lite detalj och vill hela tiden veta vad som ska hända och DÅ är jag vaken! Typ som första gången jag såg Barnhemmet (The Orphanage) den var faktiskt otäck fast att den vad på spanska, den var även otäck andra gången jag såg den för då behövde jag inte koncentrera mig på texten utan kunde mer finkamma scenerna på detaljer (som jag gillar att göra, man kan till ex. se saker som man inte sett innan typ något skymtar förbi i bakgrunden mycket roligt).

Det är även bra att se samma film flera gånger då den faktiskt kan bli bättre varje gång du ser den: som Quentin Tarantino's filmer som är väldigt inveklade och därför kan verka urdåliga för vissa personer (jag själv i början) men som efter ett par gånger klarnar Tex. Kill Bill första gången jag såg dem fattade jag ingenting och tyckte att de var väl inte så bra. Men efter att ha tittat på dem fler gånger älskar jag de filmerna. Så ge filmerna en chans! Ett par filmer jag dock aldrig lyckats ta mig igenom (inte ens en gång) efter många försök är Iceman med Wesley Snipes och Highlander... jag förstår mig helt enkelt inte på de filmerna..men men alla har vi några filmer vi bara inte kan se.


Blessed be!


Trött XO

Shit va trött jag är idag. Tyvärr är det mitt eget fel att jag är så trött. När jag åkte till Mamma och hämtade busade jag med Calypso och så blev jag bjuden på mat hos mamma så det blev inga thainudlar, men jag fick Köttfärs-paj med broccoli så jag blev lika glad för det :) Tack Mamma! sen gick jag till  mormor och drack kaffe så jä_la gott, mormor har varit sjuk så jag var tvungen att höra hur det var med henne. Det var bättre nu men hon var fortfarande "hostig" (säkert Molly som smittat henne *förneka det inte Molly du vet att det började med dig* haha). Any way.. sen åkte jag hem med Calypso och Molly till mig så började vi titta på Vänner igen. Men sen fick jag för mig att jag skulle städa (visst det behövdes men kanske inte flera timmar). Så jag höll på att städa så fick stackars Molly underhålla sig själv som vanligt. (Sorry Molly!) Till slut gick Molly hem, och jag fortsatte att städa. Vid 11.00 var jag "färdig" (måste bara damsuga idag oxå, det kunde jag inte göra vid 11.00 då hade jag nog blivit vräkt).

Sen gick jag och la mig men då var jag så uppe i varv efter städningen så jag kunde inte somna, så jag låg och läste min bra bok av Lian Hearn typ till 01.00 sen somnade jag äntligen. Men efter typ en timmes sömn vaknade jag av att jag tyckte att någon tittade på mig. Jag vänder mig sakta i sängen och tittat sömnigt bort mot garderobsdörren... Då får jag syn på en man som står och stirrar på mig! Jag flyger upp ur sängen, trycker mig mot balkongdörren och stirrar uppskrämmd mot garderoben. Han är borta! Jag hasar mig ner på golvet och tittar under sängen... tomt. Jag har inte en aning om jag drömde, om jag såg i syne eller om det spökar. Jag vet bara att jag blev livrädd och att jag såg något...

Det otäcka är att jag såg honom så klart han var 1.90 (jag mätte med ögat mot dörren) han hade mörkblå skjorta, svarta byxor, han var vit med mörkbrunt hår och skägg-stubb. Och Mycket otäcka ögon stora genomträngande gröna ögon! Det är detta som gör att jag funderar på om det var ett spöke. Vi har ett spöke i mina föräldras hus (Astrid heter hon) det är förra ägaren till huset, hon skrämde mig ofta som barn när hon gjorde läten i garderoben och satt sig på min säng så att jag kände tyngden. Nu för tiden har jag vant mig vid henne så hon skräms inte så ofta (eller försöker hon men jag blir inte så rädd längre). Nu för tiden går hon fram och till baka på övervåningen och drar i drag-dörren till sovrummet, öppnar dörrar och mixtrar med fläktarna... inget allvarligt, däremot har jag aldrig "sett" henne utan bara märkt att hon gör saker. Så jag undrar ju med mitt "spöke" eller vad det nu var. Vad tror ni?

