Bilder..

Tänkte lägga upp lite fler av de bilder jag målat, dessa är från min asagud-period. Med tanke på min religon så har jag läst mycket om de flesta religioner gamla som nya och kom fram till att alla är väldigt lika.. Varför bråkar alla om att deras religion är den enda rätta? Efter mycket forskning kom jag fram till att alla i grund och botten är den samma, den bara visar sig olika och betyder olika saker.. Så varför bråka när alla kan få tycka och tänka som de vill? Det är ju som att säga att alla ska tycka om samma glass-smak, vad vore det för rolig då? Men från början så är det ju samma sak: Galss bara olika smaker och folk gillar olika saker eller hur?

Any way, back to the drawings..

Midgårdsormen, enligt myten är det den som höll/håller vår värld hel. Den växte oupphörligt tills de kom på att om de stoppade svansen i gapet på ormen så växte den inte. en rolig sak är att guden Loke är Pappa till Midgårdsormen. (Han har tydligen många barn och är både mamma och pappa till en del av dem, lustigt men vem har sagt att gudar inte kan vara tvekönade haha..)


Uttaget ur historien om hur en jätte skulle bygga en mur åt gudarna enbart med hjälp av sin starka häst på 1 dag, om han lyckades skulle gudarna ge honom gudinnan freja i pris. Naturligtvis var det Loke som slog vad om detta och för att de inte skulle bli tvungna att ge bort Freja fick Loke förvandla sig till ett sto så att han lockade bort drag-hästen innan muren kunde bli färdig...och resultatet av den parningen blev Odens åtta-benta häst Sleipner.


Här har vi Oden på hästen Sleipner och vargen Fenrir. Sleipner och Fenrirs-ulven är Lokes barn. Fenrir är en stor varg, större än gudarna. Fenrir var fruktad även av gudarna, det var bara guden Tyr som vågade ta hand om honom och blev av med ena handen på köpet..


Här har Jätten Tjatse förvandlat sig till en örn och rövar bort Gudinnan Idun med hennes magiska äppel som gör att gudarna och gudinnorna inte åldras och aldrig dör.


Här är när guden Loke får sitt straff för att ha vållat Balders död. Hans straff är att han skulle vara fastbunden på ett berg med sin sons (Fenrir) tarmar som rep (det enda som skulle vara starkt nog att hålla honom bunden). Och att en giftorm skulle droppa gift på honom i all evighet. Men Lokes fru blev så ledsen så hon bad om att få hålla en skål under ormen så att inte giftet droppade på honom vilket gudarna gick med på. Men skålen blir full emellanåt så att hon måste tömma den och då hinner alltid några droppar träffa Loke så att han skakar kraftigt och okontrollerat och det är detta som ska vara orsaken till jordbävningarna.

Vad tycker ni?

Blessed be!

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn/Alias:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0