Så detta gjorde altså så att jag är skit trött idag, jag får väl se om jag kan/får sova inatt...

Mitt "spöke" såg lite ut som Skådespelaren William Mapother nedan fast otäckare...(och nej jag hade inte nyss sett honom på Tv:n det är typ 5 år sedan jag såg honom i något). Så se upp för spökena!


Blessed be!


Bruckheimer, Cameron osv.

Mina favorit producenter/Regisörer (stavas det så?)
Jerry Bruckheimer, James Cameron, Tim Burton och Baz Luhrmann.
Anledningen är att om jag ser att det kommit en ny film kollar jag om någon av dessa fyra genier har gjort filmen och har de det så måste jag bara kolla på det! De flesta av mina favorit filmer har just någon av dessa fyra gjort. Ex:

James Cameron har gjort Titanic, Serien Dark Angel, Terminator och Aliens (nr 2) (och Aliens är den bästa av alla Alien filmerna + att jag kan typ alla replikerna haha) Cameron är bra för att om det ska vara Sci-fi så gör han ett så bra jobb med att få publiken att tänka att "detta kunde ha varit på riktigt".

Jerry Bruckheimer har gjort Alla Pirates of the Caribbean filmerna, Alla National Tresure filmerna, Armageddon, Pearl Harbor, Bad Company, Confessions of a Shopoholic... (jag skulle kunna hålla på i evigheter med att rabbla upp alla underbara filmer han har varit med och gjort, jag tror faktiskt inte att jag har sett en Bruckheimer jag inte gillar) Jag gillar Bruckheimer inte enbart pga. alla bra filmer utan för att han har en sådan bredd på genre och att han kan ta fakta och göra en otroligt bra film och äventyr av det.

Tim Burton har gjort Corpse Birde, Sweeney Todd, Beetlejuice, Edward Scissorhans, Kalle och chokladfabriken, Sleepy Hollow, Batman Forever och Batman Returns..bla. (Jag vet att många tycker att Tim Burton bara gör mörka diaboliska filmer, men det är det som gör hans filmer så underbara och unika att de inte är som alla andra :) + att han använder Johnny Depp till många filmer *slurp*)

Baz Luhrmann har gjort Moulin Rouge, Australia, Romeo + Juliet (det som är så bra med hans filmer är att de alla är speciella på sitt sätt, svår dialog, special kostymer, stora scener osv.)


Här är de grabbarna grus :) Från vänster till höger:
J.Bruckheimer, J. Cameron, T. Burton och B. Luhrmann


Blessed be!

Så många tankar, så lite tid..

Igår vag jag på bion "Sommaren med Göran" den var hyfsad. Den var hysteriskt rolig ibland men den var lite för seg för min smak. Helt klart sevärd, men jag känner att det räcker att se den en gång komiken är sådan som är rolig när man hör det första gången när man inte är beredd på vad som ska sägas/hända. Handlade om en person som typ är känslomässigt handikappad, har mycket otur och förstör för sig själv hela tiden. I filmen får man se hur han ställer till det och hur han försöker rätta till allt han gjort, och det är i princip vad hela filmen går ut på.
"Sommaren med Göran" får 3 av 5 pentakel av mig.Jag såg intervjun med Madde och Jonas igår, roligt att de (som de sa med egna ord) "äntligen" fick förlova sig, och att Madde "äntligen" fick ta på sin ring som hon fått den 12/6-09 (två dagar efter sin födelse dag, och hur vet jag detta jo jag fyller ju år på samma dag). Fatta va jobbigt att inte få ha på sin ring när man precis har fått den! Men det var ju iaf trevligt att de kunde få ha sommaren ifred och fira med bara varandra innan media var uppe på dem över allt. Så på så sett så kan det nog ha varit värt väntan på ringen, att de fick vara lite mer för sig själva innan de gick ut med nyheten. Grattis! Det märktes oxå att Jonas var mer van (antagligen för att han är Advokat) att prata inför folk, än vad Daniel var/är. Även om jag tyckte att Daniel gjorde ett bra jobb vid Viktorias och hans förlovning, så var han ju så nervös stackarn att han knappt kunde prata. Detta förstår jag mycket väl, jag menar prata inför hela svenska folket om att: jaha nu ska jag gifta mig med Kronprinsessan och bli prins... Jobbigt, men absolut värt det om han älskar Viktoria!! 

Jaha och iadg på lunchen spillde jag varmchoklad över hela mig och hela bordet och hela golvet... typiskt mig. Det är väl lustigt va mycket det kan få plats i en liten kopp?! Så nu går jag runt med chokladdryck på byxorna och i ena skon så det klafsar så där mysigt :@ Jag förstår inte att sånt här alltid händer mig, måste vara något fel på händerna eftersom de inte kan hålla i någonting... Hoppas att skon hinner torka till imorgon :'(  Ikväll ska jag nog göra mina thainudlar med biff och grönsaker, sätter in ett kort på det imorgon.. gott gotti gott gott haha.


Just nu är det fint väder, hoppas att det håller i sig ett tag. Det är för tråkigt nu när det bara regnar helatiden, nyss var det sommar och nu är det typ höst...Lite deprimerad blir man :( Hösten tycker jag att man kan hoppa över. Det kunde vara 1 månad vinter (riktig vinter med snö, is och kallt) och sedan 3 mån vår och 8 mån sommar!  Men sån är jag jag trivs bäst på sommaren, jag kan gå med på typ 1 vecka höst men inte mer. Men nu för tiden tycker jag att det är 2 veckor vinter(i november och februari där emellan är det höst), 2 månader vår, MAX 2 månader sommar (om man har tur). och resten av året är det höst...fattar inte vad det blivit med klimatet, jag säger bara tre ord "day after tomorrow" det kommer att bli som i den filmen jag känner det på mig. Och det vore ju inte så lustigt när vi missbrukar vår jord som vi gör idag. Tex. USA som slösar på allt utan att tänka på konsekvenserna. Nu säger jag inte att det bara är USA som är boven här, alla behöver ta sitt ansvar. Men om man jämnför Sverige mot USA så är vi riktigt duktiga... Jag tycker att man iaf borde FÖRSÖKA göra något för att spara på naturen. Det är väl antagligen därför min religion Wicca passade mig så bra eftersom det är just Naturen man "dyrkar". But that's me, alla får tro det de vill :)


Blessed be!

Bio ikväll

Efter inlägget igår åkte jag och Molly (kusinen) hem till mig och tittade på (surprice) Vänner. Eller rättare sagt Molly tittade, jag somnade i soffan och vaknade först när Molly skulle gå. Så trevlig ar jag på kvällarna, till mitt försvar så hade jag jobbat väldigt hårt under dagen med att packa avgassystem-delar (vilket är väldigt tungt arbete) och sedan var faktiskt soffan väldigt skön... I och för sig så hade jag nog somnat i soffan oavsett vad jag gjort men jag hade kanske inte somnat så tidigt som 21.00 :S Sorry Molly...

Som jag sa i förra inlägget så fick ju Calypso (min hund) lite annan mat igår, men hon gasade inte mer än vanligt inatt, så det var ju trevligt XD Annat är det när jag och Emmelie (syrran) har filmkväll då hon fiser illa hela tiden... eller om det är kalas då hon ligger under bordet och släpper smygare (silent but deadly). Det måste ha något med att göra att hon blir avslappnade när det är besök (lite väl avslappnad). Inte så trevligt men jag älskar henne ändå :)

Idag tog vi kort för företaget. Vi skulle göra ett nytt reklamkort som vi ska skicka ut till folk, så de ska få upp ögonen för vårat förtag (så att vi kan få behålla jobben och även kunna ge fler jobb). Så det kom hit en fotograf som skulle ta kort på oss "i rörelse" som han sa, vilket betyder vi i scen sätter att vi gör något väldigt viktigt och försöker se upptagna ut. Jag ville inte vara med men det tyckte Chefen då jag är den enda tjejen som jobbar även ute på lagret med grabbarna... Så jag poserar stelt med Peter på jobbet vid  packningen och låtstas att jag säger något viktigt om några papper jag håller i. Aja, jag är ju iaf ny frissad, så jag får väl täka på att håret iaf inte ser för jävlig ut... Jag fick även posera vid min dator för att kunder skulle se att vi använder datorprogram för att hålla reda på vårat lager, mycket lustigt :P Aja det gick bra iaf. så vi får väl se hur bilderna blir...

Ikväll ska jag på bio med Molly hennes pappa Tom och Emmelie, vi ska se Sommaren med Göran eller vad den nu hette. Film med Peter Magnusson  ska nog vara en komedi, så vi får se vad den får för recension (stavas det så?) av mig :)
Blessed be!

Ny frissade!

Jaha igår solade man lite, fick väl inte jätte mycket färg men det var skönt iaf. Calypso (hunden) låg i skuggan under äppelträdet och njöt av att vara ute tillsammans med mig. Sedan busade vi i trädgården och hon höll på att fälla mig som vanligt genom att rusa mot mig i full galopp med något jag just kastat, och springer in i sidan på mig (inte så lustigt att man alltid har blåmärken). Det är tur att man är stor och stark med bra balans annars hade man nog legat i gräset som ett "road-kill". När kl. blev halv fem började det blåsa så då gick jag och Calypso i skogen (hon klagade inte på att gå en extra runda), i skogen var det riktigt skönt, inte för varmt och inte för kallt bara "lagom". När vi åkt hem kom Molly (kusinen) på besök så vi tittade på Vänner en stund och pratade om hur vi skulle göra med våra hår idag (vi hade beställt tid till oss båda för att klippa oss och färga håret).

Jag klippte håret lite (10cm), färgade håret svart med bruna och blonda slingor. Hade tänkt färga det knall rött med svart botten men vågade inte då jag inte vet om rött hår passar till lila kläder... Och eftersom jag typ är galen i lila så har jag ganska mycket lila kläder... Så jag skjuter upp det röda håret och har det svart ett tag till (iaf tills jag tröttnar), det passar iaf till det mesta :) Som vanligt när Lena fixar håret blir det jätte fint!! Tack Lena! Molly färgade håret svart botten med brunt över + en röd slinga. Bilder kommer nedan.

Jag blev bjuden på mat hos Emmelie (min syrra)idag, hon hade gjort jätte goda hemmagjorda hamburgare med lök och örter i JÄTTE mumsigt!! Tack Emmelie (nu saknar jag bara köttfärstårtan XD). Det var speciellt gott efter att ha suttit i frisörstolen i två timmar och varit hungrig. (funderade på om man skulle ha beställt in en pizza till frisören precis som i Pretty Woman haha). Calypso blev oxå bjuden hon fick gourmét mat av Emmelie med torrfoder, potatissallad, pommes och ägg... inte lustigt att hon tycker om Emmelie :) Får väl se om det är jag som får lida av den maten inatt, om Calypso ska ligga och gasa ihläl mig..."Gas larm Adam Bertil" (från repmånad) haha

 
Här är mumintrollen XD visst är vi söta!Här är en bild på min sötis Calypso, när hon smygit upp i soffan och gosat in sig i Mollys kudde XD


Blessed be!

Vilken natt!

Jag vet var ni tänker vad har hon gjort inatt...hehe.. nä men allvarligt jag syftar på kräftfisket inatt. I år var första gången på tre år som vi fick kräftor! Morfar Börje köpte en massa bebis-kräftor och planterade in i ån förra året. Det roliga med den historian är att förra året när morfar köpte kräftorna så sa han att han köpt 200st som han planterat in, men igår när vi tog upp det igen så var det helt plötsligt 800 st kräftor han planterat in....Visst är det lustigt att antalen ökar varje gång han berättar historier ("But That's my grandpa'")Aja i år skulle vi då äntligen fiska och se om vi fick något, efter två års misslyckande då vi inte ens sett någon kräfta. Första kollen vid kl.10 så var det 11 kräftor, andra vid kl.11 så var det 3, tredje kollen vid kl.12 var det 9 och sista kollen vid kl.5 var det 9 st kräftor så det blev totalt 32 kräftor. Och med tanke på att vi fått 0 kräftor de två åren innan så är jag skit glad!! (Btw alla kräftor var lovliga altså minst 9cm, en del plockar upp alla kräftor de får...) Så ikväll så ska mormor och morfar äta up dem, (jag kan ju inte äta dem eftersom jag är skaldjurs-allergiker). Och då kommer jag osökt att tänka på min kära syster som tyckte att det var brutalt att slänga i kräftorna i kokande vatten (det var länge sedan altså) och sa utan att tänka sig för att "vore det inte snällare att lägga dem i kallt vatten och sedan koka upp vattnet?" Och detta har vi lika roligt åt idag!!

Vi hittade även världens sötaste padda när vi var ute inatt, den var väl ungefär lika stor som varpa (gotlands uppfinning typ som en diskus). Min syrras pojkvän Amir hitade paddan när den kröp vid sten-muren och ropade "kolla va äcklig!". Jag går fram mot den (eftersom jag råkar tycka att paddor är söta) och Amir utbrister "ta inte i den, ta inte i den!" och då plockar jag upp den haha. (torra, slöa paddor är iaf mycket mysigare är grodor som är slemmiga och hoppar hela tiden). Funderade på att pussa den för att se om det blev en prins men lät paddan vara och satte den i trädgårdslandet.

Idag fick jag rengöra alla kräft-burarna själv, de som var med erbjöd sig inte ens att hjälp till så vad gör man (förutom min syrra och hennes pojkvän som är ursäktade då de inte ens var här över natten utan åkte hem igår, men jag menar någon av de andra kunde väl iaf frågat om jag ville ha hjälp?). Jag höll nästan på att bli getingstucken då de tydligen blir helt galna när de känner doften av rutten fisk (som vi agnat burarna med), men jag kom precis undan (med livet i behåll för suprice! jag är även allergisk mot geting-stick)...

Nu ska jag lägga mig i solstolen och läsa min underbara bok "Vid hägerns skarpa skri" av författaren Lian Hearn 4:e (av 5) boken i serien om klanen Otori Jag rekomenderar starkt dessa böcker, till och med Molly (min kusin) läser dessa böcker och tycker om dem och hon HATAR att läsa böcker (så det måste ju vara en bra recension). Böckerna heter 1. "Över näktergalens golv", 2. "På kudde av gräs", 3. "Under lysande måne", 4. "Vid hägerns skarpa skri" och 5. "Och himlens vida väv". (OBS! 5:e boken ska tydligen utspela sig innan alla de andra böckerna, jag har inte läst den än så jag vet inte om det är bättre eller sämre att läsa den innan de andra böckerna). De är iaf väldigt bra.

Blessed be!

Stranden + fiska kräftor

Det var en rolig fest igår hos morbror Tony, flinade och grinade hela kvällen :) Han bjöd på grillad korv och öl *Mmmm ÖL* Sedan firade han med att äta glass med knott på haha, mycket roligt. I stället för att sjunga ja må han leva sjöng vi "Tony tuggar tuggummi" som Joddla med Siv har gjort som jag nämnde innan det var roligt :)

Idag var jag med familjen på stranden och badade med Calypso i havet (Calypso var inte alls glad att hon äntligen fick bada haha) Det var en liten Boston-terrier som höll på att skälla oavbrutet men annars var det bra. Tänkte på att Calypso nog är rätt duktig än då hon skällde typ tre ggr på hela dagen och det var för att ovan nämnda hund skällde hela tiden. Och så tänkte jag att om Calypso hade skällt lika mycket på stranden som den hunden gjort så hade vi nog inte fått vara kvar. Är det inte lustigt att allt verkar vara ok så länge det är en liten hund som gör det? Jag menar om en liten hund är aggresiv och morrar o skäller och försöker bitas så är det inte så farligt (en del tycker till och med att det är gulligt) men om en stor hund som calypso gör minsta antydan till ljud så är det skit hemskt, även om de bara låter för att de är glada.
(ex Grand danois små morrar lite när de är glada och uppspelta men jag lova att man hör skillnad på om de är glada eller arga iaf när man har en GD men typ alla andra är typ som hjälp hon morrar hon kommer att äta upp mig).
Lite tråkigt men sånt är livet...

Nu ska jag och släkten fiska kräftor, så jag ska ut nu och slänga i burarna (jag slapp att agna burarna den här gången så jag är lycklig). Ikväll blir det godis första gången på hela veckan (till skillnad från hela sommaren då jag åt det konstant) så det blir gott!!!!

Typ världens bästa låt.Blessed be!

Fredag = Fest!

Tjoho äntligen fredag!! "Nu blir det fredagsmys om det så är det sista jag gör, nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmys!" Älskar den reklamen, men är det bara jag som tänkt att punkar killen ser ut som en tjej??
 


Any way... Idag blir det grill-fest hos morbror Tony han fyllde år förra veckan så vi ska fira honom ikväll (får se om det blir några roliga fylle bilder från festen haha). Då kommer jag och tänka på att det är lite lustigt hur vi firar födelsedagar iaf inom vår familj. Jag menar en person fyller år och då måste de först städa för att man ska ta emot folk hemma hos sig, och så ska man köpa en massa mat/fika som de ska bjudas på och när alla gått hem får de städa efter gästerna... är inte det lustigt att den som fyller år ska städa två ggr och bjuda på mat/fika?? Jag tycker att vi ska införa att gästerna gör allt det istället :D

Jag gjorde en rolig upptäckt idag. Igår gjorde jag situps på min pilates boll (världens bästa uppfinning typ), och idag när jag diskade kännde jag av träningsvärken i magen från situpsen. Så tydligen använder man magmusklerna när man diskar (hade jag inte en aning om, trodde att det var mest armarna haha). Så man kanske ska diska ofta och mycket så man får ett 6-pack XD

Jag fick sluta tidigare från jobbet idag (mycket roligt). Min arbetskamrat Jerry var så snäll och sa att vi hade jobbat så duktigt så vi förtjänade att sluta tidigare :) Så sant så sant sa jag och stämplade ut mig *kaching* XD Man är ju inte direkt svår övertalad när det kommer till det... Idag var sista dagen då vi bara var tre på företaget, nästa vecka ska alla jobba utan morbror Tony som har en vecka semester till, den lilla jä-eln (skojjar bara det kan du behöva ;) )

Foten är bättre idag men den är ganska så öm fortfarande så det är väl bäst att behålla bandaget på ett tag till. Nä nu ska jag över till mormor och tjuv dricka lite kaffe innan festen *Mmmmm...kaffe...*


En väldigt sjuk och rolig låt, som alltid får mig att le (man är väl antagligen sjuk i huvudet haha)

Blessed Be!

Ont i foten :'(

Var och tränade igår igen, tog det faktiskt lite lugnare då än i Måndags så jag hoppade över ett par maskiner och gick en halvtimme mer på löpbandet (och jag går fort). Stretchade rätt ordentligt oxå vilket jag kände behövdes! Ringde och beställde tid för klippning och färgning av Lena, Måndag den 10/8 blev det. Ska färga om håret som jag hade det innan svart med blonda slingor (det är urtvättat nu så det ser mesigt ut). Som sagt så återkommer jag med blider då. Jag bokade även tid åt Molly (min kusin) så hon ska färga håret samma dag fast tidigare, jag är spännd på att se vilken hårfärg hon väljer :)


Sedan åkte jag till mormor och drack kaffe (hon gör världens bästa kaffe, dricker nästan aldrig kaffe någon annan stans). Pratade med mina släktingar från Värsås som var nere på besök över veckan. Sedan åkte jag hem och busade med Calypso (min hund) och hade lite dressyr med henne. Shit va snabb och duktig Calypso är när man bara har godis att belöna med, då kan hon plötsligt göra allt... Men hon är för rolig den hunden, jag älskar henne!

So far so good... sedan hade jag tänkt att jag skulle städa lite i lägenheten och började med att diska och sedan ta ut soporna. Men när jag skulle tillbaka in i lägenheten... då halkar jag väl i trappen och vrickar foten, MYCKET. Så det var bara in i lägenheten och ta fram bandaget och linda hårt som satan (för foten hade bara på ett par sek svullnat upp). Så gissa om jag varit vaken av och till hela natten och haft ont i foten...

Så jag har haft foten lindad hela dagen och försökt att stödja så lite som möjligt på den men det är svårt på mitt jobb om man nu inte får sitta på kontoret hela dagen. Jag har väl varit på kontoret 2/3 av dagen men sedan har jag ju varit tvungen att vara lite ute på lagret och köra truck vilket nog såg kul ut där jag åkte runt på ett ben i full fart haha XD

Jag hade tänkt att jag skulle åka på Rix-FM festivalen i Kalmar idag men med tanke på hur ont jag har i foten så vore det nog ingen bra idé. Så jag stannar väl hemma och tittar på Vänner och kelar med Calypso :)


Min onda fot *snyft*

Ett väldigt roligt klipp från vänner som absolut är värt att kolla på!!

http://www.youtube.com/watch?v=5Wt-xm48ckI


Blessed be!


Det är Onsdag, vi måste beställa bord...

Onsdag idag, då kom jag och tänka på filmen Repmånad... "Ja va ska vi göra? Det är Onsdag Larsson vi måste beställa bord!" haha fan va bra den filmen är!  Onsdagar är sköna och jobbiga på samma gång. Det är jobbigt för att nu har vilan efter förra helgen gått ur och man är helt slut på jobbet men det är oxå skönt för att man vet att det är mitten på veckan så det är inte långt till nästa helg :) Inte för att klaga på mitt jobb jag trivs och jag älskar mina arbetskamrater, men det är när alla arga kunder ringer och skäller på en man bara vill åka hem (+ att det är jobbigt för att man måste gå upp vid 5.00 :S)

Jag har fortfarande träningsvärk sedan träningen i Måndags, men jag ska gå och träna idag igen iaf. Får väl försöka ta det lite lugnare idag och kanske stretcha lite mer efteråt. Den här gången har jag INTE tappat bort mitt hänglås jag kollade det typ 5 ggr igår kväll när jag packade väskan XD Emmelie (min syrra) och jag skämtade om det på förra träningen att jag numera måste säga högt och tydligt för mig själv och andra att "Nu lägger jag låset i träningsväskan i ytterfacket!!!" Det är väl antagligen det man måste göra för att man ska komma ihåg var man lägger grejjerna :) Och nu tänker alla i min släkt att om jag tappat bort något så finns det i en plastkasse (Jag VET att ni tänker det!), tyvärr är det säkert sant. Man har ju den lilla egenheten att man lägger allt i plastkassar  (Bag-lady #1).

Idag ska jag även se om jag hinner beställa tid för klippning och färgning av håret hos min kompis Lena i hennes egen salong HAIRCUT i Nybro (vaddå smygreklam). Hon är så duktig att jag inte vill att någon annan ska få röra mitt hår :) Jag återkommer med bild på håret när hon fixat det.

Nedan kommer lite bilder från fotbollen igår, tyvärr förlorade vi med 1-4 till Nybro men de var jätte duktiga så de var värda en seger! Grattis grabbar! Mycket kan ha berott på att vi hade en ny målvakt i vårat lag som skadar sig var 5:e minut (inte så bra att vara blödig när man är målvakt). Inte för att jag kanske kunnat rädda alla de målen men jag hade iaf bitit ihop och inte legat på marken och bölat varje gång jag fått bollen på mig... Sedan måste jag tyvärr säga att det till stor del även är back-linjens fel att så många bollar släpps igenom mot mål och att det där igenom blir mål. Visst vår förra målvakt Robban var väl inte världsbäst han heller men han är mycket bättre än han vi har nu...
Min fina tränings handske :PFotbollen försvann innan kameran hann knäppa av...vi är gröna, nybro röda.

Blessed be!

Fotboll idag...

Idag är det fotboll Örsjö IF möter Nybro ikväll, hoppas att våra grabbar vinner (ÖIF altså). Jag ska stå i kiosken med Emmelie (min syrra), och hoppas på att sälja mycket så att föreningen får in lite pengar. I och för sig så är det bara träningsmatch idag så vi kanske inte säljer så mycket men man kan ju hoppas :) Första riktiga matchen sedan sommar uppehållet är på fredagen den 14/8-09 kl. 18.45 mot Alsjöholm (i Alsjöholm om jag fattat det rätt), för de som vill veta.  Jag återkommer med resultat och bilder från matchen.

Calypso har blivit galen, bad-galen... Allt började för ett par dagar sedan då det var ovanligt varm efter våran skogspromenad. Då tänkte jag och min mamma (Marina) att vi skulle försöka få henne att bada i våran å som angränsar till våran trädgård, och till slut gick hon i när hon försäkrat sig om att det inte var farligt. (Ån är kolsvart i vattnet så hon har aldrig vågat gå i den förut eftersom hon inte kan se botten). Det som vi inte tänkte på var att hon vande sig vid att det inte var farligt utan faktiskt jätte roligt och nu har hon altså blivit bad-galen. (vilket är ovanligt för Grand Danois tycker inte om vatten). Problemet är detta eftersom vattnet INTE är rent blir hon skitig och luktar "vesa" (slang för vatten-ruttna löv, slam och dy). Vad ska man göra med henne? Det blir väl bara att stängsla in hela ån så hon inte kommer i utan lov :S

Molly (min kusin) var på besök på jobbet, hon städade mitt skrivbord :) Sedan fick hon följa med mig hem och hjälpa mig att fixa till bloggen, som blev jätte fin! Tack Molly för hjälpen!

Jag tränade ju som sagt igår, och gissa om jag fick träningsvärk... Det var väldigt jobbigt att gå upp från min underbara nya (140X200cm) säng. Och ännu jobbigare var det att ta på sig strumporna, den där böj-rörelsen var inte bra känner jag :/ så vi får väl se om jag orkar träna imorgon, eller om det bara blir lite simmning. Jag får väl försöka stretcha lite under fotbollen, man kan ju alltid smita in och stretcha lite med grabbarna haha!
Örsjö IF, visst är det fint 8-)

Blessed be!


Träning...

Tja, första inlägget idag...

Jobbat första dagen sedan min semester, känns tungt när man vet att det kommer att dröja ett helt år innan man får semester igen, men man får väl försöka att inte tänka på det så mycket :S

Jobbigast var det nog att gå upp tidigare än vanligt (har gått upp kl. 9.00 varje dag och så ska man helt plötsligt vänja kroppen vid att gå upp vid 5.00 igen).

Calypso min hund var inte heller särskilt road av att gå upp tidigare, hon knorrade lite när jag sa att det var dags att gå och så släpade hon sig bokstavligen ur sängen med halvöppna ögon, men vi kom iväg i tid iaf. Hon var heller inte särskilt glad när jag lämnade henne hos mina föräldrar, när hon insåg att jag skulle lämna henne. En riktig matte-gris är hon haha!

Idag tränade jag på Friskis & Svettis, jag kännde att det var dags att börja.Man har ju inte precis varit duktig och tränat på hela sommaren :SOch inte har man brytt sig om vad man ätit utan frossat i allt och inte brytt sig om kroppen. Och då menar jag inte att man inte har brytt sig om att man blir fet utan att man inte ger kroppen de näringsämnen den faktiskt behöver. Ett bevis att det faktiskt är det man gör är alla finnar som man får (iaf jag) när man frossar i fett och socker och inte äter de vitaminer, mineraler och fibrer  man behöver. Men så fort jag byter ut godiset/fettet eller iaf äter mindre godis/fett och äter tex frukt och grönsaker istället, då bara försvinner finnarna och jag får världens finaste hud. Så när jag nu blir sugen på godis om kvällarna äter jag typ melon, jordgubbar och morötter (och det är faktiskt lika gott). Men visst ibland måste man unna sig lite godis oxå XD.

Any way, träningen var det... först och främst hade jag tappat bort mitt hänglås till omklädnings skåpet. Så det var bara att åka till ICA och köpa ett nytt. Sedan tränade jag med Emmelie (min syrra) på gymmet och svettades  och var äcklig. Men fan va nyttig man känner sig när man kommer hem och med gott samvete kan slänga sig i soffan och glo på tv:n XD

Nedan kommer lite bilder från dagen..


Det ny inköpta hänglåset..


Min fina oxå nya träningsväska som jag köpte på Algutrums marknad 09.


Och här är det, svett-gymmet :)


Blessed be!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0